Verslag SCE F2 - SVM F2

Wedstrijdverslag; zaterdag 8 november, SC Emmeloord-F2 – SV Marknesse F2
Het was een koude en winderige voetbalochtend. Emmeloord was weer met een grote groep aanwezig; 11 man en 1 vrouw sterk. Ze begonnen met een pittige warming up, ze hadden er zin in. Het tempo was hoog en men zweepte elkaar op. Dit beloofde veel goeds!
Marknesse zou volgens de ranglijst een gewaagde tegenstander moeten zijn, kortom een mooi voetbalochtendje!
Gelijk na de aftrap nam Emmeloord het initiatief, er werd veel druk gezet, de bal kwam- en bleef makkelijk in bezit. Met verzorgde passes en mooi vrijlopen was Emmeloord dreigend hierdoor kreeg men ook veel hoekschoppen mee. Na een mooie actie van Kars vanaf links krijgt Ajoep de bal en schiet hem van afstand goed in; YES, 1-0! Emmeloord bleef aanvallen en als de bal verloren ging stond er een blok op het middenveld en in de verdediging.. Kortom; Emmeloord controleerde de wedstrijd. Na wederom een mooie actie en cornerbal schoot Daan knap binnen via onderkant lat; 2-0. De kansen stapelden zich op en het zonnetje begon ook nog letterlijk door te breken.
Na mooi positiespel en een aantal mooie passes kwam de bal bij Marijn die de 3-0 binnenschoot, lekker! nog geen minuut later maakte Daan zijn 2e doelpunt na een schitterend een tweetje; 4-0!
Hierna was Marknesse compleet van slag, Emmeloord sneed als een mes door de verdedigende boter en topschutter Daan maakt binnen enkele minuten de 5-0 en 6-0!
Na de rust zag de wedstrijd er heel anders uit; Marknesse was fel, Emmeloord juist niet. Emmeloord kwam er nog uit met een paar acties, maar de overtuiging ontbrak. Aan de andere kant scoorde Marknesse na een counter knap de 6-1
Nog geen minuut later behoedde keeper Storm Emmeloord van de 6-2 met een mooie redding. Bij de volgende corner van Marknesse ging de bal er helaas rommelig in; 6-2.. Emmeloord werd weggedrukt en ze hadden moeite met overspelen. De concentratie was helaas weg en 5 minuten voor het einde stond het 6-4. Het zal toch niet??? Gelukkig stroopten ze nog even de mouwen op en op basis van vechtlust en aanmoedigingen van de vele supporters heeft SCE F2 toch met 6-4 knap de winst binnengesleept. Top gedaan Emmeloord!