Zaterdag 15-11-2014. SC Emmeloord F1 - Veno F1. 3-4

Vandaag moesten we tegen Veno F1. Deze staan op een keurige 2e plaats en wij vierde. Dit is voor ons een belangrijke wedstrijd en omdat we nu 3 wissels hebben hebben we een wissel schema gemaakt. Vaste koppels van 3 wisselen tegelijk voor een ander vast koppel van 3. Steeds een middenvelder, een verdediger en een aanvaller. Dit werkte prima en duidelijk en hierdoor kon je ook snel wisselen. Dit had Arnold goed bedacht. We weten nog van de verleden keer dat hun een zeer goede keeper hebben en een paar snelle voetballers, waaronder een Pools meisje. In de eerste helft hadden wij zeker het betere van het spel. Er werd goed overgespeeld en ook bleef iedereen redelijk in zijn positie spelen. We hadden echt in de eerste helft heel veel goede kansen. Bal tegen de lat, bal net over terwijl het een open kans was, bal net naast en zo waren er nog een paar. Het stond aan het eind van de eerste helft 1-1, door een doelpunt van Hugo, maar als het 4-1 had gestaan had Veno nog niet mogen mopperen. Het fijne om te zien was is dat er groei is. Het hele egoïstische gaat er af en ik zag spelers goed over spelen. Maar nog te veel willen alle spelers naar de bal toe. Vooral in de tweede helft brak ons dit op. Dat Poolse meisje is heel erg snel en speelt goed over. Je ziet dan twee of zelfs drie achterhoede spelers op een tegenstander af gaan, de bal word afgespeeld en de directe tegenstanders van ons staan dan ineens vrij voor Gijs. Onze aanvoerder, Gijs, keepte een goede wedstrijd en heeft er heel wat ballen uitgehaald, maar helaas kwam Veno steeds voor. 1-3, waarna Nassim de 2-3 maakte en Bryan maakte echt weer een ouderwets Bryan doelpunt, kapte een man of drie links en rechts uit, wou schieten, maar geen ruimte, nogmaals naar rechts kappen en, nee nog 5 spelers voor hem, dus nog een keer naar rechts de bal meenemen en toen een verwoestend schot. Schitterende gelijkmaker. 3-3 met nog minuten te gaan. Helaas konden we geen stand houden en was het aan het eind dat de linies te ver uit elkaar kwamen, een middenveld wat voor bleef hangen en achterhoede spelers die zoveel gegeven hadden dat ze het niet meer konden belopen en daardoor kon Veno op 3-4 komen. Een minuut voor tijd hadden Nassim en Jazzley nog een dot van een kans, maar ook hier net niet. De bal lag zowat stil op de doellijn en de keeper kon hem net weg tikken en tergend rolde de bal langs de verkeerde kant van de paal uit. Een ding is zeker.
Een gelijkspel zou meer dan verdient geweest zijn. We waren zeker niet minder en het vele publiek heeft zich kostelijk vermaakt en het was spannend tot de laatste tel.
Volgende week moeten we daar nu zien te winnen, want anders komt Flevo boys ons weer voorbij.