Wedstrijdverslag Urk VR1 - SC Emmeloord VR1, 0 -2

Vandaag stond de altijd lastig uitwedstijd naar Urk op het programma.  Nadat de wedstijd van vorig week niet door ging omdat de vrouwen van Tollebeek/Nagele niet voldoende speelster hadden. Zonder de geblesseerde Nynke en Jody op de positie van Nynke op het middenveld begonnen ze aan de wedstrijd. In de eerste 10 minuten ging het gelijk op zonder dat een van beide teams echt gevaarlijk kon worden. Na ongeveer een kwartier kwamen de dames van SCE er goed door via de combinatie van Suzanne en Irene, toen kreeg Irene op de zestien een kans, deze ging net naast. Ze gingen steeds beter voetballen en Urk had weinig in te brengen. Alleen was het achterin wel opletten dat ze zelf niet in fout gingen bij het opbouwen. Dit gebeurde een paar keer maar gelukkig konden ze het zelf steeds weer oplossen. Na 30 minuten kregen ze een vrije trap op 20 meter. Jody ging achter de bal staan en schoot deze via de handen van de keeper op de lat. De dames vonden elkaar steeds makkelijker de combinaties. Door een mooie combinatie van de dames kon Marina rechts haar vrouw voorbij, maar haar inzet ging net voorlangs. Urk kreeg een kans maar Deborah kon deze simpel op pakken. Na weer een goede aanval kwam de bal op de rand van de zestien bij Martine voor haar voeten, een heerlijk schot, maar weer pech voor de dames van SCE de bal ging op de paal.
Rust 0 - 0!!
De tweede helft was net onderweg en daar was ie dan 0 - 1 voor SCE, een schitterde aanval van Jody die de bal op het middenveld vrij speelde en aan Martine gaf. Op haar beurt speelde Martine de bal naar Suzanne , Suzanne draaide goed weg bij haar vrouw en gaf de bal mee aan Ageeth die alleen op de keeper af ging en met een subtiele stift de bal over de keeper in het doel schoot!! 0 -1 en dat was verdient. Suzanne ging toen naar de Kant en Lyndsay kwam voor haar in de plaats. Na 60 minuten was het weer raak! Na goed druk gezet te hebben van Lyndsay ging de keeper van Urk in de fout, ze schoot de bal tegen Lyndsay aan die de bal mee kreeg en daar een doelpunt uithaalde.  0 - 2. Wedstrijd op slot. Urk was verslagen en geloofde er niet meer in. We kregen nog een paar kleine kansen maar deze gingen er niet meer in.
0 - 2 overwinning was een terechte uitslag met een prima scheidrechter.