Competitiewedstrijd SCE B1 - VWC B1 zaterdag 1 november 2014

In de basis vandaag: Tim, Jason, Niels, Koen,  Natan, Luuk, Mark, Ian,Lucas, Robin en Mike
In de wissel: Stefan, Merijn, Iwan. Han uitgeleend B2, Chris afwezig, Roy geblesseerd.
Vandaag de semi topper tegen het lastige VWC. In de beginfase en lange pass van Niels op Ian, deze tikt door op Mark alvorens Luuk te bereiken, de bal gaat net iets te hard en is niet te belopen,
Na 5 minuten wordt het al snel duidelijk dat met VWC niet te sollen valt (speelt wel met 5 A spelers)
Dus ook niet zo vreemd. SCE moet alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen, Koen mooie voorzet op Mike deze schiet de bal naar Robin, uiteindelijk komt de bal bij Luuk, met dat Luuk iets moois wilt doen wordt hij gevloerd in het penalty gebied dus strafschop. De overtreder wordt met geel
het veld uitgestuurd. Luuk neemt de strafschop en beheerst wordt de 1-0 binnengeschoten. VWC krijgt
in de 15e minuut een vrije trap, maar deze bal wordt netjes door de verdediging van SCE weggewerkt.
Dan is het de strijd voorin tussen Robin en de keeper, wie komt het eerst bij de bal, je raad het de keeper wint het duel. Een prachtbal van Koen komt bij Luuk, echter bij de aanname wordt er voor
buitenspel gevlagd, (wij dachten van niet). Weer een mooi samenspel tussen Ian, Mark, Luuk en Robin
via de verdediging wordt het een corner voor SCE. In de 28e minuut komt in een duel in ons strafschopgebied Niels ten val, en een speler van VWC valt erover, ook VWC krijgt een penalty en ook Niels gaat met een gele kaart het veld af. De penalty die volgt gaat in het doel en de stand is 1-1.
Vanaf de middellijn neemt Koen met een slalom de bal mee, en schiet maar eens zelf op de keeper,
deze vangt de bal echter. Dan lijkt het erop dat VWC een beetje overwicht krijgt, ook omdat SCE zeer slordig de ballen weggeeft door vaak de bal te hard te spelen of niet precies genoeg is. SCE krijgt het maar niet onder controle. Toch weer een mooie combinatie tussen Jason, Luuk en wederom Jason waardoor balbezit voor SCE een feit is. En dan klinkt het rustsignaal. 2e helft hopelijk wat beter.

In de 2e helft komen Merijn (terug van een lange blessure) en Iwan in het veld, Jason en Mike moeten plaats maken.Luuk krijgt een goeie kans op de voorsprong met een loeihard schot weet hij bijna de keeper te verschalken, maar deze redt.  Uit een corner door Luuk genomen , schiet Mark SCE op een voorsprong. Het is 2-1 in de 5e minuut. Klasse.  In de 6e minuut krijgt VWC een vrije trap, Tim werkt de bal prima weg, en uit de corner die daarop volgt komt geen gevaar.  In de 13e minuut heeft VWC de gelijkmaker bijna te pakken door een iets te langzame terugspeelbal van Niels op Tim, komt de bal bij
1 van de spitsen van VWC en via lob treft de bal bijna het net, Tim stond iets te ver voor zijn goal, maar hij weet nog net de bal over te tikken. En bij een volgende aanval van VWC is het Lucas die redding brengt achterin. In de 16e minuut komt Stefan in het veld en Luuk gaat eruit. Dan een vrije trap voor SCE iemand gaat op Natan staan, (ging wel overtreding van Natan aan vooraf) maar goed. De bal
gaat naar Koen en deze geeft mooie voorzet op Stefan die de bal op zijn beurt door kaatst aan Iwan, helaas de bal smoort de kans was weg.In de 23e minuut geeft Stefan beste pass op Lucas deze zet op zijn beurt de bal scherp voor op Iwan en feilloos schiet Iwan de 3-1 binnen. Chapeau. Gelijk hierna krijgt VWC een corner. De bal die hieruit volgt wordt perfect naast gekopt door VWC. Een pracht solo actie van Merijn vanaf de zijlijn middenveld tot aan penalty gebied neemt hij de bal mee en komt ook nog tot een schot keeper vangt de bal, leuke actie.
In de 29e minuut is het weer Merijn, dit keer geeft hij een haarscherpe voorzet op Stefan deze haalt op zijn beurt uit en met de binnenkant voet maakt Stefan de 4-1. Lucas loopt weg met de bal en de kleinste hummel van VWC 1 mtr en 50 cm wordt gewoon meegesleurd, omdat hij het t shirts niet losliet, een vertederende actie. Weer 1 minuut later krijgt door hard werken van Merijn en Stefan, Robin nog een beste kans op de 5-1, maar de keeper pakt de bal.  Een tegenaanval van VWC wordt door Niels onschadelijk gemaakt, hij zet zijn lichaam ervoor en het gevaar is geweken. Merijn wordt 5 minuten voor tijd getackled, en SCE krijgt vrije trap. Hier komt niets uit. En nog een uitstekende actie van Iwan waarbij de bal op Robin wordt gepasst de laatste haalt snoeihard uit, maar de keeper red wederom.
Vlak voor tijd krijgt VWC nog een beste kans op een doelpunt, maar de spits schiet met een keihard schot de bal naast, gelukkig voor ons. Als kers op de taart worden we nog eens getrakteerd op de buitenspelval van SCE, en ja hoor wel wat laat in de wedstrijd, maar hij lukt wederom, je moet het maar door hebben als tegenpartij, uiteindelijk klinkt het fluitsignaal SCE wint met 4-1 van VWC, met een slordige 1e helft, en een stuk betere 2e helft, zo zie je een wedstrijd hoeft niet altijd groots te zijn, om de 3 punten bij te kunnen schrijven. Volgende week uit naar Flevo boys B3, dit wordt een ware thriller. Tot dan