Verslag vv Heerenveen - sc Emmeloord

vv Heerenveen - sc Emmeloord 2 - 1 ( 2 - 1 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord gaat in een bloedstollende en fascinerende thriller totaal onnodig met 2 - 1 onderuit bij koploper vv Heerenveen.
Hiermee lopen de Emmeloorders tegen hun eerste competitienederlaag aan, maar het talrijke publiek kreeg een levendige en spannende wedstrijd voorgeschoteld.
In de eerste helft konden de Emmeloorders geen vat krijgen op de snelle uitvallen van Heerenveen en haperde de omschakeling op het middenveld. Het leek wel of de Emmeloorders moesten wennen aan het gewone gras want er waren vele glijpartijen op het veld te zien.
Het openingsdoelpunt van Heerenveen kwam tot stand omdat een Emmeloordse verdediger op een knullige manier uitgleed op het gladde veld.
Gaandeweg volgde het herstel en met een ferme kopbal scoorde Harm van Wieren de gelijkmaker.
Een verdedigingsfout zorgde ervoor dat Heerenveen opnieuw op voorsprong kwam, maar daarna namen de Blauwen het initiatief helemaal over.
In een ontketende 2e helft ging sc Emmeloord in de achtervolging en creeerde het een paar grote kansen om terug te komen.
Er ontstond een levendige en aantrekkelijke wedstrijd waarin sc Emmeloord eenvoudigweg vergat om te scoren en het zichzelf enorm tekort deed.
Hieronder volgt het verslag over: uitglijders, efficiency, kansenfestival, veerkracht, Friese gastvrijheid en sportpark Skoatterwald.

De opstelling van vv Heerenveen:
Justin van Dam, Hille van Goinga ( Niels Talsma ), Jacco Kuiper ( Mustafa Ibis ), Remco Hof, Soeren Grigoryan, Paul de Jong, Peter de Vries, Jordi Kouwenhoven, Ivar Span, Lars Rudmer Klijnstra & Jasper Brouwer ( Bart Klapwijk )

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Sven Goos ( Bjorn Elijzen ), Wouter vd Velde, Laurens Rasing ( Bastian Tabak ), Harm van Wieren, Denny vd Zee, Gerke Schaap, Abdul Boundati, Gokhan Pala, Guido Vissers & Sander Heimens.
Wissels: Bjorn Elijzen, Bastian Tabak, Koen Boneschansker & Niels Boomsma.
Gele kaarten: Sven Goos, Denny vd Zee, Abdul Boundati & Sander Heimens.
Geblesseerd: Maarten Ebbers, Brahim Boundati & Ronald Kleiker.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De scheidsrechter: Dhr. H.F. Boland

Dit was een bijzondere wedstrijd voor Emmeloord trainer Dick Schuurman die vorig seizoen nog als trainer bij vv Heerenveen aan het roer stond.
Bij sc Emmeloord ontbraken enkele belangrijke spelers zoals Ronald Kleiker, Maarten Ebbers en Brahim Boundati zodat trainer Dick Schuurman enkele aanpassingen moest doen.
Het sportpark Skoatterwald ligt vlakbij het Abe Lenstra stadion en hier bevind zich ook de jeugdafdeling van profclub sc Heerenveen.
Een prachtige accommodatie met een gezellige kantine waar de geschiedenis van vv Heerenveen helemaal tot leven komt.
Beide teams betraden het veld in het uittenue waarbij het blauw gele tenue van Emmeloord onmiddelijk associaties opriep met aartsrivaal Cambuur Leeuwarden, maar er heerste een gezellig sfeertje op sportpark Skoatterwald.
Er waren veel supporters uit Emmeloord meegekomen en tijdens de eerste helft kwamen ook de spelers van het 2e elftal om de jongens van het eerste aan te moedigen. De stemming zat er goed in want het 2e elftal had in Franeker met 1 - 6 gewonnen.

