wedstrijdverslag SCE D1 07 maart 2015,

SC Emmeloord D1 – Genemuiden D2
Vandaag was zoals de hoofdtrainer in de uitnodiging mailde “onze eerste competitie wedstrijd na de winterstop, eerst thuis tegen Genemuiden d2. Het lijkt mij weer een mooie en spannende competitie te worden met veel nieuwe tegenstanders. Graag zaterdag allemaal om 9.45 aanwezig zijn bij sce, want om half 11 start de wedstrijd, ben je te laat dan weet je de consequentie.”
De uitnodiging liet niets te wensen over, dus iedereen was op tijd aanwezig en wist wat hem te doen stond. De wedstrijd begon gelukkig voor de scheids (anders had dit wellicht voor hem ook consequenties gehad) om half 11, Emmeloord speelde in blauw – wit en Genemuiden met maillotjes. Genemuiden ligt geografisch noordelijker dus daar is het waarschijnlijk kouder, bij ons was er een heerlijk zonnetje en een ideale voetbal temperatuur van zo’n 8 °C.
In de 8e minuut scoorde Youri de eerste competitie treffer 1-0. Genemuiden was hier niet blij mee en kwam gelijk sterk terug, in de 10e minuut wist Robert middels een mooie duik zijn doel schoon te houden en de voorsprong op deze manier vast te houden.
In de 12e minuut wist Jesco de bal op te pakken rond de middellijn, stormde in één streep op het doel af en wist 2-0 aan te tekenen.
In de 16e minuut na enig geklooi voor het doel, liet de keeper de bal los en tikte Mark beheerst de 3-0 in.
In de laatste minuut voor rust, wist Ismaël zich mooi vrij te spelen voor het doel, echter wist helaas de bal niet tussen de linker en rechter paal te plaatsen, waardoor we met 3-0 de rust ingingen.

Gedisciplineerd als onze hoofdtrainer is, waren onze jongens weer tijdig op het veld om te starten met de 2e helft,  Genemuiden had iets meer tijd nodig om de motivatie te vinden om nog meer goals tegen te krijgen en zo geschiede.
Na 5 minuten zag Youri dat de keeper erg ver voor zijn doel stond en schoot de bal mooi in, waardoor de 4-0 op het scorebord aanlichtte.
Slechts 4 minuten later tekende Jesco de 5-0 aan, toen zakte we echter iets in en na enig gestuntel van de zoon van de schrijver scoorde Genemuiden in de 24e minuut 5-1.
Youri was hier niet te spreken over en scoorde gelijk in dezelfde minuut de 6-1 en Ismaël één minuut later de 7-1.
In de 27e minuut poort Jesco op een zeer gepaste manier zijn tegenspeler, deze kon dit niet waarderen en haalde Jesco vet onderuit, penalty.
Deze werd netjes door Jesco ingeschoten 8-1 wat tevens de eindstand werd.

Een fantastische 1e wedstijd met een heerlijk aantal doelpunten, Kevin bedankt voor het aanmoedigen, op naar volgende week dan spelen we uit tegen Zwartsluis. De officiële uitnodiging volgt via de gebruikelijke weg(en).