SVM F3 - SC Emmeloord F3

Ruim op tijd stond heel F3 alweer klaar om af te reizen naar Marknesse. Marknesse staat gelijk met ons in de competitie dus als we in ieder geval een plaatsje willen opschuiven in het klassement dan moeten we de drie punten meenemen naar Emmeloord. De spanning was bij vertrek al voelbaar, de heren en dame hadden weldegelijk door dat het vandaag een belangrijke wedstrijd is. Stipt om 9:00 uur begon de reis naar het altijd lastige SVM F3 dat bekend staat om zijn fanatieke aanhang. Maar vlak de SCE F3 aanhang niet uit, ook in Marknesse stonden weer vele trouwe aanhangers langs de lijn.
Mees gaf voor aanvang van de strijd al aan dat zijn missie van vandaag was de nul te houden, de vastbeslotenheid was in zijn ogen af te lezen. Zodra alle posities duidelijk waren uitgelegd door de trainer, de warming-up goed was afgerond startte om stipt 10:07 uur de wedstrijd.
Direct na de aftrap dook F3 er meteen met alle gewicht in, dit resulteert meteen in een prachtige counter vanaf rechts ingezet door Jesper en doorgezet door Sverre. Helaas is de keeper van SVM Sverre te slim af en weet de bal voor zijn voeten weg te halen. Het is duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn, het merendeel van het spel speelt zich af op het middenveld waar Janitha, Bassim, Jesper en Jur een frisse indruk maken. De verdediging staat weer als een huis, de snelle Bjorn maakt vele meters vanaf het achterveld naar voren en onze sluwe Sybren weet weer menig tegenstander de bal af te nemen.
Als er op rechts een overtreding wordt begaan door SVM op 15 meter van de goal is Bassim de beroerdste niet om deze er even in te schieten. Vol zelfvertrouwen staat hij achter de bal, de aanvallers stellen zich op om de bal erin te lopen......... Maar Bassim ziet een gaatje en legt de bal prachtig in de touwen. 0-1 voor SCE!
Na de 0-1 gaat het snel met SCE. Sverre lijkt vleugels te hebben, Jesper bereid met Jur een aanval over links voor. Sverre pakt de bal op over links en weet met een schitterende solo de 0-2 snoeihard in de goal te knallen. Dit geeft de vrouw en mannen vertrouwen!
Sybren komt op het achterveld aan de bal, weet deze mooi door te spelen naar Janitha die hem op haar beurt weer middels een mooi een-tweetje met Damian weet af te spelen op Jesper. Jesper ziet dat Sverre vogelvrij staat op links en speelt de bal naar hem door. Sverre kijkt nog even om zich heen, met verbazing ziet hij verdediger Bjorn ineens in de voorhoede, Sverre zet voor en Bjorn weet de bal super af te maken!! 0-3
In de blessuretijd van de eerste helft weet Sverre vanuit de drukte in de 16-meter nog een mooie goal te maken, 0-4.
In de tweede helft is het merkbaar dat de heren en dame veel hebben gegeven in de eerste helft. Passes komen niet altijd aan en de aanval is niet zo scherp als hij in de eerste helft was. Gelukkig staat de verdediging als een huis en weet onze sluitpost Mees ervoor te zorgen dat er geen bal ingaat. Mees' missie voor vandaag is geslaagd!
SCE creƫert in de tweede helft nog een paar mooie kansen, maar helaas valt er geen goal meer. Moe maar voldaan worden de penalty's nog afgewerkt waarbij nog een aantal prachtige goals worden gemaakt.
Een prachtige overwinning, drie punten mee naar huis en als klap op de vuurpijl nog twee plaatsen gestegen op de ranglijst ook. Top gespeeld F3!!!!