Verslag sc Emmeloord - GSAVV Forward

sc Emmeloord - GSAVV Forward 0 - 2 ( 0 - 2 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord verslikt zich in de rode lantaarndrager en gaat verrassend met 0 - 2 onderuit.
De polderbewoners verkeren in een vormcrisis en zijn geen schim meer van de angstgegner van een paar weken geleden.
Na een hoopvol begin zakte het team ver weg en was het niet meer in staat om het tij nog te keren.
De Groninger studenten hadden hun huiswerk goed gedaan en speelden heel brutaal volop de aanval.
Het opportunistische voetbal leverde in de 10e minuut een strafschop op na een overtreding van Wouter vd Velde op de grillige Ivan Mauri. Deze strafschop werd door Wouter van Aanholt benut voor de snelle 0 - 1 voorsprong voor de Groningers.
In de 16e minuut profiteerde Alexander Boom van geklungel in de Emmeloordse verdediging en stond de 0 - 2 eindstand op het scorebord.
In het vervolg probeerde sc Emmeloord uit alle macht om terug te komen, maar het team worstelde de gehele wedstrijd met zichzelf.
Er kwamen een paar kansjes, maar het oogde allemaal voorspelbaar, statisch en onnauwkeurig.
In de tweede helft creeerde sc Emmeloord weliswaar een veldoverwicht, maar waren de betere kansen voor de studenten van Forward.
Met veel beweging en variatie in de ploeg behaalde de rode lantaarndrager een verrassende 0 - 2 overwinning in Emmeloord.

Hieronder volgt het wedstrijdverslag over: verwarrende rugnummers, onbewuste onderschatting, vormcrisis, veldoverwicht, gevaarlijke counters en creatieve impulsen.

Niels Boomsma, Sven Goos ( 46e Abdul Boundati ), Harm van Wieren, Wouter vd Velde, Maarten Ebbers, Denny vd Zee, Laurens Rasing, Ronald Kleiker ( 72e Sjors Hendrikse ), Gerke Schaap, Sander Heimens & Bastian Tabak.
Wissels: Abdul Boundati, Sjors Hendrikse, Koen Boneschansker & Frank vd Werf.
Afwezig/geblesseerd: Gokhan Pala, Brahim Boundati & Stefan vd Werff.
Gele kaart: Wouter vd Velde
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van GSAVV Forward:
Ruben Legebeke, Alexander Boom, Matthijs Wijngaarden, Nick Breukelman, Eelke Nikkels, Jan Willem Donkerbroek, Luciano de Vries, Wouter van Aanholt, Vincent Stibbe, Maikel Breukelman & Ivan Mauri.
Wissels: Tim van Veen, Rob Veenstra, Ruben Haring & Arne Quast.
Gele kaarten: Matthijs Wijngaarden & Jan Willem Donkerbroek.
Trainer: Dirk Jan van Strien
Teammanager: Henk Postema
Assistent scheidsrechter: Dhr. R.T. Haring

De scheidsrechter: Dhr. R. Lemstra
Toeschouwers: 150

Onder een aangenaam voorjaarszonnetje werd er afgetrapt op het gezellige en goedgevulde sportpark De Ervenbos.
Vooraf had het 2e elftal goede zaken gedaan door met 2 - 1 van koploper LSC 1890 te winnen.
Trainer Dick Schuurman kon geen beroep doen op Gokhan Pala en hield Abdul Boundati in de eerste helft op de bank.

