Wedstrijdverslag Bant E1 vs  SCE E3
Datum 28 februari  2015

Dit was de laatste oefenwedstrijd voordat de competitie volgende week weer begint na de zogenaamde “winterstop”. De weersomstandigheden leken gunstig maar dat viel vies tegen. Het was weliswaar droog, alleen het waaide behoorlijk, gevoelstemperatuur was onder nul!!
Ook wij als toeschouwers hadden het lastig ;P. Vandaag moesten wij Sophie, Sam en Tamas missen door o.a. blessures , ziekte en wintersport. Martijn en Koen van de E1 hielpen ons uit de “brand”.
Sophie was er gelukkig wel om ons aan te moedigen. Niemand minder dan Eddy Jägers was de scheidsrechter in deze derby. Na een korte warming-up en amper de keeper ingewerkt  te hebben begint de wedstrijd. In de eerste vijf minuten speelde Bant de bal rond zonder dat het gevaar op bracht. De eerste kans van de E3 kwam van wouter die de bal op de paal schoot, de bal wordt net op de lijn weggewerkt door Bant. De E3 neemt het initiatief over en weer is het Wouter die de bal dit keer via de keeper de lat raakt, Bant komt weer goed weg dankzij de beste vrienden van de keeper, de doelpalen!! De E3 blijft druk zetten voor doel. Tegen de verwachting  in, is het de E1 die na een snelle counter de score opent. Jeremia raakte de bal nog aan waardoor de paal nog redding bracht maar een snel opgekomen speler van Bant tikt de bal in lege doel. Stand 1-0. Kort na de aftrap was het weer raak voor Bant. Stand 2-0. Gelukkig blijft Emmeloord overspelen zonder in paniek te raken.
Na een mooie combinatie tussen Nick en Wouter probeert laatstgenoemde het nog een keer door hard uit te halen, helaas staat de keeper weer in de weg. Drie keer is scheepsrecht en dat geldt zeker voor Wouter, het eerste doelpunt aan onze zijde is een feit. Stand 2-1. Via een mooie aanval van Romeo en Wouter scoort Ibrahim terecht de 2-2. Het is bijna rust ook al is dat niet te merken aan de Emmeloorders, ze gaan nog voor de voorsprong. Romeo krijgt de bal op het midden van het veld aangespeeld en ziet Wouter richting het doel rennen en zonder zich te bedenken geeft hij de bal een poeier naar voren toe, Wouter maakt zijn tweede doelpunt van de dag. Stand 2-3. We gaan met een kleine voorsprong de rust in. Na de rust is het onze gastspeler Martijn die van een grote afstand de keeper van Bant aan het testen is en zowaar via een speler van Bant wordt de bal van richting veranderd en gaat hij tussen de doelpalen. Stand 2-4. Nadat wij al een aantal corners hadden gehad is Bant aan de beurt. En hoe, de bal gaat via de paal erin en de stand wordt terug gebracht naar 3-4. De spanning is om te snijden en dat is ook merkbaar bij de ouders van SCE. Ook vandaag is onze keeper in topvorm, hij zorgt met een aantal koelbloedige reddingen dat wij voorblijven… maar voor hoe lang. Dan valt Bant over de linkerflank aan en ziet Jeremia een aantal meters uit zijn doel staan en daar wordt handig gebruik van gemaakt en de bal vliegt erin. De gelijkmaker is een feit en de stand is 4-4. Beide teams krijgen nog een aantal kleine kansen maar dan fluit de scheidsrechter de wedstrijd af… Zoals gewoonlijk gaan we nog penalty’s nemen en geven wij uit respect elkaar nog een handje om dan snel  onder de douche te verdwijnen.