Verslag sc Emmeloord - FC Wolvega

sc Emmeloord - FC Wolvega 3 - 1 ( 2 - 1 )

In de tweede klasse Noord komt er maar geen einde aan het blauwe sprookje van sc Emmeloord.
De promovendus blijft iedereen verbazen en is na een overtuigende 3 - 1 overwinning op FC Wolvega nog steeds ongeslagen.
Door deze overwinning zijn de Emmeloorders op een gedeelde 3e plaats terechtgekomen en blijft het knap bovenin meedoen.
In een aantrekkelijke en boeiende wedstrijd toonden de polderbewoners mentale veerkracht en gaf de teamspirit uiteindelijk de doorslag.
Wat is het geheim achter het blauwe sprookje van sc Emmeloord?
Hieronder volgt het verslag over een razende schaap, de bevlieging van een verlegen spits, het temperament van een buitenspeler, de soberheid van het ijzeren gordijn en een hoog amusementswaarde.

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Laurens Rasing, Harm van Wieren, Denny vd Zee, Sander Heimens ( Gokhan Pala ), Guido Vissers ( Abdul Boundati ), Ronald Kleiker, Gerke Schaap & Bastian Tabak ( Brahim Boundati ).
Wissels; Abdul & Brahim Boundati, Gokhan Pala, Sven Goos & Niels Boomsma.
Gele kaarten: Harm van Wieren & Ronald Kleiker
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorger: Gerard Visser
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van FC Wolvega:
Christiaan Weijs, Daan Veenstra ( Anne Faro ), Joey Latumalea ( Erik Stoelwinder ), Peter Ziel, Lieuwe Oosterling ( Mihamed El Arbyati ), Leon Peereboom, Remco vd Avoird, Emiel de Vries, Chanthol Keo & Robbin Wagenaar.
Wissels: Mihamed El Arbyati, Erik Stoelwinder & Anne Faro
Gele kaarten: Robbin Wagenaar & Erik Stoelwinder
Technische staf: Harry Oppers, Sven Velthuizen, William Wolfkamp & Erik vd Meulen.
Assistent scheidsrechter: Dhr. J. Bakker

De scheidsrechter: Dhr. W. Horst.

Er heerste een uitzinnig gezellig sfeertje op het sportpark De Ervenbos waar onder een aangenaam najaarszonnetje werd afgetrapt.
Trainer Dick Schuurman kon het zich permitteren om de broertjes Boundati en Gokhan Pala buiten de basis te laten.
Deze spelers kregen rust omdat zij onlangs nog een zaalvoetbalwedstrijd in de benen hadden.
Beide teams lieten er geen gras over groeien en trokken meteen ten aanval. In een levendige beginfase golfde het spel op en neer.
De gasten deelden de eerste speldenprikjes uit, maar een schot van Chanthol Keo ging naast het doel en inzetten van Remco vd Avoird en Robbin Wagenaar werden ternauwernood geblokt.
Aan de andere kant lieten Harm van Wieren en Sander Heimens een mooie snelle aanval zien, maar de voorzet van Sander Heimens kwam net niet aan bij Guido Vissers.
Bij FC Wolvega creeerden de vleugelspelers Emiel de Vries en Robbin Wagenaar veel gevaar, maar vooral de snelle en behendige aanvaller Chanthol Keo bezorgde de verdediging van sc Emmeloord enkele lastige momenten.
In de 17e minuut kreeg FC Wolvega een uiterst dubieuze strafschop te nemen nadat aanvaller Emiel de Vries licht werd getoucheerd in het Emmeloordse strafschopgebied. Deze strafschop werd door Emiel de Vries benut voor de 0 - 1 voorsprong voor FC Wolvega.
Heel even was sc Emmeloord van slag en moest het alle zeilen bijzetten om de organisatie te herstellen.
Een gevaarlijk schot van Emiel de Vries zeilde rakelings over het Emmeloordse doel, maar gaandeweg nam sc Emmeloord het initiatief weer over.
Onder aanvoering van Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Denny vd Zee en de sterk spelende Wouter vd Velde gaf het ijzeren gordijn weinig meer weg.
Op het middenveld namen Ronald Kleiker en Laurens Rasing het team nu op sleeptouw en de Emmeloorders toonden mentaliteit en veerkracht.
Een voorzet van Sander Heimens op Guido Vissers verdween via de doelman van FC Wolvega op het dak van het doel.
In de 27e minuut viel de dikverdiende 1 - 1 gelijkmaker na een bevlieging van onze razende schaap.
Hier ging een mooie aanval tussen Ronald Kleiker en Guido Vissers aan vooraf waarna Gerke Schaap zich knap vrijspeelde en een vrije doortocht richting het doel creeerde.
Met mooie passeerbewegingen scoorde Gerke Schaap heel koel en beheerst vanuit de moeilijke hoek de verlossende 1 - 1 gelijkmaker.
Er is een gezegde dat als er 1 schaap over de dam is er meer schapen zullen volgen.
Tot tweemaal aan toe dook Sander Heimens gevaarlijk op voor het Friese doel, maar beide pogingen werden door de doelman tot corner verwerkt.
Tussendoor moest Emmeloord doelman Stefan vd Werff in actie komen om een inzet van Robbin Wagenaar onschadelijk te maken.
De gasten probeerden met diepe ballen hun spitsen te bereiken, maar Emmeloord verdediger Harm van Wieren hield met een perfecte sliding de gevaarlijke Chanthol Keo van het scoren af.
In de 38e minuut lieten Gerke Schaap en Wouter vd Velde een schitterende aanval zien waarna Sander Heimens op avontuur werd gestuurd. Met een geweldige reflex ranselde de doelman van FC Wolvega het harde schot van Sander Heimens uit zijn doel.
De Emmeloorders kregen in deze fase een aantal corners te nemen en belegerden het doel van FC Wolvega.
Het publiek kreeg een paar mooie hoogstandjes van Gerke Schaap en Sander Heimens te zien, maar het mooiste moment was de bevlieging van de jongste speler van het veld met de naam Bastian Tabak.
In een pittig onderling duel troefde Bastian Tabak zijn directe tegenstander af om vervolgens vanaf de achterlijn een perfecte voorzet te geven op de inkomende Sander Heimens.
Met temperament en overtuiging scoorde Sander Heimens op weergaloze wijze de 2 - 1 voor sc Emmeloord in de 43e minuut.
De doelman van FC Wolvega was volslagen kansloos op deze raketinslag. Meteen vanaf de aftrap lieten Sander Heimens en Bastian Tabak opnieuw een mooie aanval zien, maar het schot van Bastian Tabak werd ternauwernood onderschept.
Vlak voor rust was het even alle hens aan dek voor sc Emmeloord, maar een vrije trap van Remco vd Avoird werd geblokt en weggewerkt.
Met een 2 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

