Competitiewedstrijd SCE B1 - VHK B2 zaterdag 7 maart 2015

Was 14 december 2014 de laatste competitiewedstrijd gespeeld, vandaag begon het 2e deel van de competitie, er is tussentijds veel geoefend tegen toch wel gerenommeerde tegenstanders, waarbij SCE B1 het verrassend goed deed.

Op dit moment staat SCE B1 bovenaan met 6 punten los van de nr 2.

Vandaag begonnen we met de volgende opstelling:

Tim, Nathan, Ian, Jason, Koen, Lucas, Roy, Mark, Robin, Luuk en Iwan

In de wissel: Niels, Stefan, Merijn, Han, Mike.
Ziek maar toch aanwezig : Chris

De aftrap is 14.30 uur.

Bij VHK hadden we vorig jaar nog met 0-2 gewonnen, toen deden ze nog bovenin mee, vandaag de dag moet VHK het doen met de 8e plaats in de rangschikking.

Jason geeft goeie pass op Luuk, deze speelt de bal door naar Robin, deze haalt uit, en de keeper heeft de bal te pakken. In de beginfase is het wat aftasten over en weer,
Koen geeft een dieptepass, een verdediger weet geen raad met de bal, en Robin krijgt de kans vrij uit te halen, en maakt ook het doelpunt, Dit doelpunt wordt afgekeurd, er was blijkbaar overtreding aan vooraf gegaan.  Lucas komt ook in de positie en schiet ook maar eens op de goal, maar de bal verdwijnt net naast het net.  Dan pracht voorzet van Luuk op Robin, de keeper was helaas net iets sneller.
De bal vertoond vreemde druk, volgens iemand van de tribune was dit duidelijk auditief waarneembaar.
Na 10 minuten lijkt het erop dat SCE het initiatief in handen heeft. Dan een prachtcombinatie deze start bij Lucas, komt bij Mark, deze geeft wereld voorzet op Iwan, deze komt vervolgens alleen voor de keeper en bekeken wordt de 1-0 gescoord. 11e minuut.
Weer mooie bal van de schoen van Roy deze schiet op Mark, echter deze krijgt de bal niet onder controle. En dan denkt iedereen waarom wordt VHK niet genoemd, domweg omdat ze niet of nauwelijks aan de bal komen.. Dan een super secure pass van Roy deze komt bij Iwan en ook dit keer maakt hij 2-0 in de 18e minuut..
Een overtreding bij de middellijn levert VHK een vrije trap op , nog niet genomen of de bal is weer in het bezit van SCE. Dan neemt Lucas van achter de middellijn de bal een eind mee, en trekt de bal goed voor Robin en Iwan konden er net niet bij. Een overtreding op Lucas wordt bestraft Luuk neemt de bal deze komt in de handen van de keeper terecht. Van achteruit weet Koen de bal te plaatsen op Mark, deze staat echter buitenspel. Inmiddels zijn we in de 31e minuut belandt, waren de eerste 20 minuten nog het aanschouwen waard, er gebeurt maar weinig meer op het veld,  SCE krijgt nog een vrije trap bij de middellijn na overtreding op Luuk, de bal komt bij Iwan, deze schiet de bal in het zijnet.
Achterin staan Koen,Ian,Nathan en Jason hun mannetje, was vandaag dan ook wel te doen, want VHK deed niet echt veel.  De ruststand is in ieder geval 2-0.

VHK  komt de 2e helft feller uit de startblokken . Na 3 minuten is VHK al meer aan de bal geweest, dan de hele 1e helft.  Na 10 minuten komen Han, Stefan  en Merijn erin.  Eerst een mooi combinatie tussen Stefan, op Merijn , voorgezet op  Mark, echter deze haalt uit, maar de bal gaat ver naast. Weer een pracht combinatie van Stefan, via Mark weer terug op Stefan deze zet voor bij Roy en met een snoeihard schot, schiet hij de bal maar net naast. (mooie actie). Dan is het Stefan die de bal moest tegenhouden, hij verslikt zich waardoor VHK een beste kans krijgt op een doelpunt, maar met geluk komen we met de schrik vrij. Merijn legt de bal terug op Stefan deze trekt de bal voor, een bijna kans voor Mark, maar hij kon er net niet bij. Even later andersom Mark schiet de bal naar Stefan, deze haalt vernietigend uit. Maar de bal gaat rakelings over het doel heen.
Weer een staaltje, want dit keer is het Mark die de bal tot bij Merijn brengt, deze legt weer terug op Mark Deze valt op zijn beurt, maar de bal komt bij Mark terug en in halfstaande houding krijgt hij op onverklaarbare wijze de bal binnen de touwen dus de 3-0 in de 33e minuut is een feit, dit was echt fabelachtig. Niels komt er nog in en Mike ook. Natan er weer uit en nog een, dat moet wel anders zijn we met z’n twaalven, maar wie weet ik niet meer, ging te snel, maar in ieder geval over de laatste 7 minuten is niet veel meer te vertellen, het eindsignaal klinkt en de 3-0 is een feit, de punten zijn het belangrijkste, de wedstrijd zelf mogen we snel vergeten, volgende week (morgen dus de topper uit op Urk, deze moet voor het mooie in ieder geval niet minder als een gelijkspel opleveren, maar liever winnen.. Ik ben er zelf morgen helaas niet  bij, dus iedereen succes. Lok de Urker Vissen in de fuik van SCE.