Bekerwedstrijd SCE B! - Fit Boys B1 (Beilen) zaterdag 15 september 2014

In de wissel:                        Merijn, Lucas, Robin
Geblesseerd:                       Roy, Jason
Afwezig:                              Chris, Iwan

Vandaag als extra versterking Bastian Tabak.
In het begin van de wedstrijd geeft Stefan voorzet op Mark, en via een verdediger krijgt SCE
zijn eerste hoekschop. Hier komt niets uit. Van achteruit passt Koen even later op Han, de bal was echter net te hard. In de 10e minuut komt Beilen eruit een loepzuivere voorzet van een van de spitsen had er zo bij SCE ingeschoten kunnen worden, maar het is dat er niemand stond gelukkig maar.
Waren de eerste 5 minuten voor SCE het is nu Beilen dat bezig is de toon te zetten, Een pracht actie waarbij de bal door Bastian doorgespeeld wordt aan  Mike, echter de bal smoort en de kans is voorbij.
In de 20e minuut komt Beilen er rap uit met de snelle nr2  van Beilen,deze brengt de bal scherp bij het doel van Tim, de andere spits van Beilen had de bal voor het intikken, maar hij schampt de bal slechts.
Een paar pracht acties tussen Koen, Mike, Bastian en Han waarbij echt super samengespeeld wordt resulteert nog steeds niet in een voorsprong. Inmiddels zijn we in de 28e minuut belandt, Stefan zet de bal loepzuiver voor en het is Han die op voortreffelijke wijze de 1-0 binnenschiet. SCE krijgt het initiatief toch weer wat terug waarbij de acties tussen Koen, Mike, Mark en Stefan en Han duidelijk
opvallen, ook een pracht driehoekje tussen Koen, Mike en Luuk strelen de ogen. SCE krijgt weer een corner Stefan speelt de bal kort op Koen, deze denkt laat ik eens schieten, en via een pracht curve belandt de bal op de paal en kaatst weer terug in het veld, Han krijgt vlak voor het rustsignaal nog een goeie kans hij geeft nog eens een poeierbal op de keeper, maar deze vangt, dan klinkt het rustsignaal.
Initiatief ligt misschien bij Beilen, maar de jongens weten ook door goed samenspel het meeste gevaar te weren, waarbij de achterhoede goed stond te verdedigen.

De 2e helft start ongewijzigd. Gelijk al in de 2e minuut geeft Bastiaan een mooie voorzet op Mike en ja hoor de 2-0 wordt binnengeschoten een mooie opsteker in het begin van de 2e helft. Een mooie combinatie tussen Mike, Han Stefan en weer Mike levert een corner op. De bal komt in het strafschopgebied en het is bijna Han die bal binnenkopt, maar helaas gaat de bal net naast.
Natan passeert een speler bij de zijlijn, en bereikt Stefan, ( Natan heeft wat last van zijn heup, maar kan toch verder) , want water doet wonderen. Bastiaan schiet de bal naar Mark en deze schiet weer terug op Bastiaan, hij schiet zelf, maar de bal gaat over, mooie actie. SCE overheerst nu duidelijk in de 2e helft het is alleen wachten op de verlossende 3-0. Luuk legt de bal goed terug op Niels, deze haalt op zijn beurt uit, maar de bal gaat over. Han en Luuk maken plaats voor Lucas en Robin in de 10e minuut.
Niels geeft beste bal op Bastiaan wie is het eerst bij de bal de keeper of Bastiaan het was de keeper dus de stand blijft 2-0.Even Later beste bal van Mike deze komt bij Robin, deze schiet op de goal, maar dit keer gaat de bal net links naast het doel. In de 16e minuut weet Robin door hard werken een foute uitspeelbal van de keeper te onderscheppen, hij kan de bal er in principe zo in schieten , maar in zijn enthousiasme schiet hij de bal over. Dit had de 3-0 moeten zijn. Helaas. In de 17e minuut gaat Mike eruit en Merijn komt erin. Door een paar slordigheden achterin, schiet een attente spits van Beilen dan toch de aansluittreffer binnen 2-1. Hier had denk ik niemand op gerekend zelfs Beilen niet lijkt me.
Dus nu toch even attent blijven de laatste 23 minuten.  In de 27e minuut is het Mark door goed te kijken  weet hij corner  mee te pikken voor SCE, maar ook dit keer wordt de kans niet omgezet in een doelpunt. Beilen komt er nu helemaal niet meer uit de ene na de andere corner volgt voor SCE.
De jongens van Beilen zijn inmiddels leeg, onze jongens nog fris en fruitig.
Door goeie druk van Robin,Stefan en Merijn  dreigen de verdedigers van Fitboys zo ongeveer de weg kwijt te raken. Uit de volgende corner krijgt Lucas nog een kans, maar de bal gaat weer over het net.
Fitboys claimt dan een penalty, omdat Tim niet fair ingegrepen zou hebben, maar de scheidsrechter Eddy Jagers (die vandaag weer voortreffelijk floot) zag er geen overtreding in,en terecht was gewoon een goeie redding dus Tim kon gewoon de bal weer in het spel brengen. Inmiddels zijn we in de 37e minuut gekomen, SCE is dan nog steeds op zoek naar de 3e treffer, dan is het Stefan die achter de man vandaan komt en uithaalt en weer met een prachtige boogbal vliegt de bal over de keeper het doel in. De grensrechter heeft zijn vlag voor buitenspel hierbij de hele tijd omhoog, maar doelpunt wordt goedgekeurd, dat kan ook niet anders als je achter je man vandaan komt. De bevrijdende treffer is er dus toch nog gekomen. Robin krijgt vlak voor tijd nog een beste kans op de 4-1, maar de keeper weet met een snoekduik de treffer te voorkomen. Nog een laatste actie van Beilen, echter de bal gaat torenhoog over. Het fluitsignaal klinkt de 3-1 is een feit en we staan gewoon in de ¼ finale van de KNVB beker. Nog 3 en we zijn bekerhouder ha,ha. Goed resultaat voortreffelijk gespeeld met name in de 2e helft, en nu aanstaande woensdag de zware competitiewedstrijd uit bij Flevo Boys B3.