Trainer Dick Schuurman bracht nu met de broertjes Boundati voor Guido Vissers en Bastian Tabak nieuwe frisse impulsen in het team.
Het publiek ging er eens goed voor zitten want de Boundati show kon nu beginnen. De doelman van FC Wolvega hield met een goede reflex Brahim Boundati van het scoren af.
In de 52e minuut glipte Brahim Boundati opnieuw door de Friese verdediging, maar met excellent voetenwerk bracht de doelman van FC Wolvega redding op diens inzet.
De broertjes Boundati zorgden voor veel beweging en variatie in het team, maar vooral de middenvelders Laurens Rasing en Ronald Kleiker bepaalden de regie op het middenveld.
In de 60e minuut stond Laurens Rasing aan de basis van een vloeiende aanval waarna Abdul Boundati de doelman van Wolvega op zijn weg vond. In de rebound verdween de omhaal van Gerke Schaap over doel.
Halverwege de tweede helft begon FC Wolvega plaagstootjes uit te delen en moest doelman Stefan vd Werff weer zijn klasse tonen.
De doelman van sc Emmeloord hield met fraaie reflexen schoten van Robbin Wagenaar en Remco vd Avoird uit zijn doel.
In de 62e minuut was er een enorme scrimmage voor het Emmeloordse doel te zien en waren de friezen dichtbij de gelijkmaker.
In een kluwen van spelers trof Emiel de Vries de paal en vonden Robbin Wagenaar en Chanthol Keo doelman Stefan vd Werff op hun weg.
De bal bleef vlak voor de lijn even hangen, maar werd op het nippertje weggewerkt.
Uit de directe tegenstoot stuurde Abdul Boundati met een vlijmscherpe pass Sander Heimens op avontuur, maar oog in oog met de Friese doelman wist Sander Heimens niet tot scoren te komen.
Kort hierop leek Abdul Boundati door de doelman van FC Wolvega te worden neergelegd, maar de scheidsrechter vond van niet en liet doorspelen. Een doelpunt van Ronald Kleiker werd wegens buitenspel afgekeurd, maar de Emmeloorders waren nu de bovenliggende partij.
In de 68e minuut was er weer een bevlieging van onze razende schaap.
Op aangeven van Abdul Boundati was Gerke Schaap iedereen te snel af om vervolgens heel subtiel de bal diagonaal in de lange hoek te deponeren voor de 3 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.
De toverdoos van de Boundati's ging nog een keertje open want Brahim Boundati had nog een fabuleuze goocheltruc in huis, maar Sander Heimens wist niet te profiteren.
Trainer Dick Schuurman bracht nog Gokhan Pala voor Sander Heimens in de ploeg. In de slotfase probeerde FC Wolvega nog iets terug te doen, maar de zege voor sc Emmeloord zou niet meer in gevaar komen.
De scheidsrechter trok nog een gele kaart voor FC Wolvega speler Robbin Wagenaar omdat deze speler zich opzichtig liet vallen om een strafschop te versieren.
Door deze 3 - 1 overwinning op FC Wolvega zijn de polderbewoners nu 8 wedstrijden op rij ongeslagen en op een gedeelde 3e plek in de tweede klasse K terechtgekomen.
Het grote geheim achter dit blauwe sprookje is de saamhorigheid, teamspirit, spelvreugde en de veerkracht wat het team uitstraalt.

Man off the Match: Gerke Schaap: De razende schaap!

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen Velocitas 1897 uit Groningen. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos. Op zondag 16 november speelt sc Emmeloord voor de beker thuis tegen Topklasser WKE uit Emmen.