De thuisploeg begon fel en fanatiek aan deze wedstrijd en toonde onmiddelijk zijn aanvallende intenties.
Met veel beweging en variatie probeerde vv Heerenveen een snelle treffer te forceren.
De aanvallers van Heerenveen slaagden erin om met veel pressie de opbouw bij sc Emmeloord te ontregelen.
De friezen kregen in de beginfase een aantal corners te nemen en pogingen van Jordi Kouwenhoven, Ivar Span en Lars Klijnstra gingen naast het doel.
In de 10e minuut kwamen de Friezen uiterst fortuinlijk op een knullige manier op een 1 - 0 voorsprong.
Een aanval van sc Emmeloord liep vast waarna de thuisploeg in de omschakeling de rechterflank wist te bereiken.
Op randje buitenspel glipte Lars Klijnstra door de Emmeloordse verdediging waarna hij de bal opzij legde op Jordi Kouwenaar.
Doelman Stefan vd Werff kon net niet bij de bal, maar verdediger Denny vd Zee leek deze bal eenvoudig te kunnen onderscheppen.
Iedereen haalde opgelucht adem totdat Denny vd Zee ineens uitgleed op het gladde veld waarna Jordi Kouwenaar eenvoudig de 1 - 0 kon scoren.
De Emmeloorders leken geschrokken, maar kregen onmiddelijk een kans op de gelijkmaker.
Uit een voorzet van Abdul Boundati kopte Gokhan Pala de bal naast het friese doel.
In deze fase golfde het spel in een hoog tempo op en neer en viel er veel te beleven. Een poging van Heerenveen speler Remco Hof ging rakelings naast, maar nu liet ook sc Emmeloord van zich horen.
In de 18e minuut belandde een strakke voorzet van Sander Heimens op het hoofd van Harm van Wieren.
Met een rake kopbal in de korte hoek scoorde Harm van Wieren de verlossende 1 - 1 gelijkmaker. Het lek leek nu boven want sc Emmeloord begon nu plaagstootjes uit te delen.
Toch konden de Emmeloordse verdedigers geen vat krijgen op de snelle voorhoedespelers van Heerenveen.
Een inzet van Ivar Span belandde in het zijnet en een poging van Jacco Kuiper werd ternauwernood geblokt en weggewerkt.
Doelman Stefan vd Werff moest in actie komen om Jacco Kuiper van het scoren te houden.
In de 30e minuut kwamen de Friezen opnieuw op voorsprong omdat de verdediging van Emmeloord niet goed stond op te letten.
Een slim steekballetje van Jacco Kuiper kwam bij de vrijstaande Jordi Kouwenhoven terecht die met een schuivertje in de verre hoek doelman Stefan vd Werff wist te passeren voor de 2 - 1 voor vv Heerenveen.
Plotseling wankelde sc Emmeloord en spatte een schot van Heerenveen speler Peter de Vries tegen bovenkant lat uiteen.
Vlak voor rust herpakte sc Emmeloord zich weer en waren Abdul Boundati en Gerke Schaap dichtbij de gelijkmaker.
Het spel van sc Emmeloord bleef echter onrustig en onzuiver.
Met een 2 - 1 stand voor vv Heerenveen gingen we rusten.

Trainer Dick Schuurman deed wat omzettingen en bracht aanvaller Bastian Tabak voor de verdedigende middenvelder Laurens Rasing.
De beginfase van de tweede helft was voor het felle Heerenveen, maar na verloop van tijd ging de friese storm weer liggen.
Doelman Stefan vd Werff stond op de goede plek om Jordi Kouwenhoven en Peter de Vries van het scoren te houden en daarna nam sc Emmeloord het initiatief helemaal over.
In de 50e minuut wist de snelle Sander Heimens met een perfecte voorzet Bastian Tabak te bereiken, maar oog in oog met de frieze doelman wist Bastian Tabak niet te scoren.
Kort hierop stuurde Gokhan Pala met een vlijmscherpe pass Sander Heimens op avontuur waarna Gerke Schaap in stelling werd gebracht.
De gelijkmaker leek in de maak, maar plotseling gleed Gerke Schaap uit en ging ook deze grote kans verloren.
In deze fase domineerde sc Emmeloord en creeerde het een paar grote kansen, maar de bal wilde er niet in.
Een mooie aanval opgezet door Abdul Boundati bereikte wederom de ongrijpbare Sander Heimens.
De voorzet van Sander Heimens werd in kansrijke positie door Harm van Wieren naast het Friese doel gekopt.
In de 68e minuut stuitte ook Sander Heimens op de doelman van Heerenveen en het was om moedeloos van te worden.
De gehele 2e helft maakte sc Emmeloord het spel en creeerde het een groot veldoverwicht, maar men vergat eenvoudig weg om te scoren.
De thuisploeg loerde op de snelle counter en kon er af en toe gevaarlijk uitkomen, maar doelman Stefan vd Werff bracht redding op inzetten van Peter de Vries en Jordi Kouwenhoven.
Het slotoffensief was voor het ontketende sc Emmeloord en er kwamen nog meer mooie kansen.
Uit een corner van Gokhan Pala kopte Harm van Wieren de bal tegen de paal en afstandsschoten van Abdul Boundati en Gokhan Pala gingen naast het doel.
De Emmeloorders kregen veel corners te nemen en belegerden het Frieze doel, maar niemand wist de trekker over te halen.
Er waren rommelige scrimmages te zien en een kopbal van Gokhan Pala ging naast het doel.
In de 90e minuut leek Gerke Schaap te worden neergelegd, maar de scheidsrechter vond het geen zware overtreding en liet doorspelen.
Het zat vanmiddag niet mee voor sc Emmeloord, maar het team toonde veel strijd, inzet en veerkracht.
Na afloop heerste de teleurstelling, maar de spelers hebben de koploper een lastige middag bezorgd en kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op deze boeiende, levendige en spannende wedstrijd.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen MKV'29 uit Leeuwarden.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos.

De overige uitslagen van de 2e Klasse K: Noord:
LAC Frisia 1883 - FC Wolvega 1 - 1
ONB Drachten - Velocitas 1897 4 - 1
LSC 1890 Sneek - GRC Groningen 0 - 2
Groninger Boys - GAVC Grouw 2 - 1
Sint Annaparochie - Olyphia Noordwolde 1 - 3
MKV'29 Leeuwarden - GSAVV Forward 1 - 2