Verslag sc Emmeloord - MKV'29

sc Emmeloord - MKV'29 Leeuwarden 7 - 1 ( 1 - 0 )

In de tweede klasse Noord heeft sc Emmeloord met een regelrechte zevenklapper zich knap hersteld van de eerste competitienederlaag van vorige week.
De polderbewoners kwamen moeizaam uit de startblokken en gingen met een 1 - 0 voorsprong rusten.
Vlak voor rust ging het team door een moeilijke fase waarbij de Friezen enkele plaagstootjes konden uitdelen.
Nadat in de 46e minuut de doelman van MKV met een rode kaart van het veld moest was het Frieze verzet gebroken en liepen de blauwen freewheelend uit naar een ruime 7 - 1 overwinning.
Hieronder volgt het verslag over: het blauwe uitstapje naar Spakenburg, de zorgelijke blik van Trainer Dick Schuurman, goaltjesgetter Gerke Schaap, balvirtuoos Abdul Boundati, stormram Harm van Wieren, stille kracht Wouter vd Velde, de oase Laurens Rasing en het weergaloze groeibriljantje Bastian Tabak.

Niels Boomsma, Sven Goos, Wouter vd Velde ( Koen Boneschansker ), Harm van Wieren, Denny vd Zee, Laurens Rasing, Ronald Kleiker ( Guido Vissers ), Gokhan Pala, Abdul Boundati, Gerke Schaap ( Sjors Hendrikse ) & Bastian Tabak.
De scheidsrechter: Dhr. H van Schepen.

Vooraf aan deze wedstrijd stond Trainer Dick Schuurman diep in gedachten weggezonken op het hoofdveld.
De trainer moest het deze wedstrijd zonder zijn geschorste aanvaller Sander Heimens doen en kon ook nog geen beroep doen op de geblesseerde spelers Maarten Ebbers en Brahim Boundati.
Vandaag stond 2e elftaldoelman Niels Boomsma onder de lat omdat Stefan vd Werff nog last heeft van een lichte knieblessure.
Trainer Dick Schuurman staarde enige tijd bezorgd voor zich uit want hoe waren zijn spelers het feestgedruis in Spakenburg doorgekomen?
De meeste spelers van sc Emmeloord hadden gisteren een blauwe uitstapje naar de Spakenburgse derby want er is een hechte band met de Blauwe topklasser.

