Verslag sc Emmelood - Velocitas 1897

sc Emmeloord - Velocitas 1897 4 - 1 ( 3 - 1 )

Er komt maar geen eind aan het blauwe sprookje van sc Emmeloord want de polderbewoners blijven maar doordenderen.
Het eerste elftal van sc Emmeloord boekt zonder groots te spelen een eenvoudige 4 - 1 overwinning op het Groningse Velocitas.
Door deze overwinning zijn de Emmeloorders na 9 speelronde's nog steeds ongeslagen en klimt het naar een gedeelde 2e plek in de tweede klasse.
De polderbewoners staan op slechts 3 punten achterstand op koploper vv Heerenveen en op 22 November staat deze kraker in Heerenveen op het programma.
Komende woensdagavond speelt sc Emmeloord om 20:00 uur voor de beker een thuiswedstrijd tegen Topklasser WKE uit Emmen.
De blauwe trots uit de polder staat op het punt om alle records te breken, maar kan het team met deze intense druk en hoge verwachtingen omgaan?
Hieronder volgt het verslag over het oneindige blauwe sprookje, het visitekaartje van Koning Appie, De Turbo Laurens Rasing, De Magische Brahim Boundati, Breekijzer Ronald Kleiker, de onkreukbare Wouter vd Velde, De Buffel Denny vd Zee en de aanvalsdriften van Gerke Schaap.

De opstelling van sc Emmeloord:
Stefan vd Werff, Sven Goos ( Koen Boneschansker ), Wouter vd Velde, Laurens Rasing, Denny vd Zee ( Bjorn Elijzen ), Ronald Kleiker, Gokhan Pala, Abdul Boundati, Guido Vissers, Gerke Schaap & Brahim Boundati ( Bastian Tabak )
Wissels: Koen Boneschansker, Bastian Tabak, Bjorn Elijzen & Niels Boomsma.
Geschorst/Geblesseerd: Harm van Wieren, Sander Heimens & Maarten Ebbers.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorger: Gerard Visser
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

Vooraf zat de stemming er goed in bij de blauwe supporters omdat het 2e elftal eerder op de dag goede zaken deed door met 4 - 2 te winnen van vv Harlingen 2.
Elftalleider Duco Pater kon zich geen mooiere verjaardagskado wensen want de jongens van het 2e staan nu keurig in de subtop.
Bij sc Emmeloord waren Sander Heimens en Harm van Wieren vanwege een schorsing niet van de partij en heeft Maarten Ebbers nog steeds last van een vervelende blessure.
Trainer Dick Schuurman was hierdoor genoodzaakt om wat aanpassingen te doen en voegde 2e elftalspelers Koen Boneschansker & oudgediende Bjorn Elijzen toe aan de selectie.
De jeugdige talenten Sven Goos en Guido Vissers mochten in de basis beginnen en speelden een verdienstelijke wedstrijd.

