Wedstrijdverslag SCE Vr1 - Ens Vr1

SCE vr1 laat punten liggen tegen Ens Vr1

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Ens Vr1 op het programma. Ens Vr1 is de enige ploeg die punten heeft afgepakt van onze directe concurrent Steenwijkerwold, door op eigen veld Steenwijkerwold met een 1-0 nederlaag naar huis te sturen.  We waren dus gewaarschuwd.

De wedstrijd begon goed voor de dames van SCE. Er werd vroeg druk gezet op de tegenstander, waardoor Ens volledig werd vastgezet op hun eigen helft.  Dit resulteerde in een  aantal afstandschoten op het doel van Ens. Hier had de keepster van Ens echter geen moeite mee. Na 10 minuten gespeeld te hebben verslapt SCE. Dit is het startschot is voor een rommelige eerste helft. Van beide kanten komen passes niet  aan, waardoor veel onnodig balverlies wordt geleden. In de 23e minuut ontstaat de eerste grote kans voor SCE. Door goed drukzetten op het middenveld en een paar mooie combinaties vooraf komt Jody in een doelpuntrijke positie. Hierbij wordt ze nog net even aangetikt door een dame van Ens, waardoor ze een beetje uit evenwicht is, de bal  niet lekker raakt waardoor de bal op de buitenkant van de paal belandt.  De verdediging van Emmeloord, onder aanvoering van Emke houdt relatief gemakkelijk stand tegen de aanvallers van Ens. Vooral Emke speelt vandaag een erg goed wedstrijd, waar zij de gehele wedstrijd regelmatig de spreekwoordelijke rots in de branding is.  In het tweede gedeelte van de eerste helft golft het spel een beetje op en neer, zonder dat dit tot echt grote kansen leidt. Tot de 42e minuut, waarbij de bal aan de zijlijn bij Suus beland, die een goede voorzet geeft op de ingelopen Dominique. Het schot van Dominique wordt helaas gekeerd door de keepster van Ens. In de rebound komt de bal bij Lyndsay, die goed het overzicht houdt en de bal teruglegt op Jody. Helaas gaat dit schot net over.

Ruststand 0-0

In de tweede helft lijkt Ens al vrij snel op voorsprong te komen door een afstandschot van veraf. Dit komt op protesten te staan van SCE, aangezien onze keeper duidelijk gehinderd (aangevallen) werd in het 5 meter gebied.  De dames van Ens zijn zich van geen kwaad bewust en staan al op hun eigen helft te wachten op de aftrap, op het moment dat de scheidsrechter op advies van de grensrechter, besluit het doelpunt af te keuren. 1 minuut later is het SCE dat dreigend is. Martine geeft een mooi steekballetje op Dominique, echter ziet zij haar schot  gekeerd door de keepster. Ook in de 65e minuut is het SCE dat gevaarlijk is. Een corner wordt door Ens niet goed weggewerkt, waardoor Lyndsay op doel kan schieten, haar schot gaat helaas naast. SCE krijgt in de 74e een heel grote kans. Irene wordt door mooie bal vanuit het middenveld weggestuurd en komt hierdoor oog in oog te staan met de keepster van Ens. De keepster maakt haar doel goed klein en blijft lang staan, waardoor ze de inzet van Irene nog knap keert. Met nog een kwartier te spelen besluit Edson wat meer risico te nemen door Emke als extra spits te brengen. Hierdoor staat het achterin 1 op 1. Door deze aanvallende insteek krijgt Ens veel ruimte, wat resulteert in nog een tweetal grote kansen voor Ens. In de 84e minuut wordt een speelster van Ens in de diepte aangespeeld. Deborah komt goed uit haar doel, maar heeft een overtreding net buiten de 16 nodig, om de aanvalster van Ens af te stoppen. De vrije trap op randje 16 gaat gelukkig over. In de 42e minuut is er sprake van een soortgelijke situatie. De aanvalster van Ens breekt door en gaat alleen op Deborah af. Ook nu komt Deborah goed uit, wat er toe leidt dat de bal net naast gaat. De wedstrijd eindigt in 0-0.

Op basis van met name het eerste gedeelte in zowel de eerste als de tweede helft had dit puntenverlies niet gehoeven, echter gezien de twee grote kansen van Ens in het laatste gedeelte van de wedstrijd mogen we toch ook wel blij zijn met een punt.
Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen de dames van Tollebeek/Nagele op het programma. Een erg belangrijke wedstrijd om een gat  te slaan met de nummer 3.