Meteen vanaf de eerste minuut probeerde sc Emmeloord een snelle voorsprong te forceren en kreeg het in de beginfase een paar corners te nemen.
Deze corners leverden niets op waarna de Groninger studenten van zich lieten horen.
De studenten verstopten zich niet en speelden heel brutaal volop de aanval.
Een voorzet vanaf de rechterflank leverde een rommelige flipperkastsituatie op voor het Emmeloordse doel waarbij Forward aanvaller Jan Willem Donkerbroek de bal niet goed onder controle kreeg. Een voorzet van Alexander Boom werd ternauwernood door doelman Niels Boomsma onschadelijk gemaakt.
Aan de andere kant glipte Sander Heimens op volle snelheid door de verdediging van Forward, maar zijn voorzet werd een gemakkelijke prooi voor Forward doelman Ruben Legebeke.
In de 10e minuut kreeg Forward een strafschop te nemen na een overtreding van Wouter vd Velde op de grillige Ivan Mauri.
Deze strafschop werd door Wouter van Aanholt feilloos benut voor de snelle 0 - 1 voorsprong voor de studenten.
De Emmeloorders reageerden meteen, maar het ziedende schot van Denny vd Zee belandde op het dak van het Groningse doel.
Uit een voorzet van Gerke Schaap kopte Bastian Tabak de bal naast het Groningse doel waarna de studenten weer kwamen opzetten.
In de 16e minuut profiteerde Alexander Boom van geklungel in de Emmeloordse verdediging. De Groninger ontfutselde de bal en schoof deze beheerst onder Niels Boomsma door voor de 0 - 2 voor Forward.
De thuisploeg had weliswaar veel balbezit, maar het oogde allemaal rommelig, statisch en voorspelbaar.
Er zat te weinig creativiteit in de ploeg om de juiste openingen te vinden.
Bij de snelle counters van Forward was het alle hens aan dek voor de Emmeloorders en moest doelman Niels Boomsma in actie komen om Jan Willem Donkerbroek, Ivan Mauri en Alexander Boom van het scoren te houden.
Vak voor rust kreeg sc Emmeloord twee goede mogelijkheden om iets terug te doen, maar beide keren kwam Bastian Tabak niet tot scoren.
Uit een voorzet van Sander Heimens werd een inzet van Bastian Tabak ternauwernood tot corner verwerkt.
Deze corner veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het Groningse doel, maar de studenten hielden stand.
Met een 0 - 2 stand gingen we rusten.

Bij tegenstander Forward waren er verwarrende en zeer hoge rugnummers te zien waarbij halverwege de tweede helft zelfs een tweede speler met rugnummer 13 in het veld verscheen.
Trainer Dick Schuurman bracht middenvelder Abdul Boundati voor verdediger Sven Goos in de ploeg en deed een paar omzettingen.
Aanvaller Denny vd Zee werd omgeturnd tot rechtsback waarbij ook Harm van Wieren en Laurens Rasing regelmatig gingen switchen.

De Emmeloorders probeerden uit alle macht om terug te komen, maar het wilde niet meer lukken.
De polderbewoners hadden het meeste balbezit en creeerden een veldoverwicht, maar konden nauwelijks gevaarlijk worden.
Een prachtig schot met buitenkantje voet van Abdul Boundati had een beter lot verdiend, maar werd gepareerd door de doelman van Forward.
Kort hierop probeerde Sander Heimens een opening te vinden, maar zijn voorzet werd door Forward doelman Ruben Legebeke onschadelijk gemaakt.
De tegenstoten van Forward waren levensgevaarlijk en leverden de studenten een paar grote kansen op.
Doelman Niels Boomsma hield met fraaie reddingen Matthijs Wijngaarden, Wouter van Aanholt en Ivan Mauri van het scoren af.
Een inzet van Matthijs Wijngaarden spatte tegen de lat uiteen waarna de rebound van Ivan Mauri werd geblokt.
In de 70e minuut stond Wouter vd Velde op de goede plek om een inzet van Wouter van Aanholt van de lijn te halen.
De Groningers leken de voorsprong uit te breiden, maar nadat Luciano de Vries in botsing kwam met doelman Niels Boomsma werd het doelpunt afgekeurd.
Er volgde nog een wanhopig Emmeloordse slotoffensief, maar deze zou niets meer opleveren.
De rode lantaarndrager Forward wint zeer verrassend, maar dikverdiend met 0 - 2 in Emmeloord.
Volgende week kan sc Emmeloord in de thuiswedstrijd tegen GRC Groningen een periodetitel pakken, maar dan zal het uit een ander vaatje moeten tappen.
Man off the Match: De buffel Maarten Ebbers.