De Emmeloorders kwamen sterk uit de startblokken en kregen in de eerste 5 minuten een paar goede kansen om op voorsprong te komen.
Helaas hadden Brahim Boundati, Gokhan Pala en Ronald Kleiker hun vizier niet op scherp staan anders had het al op een vroege voorsprong kunnen staan.
Het team straalde spelvreugde en aanvallende intenties uit, maar het oogde allemaal slordig en onrustig.
In de 8e minuut lieten de Groningers zich voor het eerst voorin zien waarbij Mustafe Ahmed met mooie passeerbewegingen door de verdediging heen glipte. Het schotje van Hovhannes Sarkisov ging vervolgens naast het doel.
In de 10e minuut kwamen de Groningers uit het niets op een 0 - 1 voorsprong. Hier ging een verdedigingsfoutje aan vooraf waardoor het steekballetje van Mustafe Ahmed doorschoot en bij Dani Turdo terecht kwam. Oog in oog met doelman Stefan vd Werff schoof Dani Turbo deze bal beheerst tegen de touwen voor de 0 - 1 voorsprong voor Velocitas.
Bij Velocitas waren Mustafe Ahmed, Nigel Fecunda en Dani Turdo de meest gevaarlijke spelers.
In deze fase was sc Emmeloord even zoekende naar de juiste openingen, maar zoals vaker dit seizoen kwam het team op karakter en mentaliteit weer terug van een achterstand.
Met een slim steekballetje stuurde Abdul Boundati de bal met gevoel richting zijn broer Brahim Boundati, maar Velocitas doelman Alex van Stralendorff lag goed in de weg.
In de 20e minuut gaf Koning Appie zijn visitekaartje af door vliegensvlug Gerke Schaap te bedienen.
In eerste instantie lag de Groningse doelman in de weg waarna Gerke Schaap de bal opnieuw voor het doel bracht.
Hier stond Abdul Boundati om de bal snoeihard tegen de touwen te schieten voor de dikverdiende 1 - 1 gelijkmaker.
De Groningers werden nu teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
Met mooie steekballetjes probeerden Gokhan Pala en Abdul Boundati gevaar te creeeren, maar Gerke Schaap en Denny vd Zee stuitten op de doelman van Velocitas.
Intussen werd Brahim Boundati voor een bloedneus aan de zijlijn behandeld, maar ook met 10 man kreeg sc Emmeloord via Gerke Schaap een goede mogelijkheid. Bij Velocitas stond doelman Alex van Stralendorff sterk te keepen, maar in de 35e minuut moest hij opnieuw capituleren.
Er kwamen ineens magische krachten bovendrijven bij Brahim Boundati die op de linkerflank iedereen de baas was.
Met onnavolgbare dribbels en passeerbewegingen ontpopte Brahim zich als de grote smaakmaker.
In de 35e minuut leverde Brahim een strakke voorzet af op Ronald Kleiker die op zijn beurt de bal subtiel opzij legde op de inkomende Abdul Boundati. Op weergaloze wijze scoorde Abdul Boundati zijn tweede doelpunt en kwamen de Emmeloorders op een 2 - 1 voorsprong.
In deze fase werden de Groningers overrompelt en kwam het onder grote druk te staan.
Vlak voor rust deden zich twee dubieuze arbitrale beslissingen voor want Gerke Schaap werd wegens buitenspel teruggefloten terwijl deze aanval vanaf eigen helft werd ingezet.
Even later ging Brahim Boundati in een duel met de Groningse doelman onderuit, maar de scheidsrechter vond het geen strafschop.
Ik kon moeilijk beoordelen of dit een schwalbe was, maar de toon was hiermee gezet.
In de 43e minuut kreeg sc Emmeloord via Gokhan Pala een corner te nemen. Deze corner werd bij de 2e paal door verdediger Wouter vd Velde snoeihard tegen de touwen gekopt voor de 3 - 1 voorsprong.
Even later belandde een vrije trap van Gerke Schaap bij Ronald Kleiker, maar de doelman van Velocitas bracht redding.
Met een 3 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

Het was erg gezellig in de kantine waar iedereen nog aan het nagenieten was van deze schitterende eerste helft.
Helaas kon sc Emmeloord in de tweede helft niet meer hetzelfde voetbal brengen en brak er een mindere fase aan.
Er deden zich een periode geen grote kansen voor waarbij de Groningers probeerden terug te komen.
Tot aan de 65e minuut had Velocitas het meeste balbezit, maar er was geen doorkomen aan voor de Groningers.
Onder aanvoering van De Buffel Denny vd Zee, Turbo Laurens Rasing en de onkreukbare Wouter vd Velde hield het ijzeren gordijn stand.
Het tempo lag veel te laag en het spel oogde mat en voorspelbaar, maar halverwege de tweede helft bracht trainer Dick Schuurman het jonge talent Bastian Tabak in de ploeg.
Op het middenveld zorgden architect Gokhan Pala en breekijzer Ronald Kleiker voor de ommekeer van deze gezapige tweede helft.
In de 65e minuut wist Sven Goos met een fraaie rush een corner te forceren en uit deze corner van Gerke Schaap kopte Bastian Tabak rakelings naast.
De doelman van Velocitas bracht redding op inzetten van Abdul Boundati en Gokhan Pala.
Uit een vrije trap van Gokhan Pala probeerde Gerke Schaap tot scoren te komen, maar wederom lag de doelman van Velocitas in de weg.
De aanvalsdriften van Gerke Schaap waren een lust voor het oog want met enorme drive naar voren toe was Gerke Schaap ongrijpbaar.
In de 78e minuut zorgden Abdul Boundati en Gokhan Pala voor de slagroom op de taart.
Op fabuleuze wijze was Abdul Boundati iedereen te snel af om de bal panklaar te leggen op Gokhan Pala.
Met een strak schot hard en hoog in het dak van het doel scoorde Gokhan Pala de dikverdiende 4 - 1 voor sc Emmeloord.
In de slotfase waren Gerke Schaap, Bastian Tabak en Ronald Kleiker nog dichtbij een treffer, maar het bleef bij een 4 - 1 overwinning voor sc Emmeloord.
Er komt nog geen eind aan het blauwe sprookje van sc Emmeloord.

Meest opvallende spelers deze middag waren Wouter vd Velde, Laurens Rasing, Gerke Schaap, Brahim Boundati & de hardwerkende zwoeger Ronald Kleiker.
Man off the match: Abdul Boundati alias Koning Appie!

Woensdagavond speelt sc Emmeloord voor de beker tegen WKE Emmen en op 22 November de topper bij koploper vv Heerenveen.
De Blauwe Reporter is er wegens werk niet bij tegen WKE, maar op 22 November komt er weer een verslag vanuit Heerenveen.