In een ijzige kou werd er afgetrapt op het gezellige sportpark De Ervenbos. De sfeer zat er goed in omdat het 2e elftal van sc Emmeloord eerder met 5 - 0 had gewonnen van vv Irnsum 2.
Trainer Dick Schuurman werd meteen gerust gesteld want de Emmeloorders begonnen fel en fanatiek aan deze wedstrijd.
Tot aan de 20e minuut domineerde sc Emmeloord en werden de Friezen teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
Op het middenveld bepaalden Ronald Kleiker, Gokhan Pala en Abdul Boundati de ritme van deze wedstrijd.
Met prachtige vlijmscherpe openingen wist Abdul Boundati regelmatig de flanken te bereiken waar Gerke Schaap verrassende acties liet zien.
In de 3e minuut belandde een dieptebal van Abdul Boundati bij de tweede paal waar Wouter vd Velde iets heel moois in zijn gedachten had. Het publiek veerde op, maar de inzet van Wouter vd Velde verdween in het zijnet.
Met snelle loopacties probeerden Gokhan Pala en Gerke Schaap de verdediging van MKV te ontmantelen, maar de Friezen hielden goed stand. Een indraaiende vrije trap van Abdul Boundati werd stijlvol gepareerd door de doelman van MKV.
Een slim steekballetje van Abdul Boundati bereikte net niet de inkomende Gokhan Pala, maar de Emmeloorders waren goed en sterk aan deze wedstrijd begonnen.
In de 15e minuut vuurde Gokhan Pala een enorme kanonskogel af op het doel van MKV, maar met een geweldige reflex bracht de Frieze doelman redding.
De doelman van MKV stond goed te keepen en hield met een fraaie safe Abdul Boundati van het scoren af.
In de 17e minuut leek Bastian Tabak de score te openen toen hij op volle snelheid door de Frieze verdediging heen glipte.
Oog in oog met de doelman rolde zijn schuivertje rakelings voorlangs het Frieze doel.
Halverwege de eerste helft kropen de Friezen uit hun schulp en deelde MKV'29 zijn eerste plaagstootjes uit.
In de 20e minuut werd slordig balverlies op het middenveld bijna afgestraft, maar de poging van MKV speler Mourad Azarzar ging naast.
Bij MKV'29 ontpopten Michael Grendel, Lorenzo Azevado en Said Loukili zich als de gevaarlijkste spelers.
De Friezen roken bloed en probeerden vanaf de flanken gevaar te creeeren, maar de Emmeloordse verdediging greep goed in.
In de 26e minuut kwamen de Emmeloorders via een vloeiende aanval uit het schoolboekje van Trainer Dick Schuurman op een 1 - 0 voorsprong.
De noeste en altijd hardwerkende middenvelder Ronald Kleiker vond de juiste opening door Abdul Boundati op avontuur te sturen.
Op volle snelheid slalomde Abdul Boundati zich een weg richting het Frieze doel waar hij overduidelijk door de doelman werd neergelegd.
Iedereen schreeuwde om een strafschop, maar de scheidsrechter gaf voordeel en liet doorspelen waarna de bal bij Gerke Schaap terecht kwam. Met een intikkertje scoorde Gerke Schaap de verlossende 1 - 0.
Vanaf dit moment zakte het spel in en kwam MKV'29 gevaarlijk opzetten.
De Emmeloorders gingen vlak voor rust door een moeilijke fase waarbij de verdediging alle zeilen moest bijzetten.
Doelman Niels Boomsma toonde zijn klasse door alert te reageren en steekballetjes van Mourad Azarzar, Amin Ait en Michael Grendal te onderscheppen.
In de 38e minuut kreeg MKV een grote kans, maar de vrijstaande Mourad Azarzar zag zijn schot over het doel gaan.
Pogingen van MKV spelers Michael Grendal en Amin Ait gingen naast.
De Emmeloordse verdediging hield knap stand en kwam deze fase goed door. Vlak voor rust bereikte Laurens Rasing met een dieptepass Denny vd Zee, maar Denny vd Zee schoot te gehaast over het doel.
Met een 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de rust was het gezellig druk in de kantine en gingen de blauwe supporters volop aan de snert.
De harde kern was er nog niet gerust op want de slotfase van de eerste helft zag er niet goed uit.
Toch zou het allemaal meevallen want de tweede helft was amper begonnen of sc Emmeloord kreeg een strafschop te nemen.
In de 46e minuut creeerde Gerke Schaap met een slim steekballetje een vrije doortocht voor Bastian Tabak.
Op volle snelheid stormde Bastian Tabak op het Frieze doel af waar hij door de doelman van MKV overduidelijk werd neergelegd.
Deze doelman kreeg direct rood en moest het veld verlaten waarna MKV aanvoerder Michael Grendel in het doel ging staan.
Vanaf de stip scoorde Gerke Schaap koelbloedig de 2 - 0 voor sc Emmeloord.
MKV aanvoerder Michael Grendel was een belangrijke spelbepaler en ging nu als doelman verder.
De trainer van MKV moest nu maatregelen nemen en probeerde met omzettingen het tij te keren, maar in een korte tijd werden de Friezen helemaal overlopen.
De Emmeloorders waren nu oppermachtig en domineerden de gehele tweede helft. Er kwamen mooie kansen, maar een kopbal van Harm van Wieren ging naast en stand-inn doelman Michael Grendel hield met knappe reddingen Gerke Schaap en Abdul Boundati van het scoren af.
In de 58e minuut was er geen houden meer aan voor de verdediging van MKV'29. Op volle snelheid glipte Bastian Tabak door de Frieze verdediging waarna hij de bal keurig opzij legde op Abdul Boundati.
Met een simpel intikkertje scoorde Abdul Boundati de 3 - 0 voor sc Emmeloord.
In de 60e minuut kreeg sc Emmeloord opnieuw een strafschop te nemen nadat Harm van Wieren werd neergelegd.
Het was opnieuw Gerke Schaap die koelbloedig bleef door ook deze strafschop te benutten voor de 4 - 0.
De doelman van MKV'29 kende enkele benauwde momenten, maar bracht redding op schoten van Abdul Boundati en Gerke Schaap.
Uit een corner kopte Wouter vd Velde hard op het doel, maar wederom had stand-inn doelman Michael Grendel een fraaie redding in huis.
In de 72e minuut had invaller Sjors Hendrikse een snelle loopactie in huis waarna hij met een strakke voorzet Bastian Tabak in staat stelde om de 5 - 0 te scoren.
In de 75e minuut kreeg het groeibriljantje alle supporters op de banken.
Op fabuleuze wijze leverde Gokhan Pala een fluwelen pass af op Bastian Tabak die iedereen achter zich liet.
Met een schitterende sleepbeweging omspeelde Bastian Tabak de doelman van MKV om vervolgens op weergaloze wijze de 6 - 0 te scoren.
Helaas verslapte de concentratie achterin bij sc Emmeloord en konden de Friezen namens Leander Heeger iets terug doen.
Op de linkerflank was Amin Ait iedereen te snel af waarna zijn voorzet bij de eerste paal door Leander Heeger werd binnengewerkt voor de 6 - 1. Kort hierop schoot MKV speler Mourad Azarzar de bal snoeihard tegen de paal, maar het slotakkoord was weer voor sc Emmeloord.
Een vrije trap van Abdul Boundati spatte uiteen op de vuisten van de doelman van MKV'29.
In de 86e minuut lieten de Emmeloorders een wervelende tiktak show zien waarna Harm van Wieren van dichtbij mocht uithalen voor de 7 - 1.
Een prachtig schot van Sjors Hendrikse had een beter lot verdiend, maar werd met moeite door de doelman van MKV'29 over de lat getikt.

De Emmeloorders winnen deze wedstrijd vrij eenvoudig met 7 - 1 en klimmen naar de tweede plek in de 2e klasse K.
Deze overwinning is iets vertekend omdat MKV'29 direct na rust bij een 1 - 0 achterstand met 10 man verder moest.
Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij LSC1890 in Sneek.
De blauwe reporter is dan op vakantie, maar is er over 2 weken weer bij.