De basisopstelling vandaag: Tim, Chris, Niels, Koen, Ian
                                               Merijn, Robin ,Han

In de wissel: Stefan, Iwan, Natan, Mike

Geblesseerd: Jason, Roy

Aanvang wedstrijd 20.00 uur

De jongens van zowel Flevo Boys als SCE kwamen met strakke gezichten het veld op, want de belangen voor vandaag was duidelijk de strijd voor de koppositie. In de 3e minuut geeft Chris van achteruit een voorzet op Merijn, deze krijgt de bal niet goed onder controle, maar komt nog enigszins tot een schot.
Keeper FB weet hier raad mee. Luuk daarna goeie pass op Mark, haalt uit maar de keeper vangt de bal.
Dan een overtreding van Lucas  5 mtr voor penaltygebied. FB schiet niet nauwkeurig en de bal gaat over. De 1e 12 minuten  blijft het aftasten voor beide kanten.  Even later krijgt Ian vrije trap keeper heeft de bal niet klemvast en moet deze tot corner verwerken. Han neemt tot 2x toe de hoekschop, maar beide keren vangt de keeper. Dan een beauty van een aanval van SCE  een geweldige combinatie vindt plaats tussen  Robin,Merijn, Mark, Luuk en weer bij Robin, dit leidt weer tot een corner.
Han neemt deze, maar de bal gaat aan alles en iedereen voorbij. Een vrije trap voor FB wordt op voortreffelijke gered door Chris  In de 17e minuut weer een pracht samenspel tussen , Koen Robin , Merijn uiteindelijk komt de bal bij Ian, deze wordt gevloerd. Luuk neemt de vrije trap, deze wordt maar net gemist. Daarna weer een prachtig driehoekje tussen Mark, Ian en Lucas.  Een aanval van FB levert een simpele vangbal op voor Tim.  Ian laat dan de bal glippen een aanvaller van FB gaat er mee vandoor, maar Chris loopt mee en weet de bal nog tot corner te verwerken. Achterin bij SCE ziet er nog niet al te solide uit, wat kleine en gevaarlijke foutjes worden zo nu en dan gemaakt. In de 28e minuut is het dan ook zo dat een spits van FB door slecht verdedigen zo door kan lopen en simpel de 1-0 binnenwerkt voor FB, dat is even een bittere pil voor de spelers en de toeschouwers.  Mark of Lucas trekt in de 30e minuut de bal voortreffelijk links voor op Merijn , deze op zijn beurt geeft een super assist op Robin en pats de 1-1 is daar. Chapeau.  Nog geen minuut later is het bij SCE weer bijna fout achterin  Tim weet ternauwernood  redding te brengen. In de 34e minuut gaat Niels eruit en Natan komt binnen de lijnen. Nog een paar aanvallen en corners De laatste corner genomen door Luuk komt bij Lucas en deze treft de lat. De rust gaan we in met 1-1.

De 2e helft gaat Han eruit en Iwan komt erin. Een bal van Luuk komt bij Chris en als een ware Arjen Robben scheert hij het complete veld over en komt ook nog tot een schot , maar het doel wordt niet getroffen. Iets meer overleg zal SCE wat meer opleveren zo lijkt het.  FB komt in de 6e minuut tot een schot, maar slechts het zijnet is het einddoel.  Dan trekt opeens de overigens zeer jeugdige scheids geel voor speler van FB voor een overtreding op een SCE speler, en deze mag 5 minuten naar de kant, 1 van de coaches van FB zegt tegen de scheids, dat dit niet correct is, de scheids stuurt hem naar de tribune.
Merijn gaat eruit en Mike komt erin in de 10e minuut.  Gelijk goeie pass van Robin op Mike, deze trapt de bal ver naast. FB krijgt vervolgens een corner , deze wordt nog net weggewerkt door SCE.
Robin krijgt een beste kans op 2-1 komt alleen voor de keeper, maar Robin krijgt de bal er niet in.
Even later passeert Mike een verdediger  en de bal komt op maat aan bij Robin, echter een niet te missen kans gaat toch aan het doel voorbij. FOEI.  In dec16e minuut komt Stefan in het veld Luuk mag eruit.  FB krijgt een corner en het is Natan die het gevaar weet op te lossen voor SCE. Ian pakt vervolgens een bal slim af van FB en sprint weg en denkt door te kunnen maar trekt aan een speler van FB en dat mag niet.
In de 28e minuut is het Stefan die vanuit een corner voor SCE de bal loepzuiver voor het doel brengt  en sluw maakt Robin de 1-2. Een welverdiende voorsprong, want de 2e helft is een stuk beter als de 1e helft tot nu toe.  Dan vindt er een lichte overtreding plaats op Ian, en tot ieders stomme verbazing trekt de scheids hiervoor rood, een andere speler van FB maakt dan een niet te slimme opmerking naar de scheids en ook deze krijgt rood, vervolgens gooit de grensrechter van FB de vlag op het veld, en het halve bestuur van FB staat inmiddels in het veld, wat gebeurt hier allemaal, het gevolg is in ieder geval, dat de dubieus beslissing nemende scheids de wedstrijd staakt voor ongeveer 20 minuten, uiteindelijk na veel praatwerk is FB toch bereid weer verder te voetballen, Er moeten nog 9 minuten gespeeld worden, echter dit is wel 11 man tegen 9. Het is Stefan die de bal mooi voorzet op Mark, deze schiet op zijn beurt nipt over. En weer is er de driehoek tussen dit keer Iwan, Robin  en Mike. Dan lijkt het wel of SCE meent de buit binnen te hebben, maar ondanks dat er van FB maar 9 spelers in het veld staan, kun je dit niet bepaald merken, de ene na de andere aanval met ook nog een paar doelkansen passeren de revue. Zo ook nog 4 minuten voor het eind de nr 12 van FB geeft een wereld voorzet op de nr 7 van FB en deze bal zou er verdorie bijna ingaan, geluk, geluk, want de 2-2 blijft uit. Dan de ene kans na de andere kans volgens voor SCE  Stefan mikt de bal tot bij Luuk, deze draait formidabel bij de man weg en hij treft de paal, in de rebound Iwan de lat, en als het nog niet genoeg was Mark ook nog een keer op de lat. Het fluitsignaal voor het eind klinkt, een wel zeer aparte, typische wedstrijd, en merkwaardige fluitende scheids  eindigt voor SCE in een belangrijke overwinning. Een van de 2 rode kaarten is hoorde ik geseponeerd. Overigens mag wel gezegd worden dat de jongens van SCE wel heel sportief met de situatie omgingen, waarbij zelf SCE spelers de FB spelers aanmoedigden de wedstrijd te voltooien. Echt SUPER allemaal. En nu op naar de wedstrijd van 22 november a.s. morgen dus thuis tegen URK aanvang 14.30 uur. Als we deze wedstrijd ook nog eens konden winnen, maar ja de bal is rond.