22-11-2014, RKO-D1 vs. SCE-D1

Met een compleet team naar Rutten. Dennis mag weer rustig aan beginnen na een knieblessure. Ook de supportersgroep is weer aanwezig. Uitgezwaaid door Zwarte Piet vol goede moed om punten te gaan halen. De supporters starten met koffie in Rutten waar ondertussen de voetbalplaatjes uitgewisseld worden. De spelers bereiden zich voor onder leiding van Arnold en Robert. De neef van Soufian (Aziz) neemt de vlag ter hand, onze vaste vlaggenist Dennis heeft de uitdaging het juiste antwoord te kiezen voor een examen. 10.30 start wedstrijd op het hoofdveld. Voordat we goed en wel in de wedstrijd zaten was er al een kans voor SCE. Binnen 20 seconden gaat de bal vlak langs de paal, helaas langs de verkeerde kant. Dit wordt echter snel gecorrigeerd. Om 10.34u scoort Youri vanuit een mooie opzet van de voorhoede. 0-1. Het beloofd een mooie pot te worden.
RKO probeert de controle te krijgen maar de achterhoede van Aaron, Djurre, Twan en Mark (als voorstopper) houdt stand. Ook een doorbraak krijgt geen kans. Robert vangt de bal zonder probleem. Na twee onbenutte kansen richting het doel van RKO, vanuit Gijs en Jesco over de rechterflank, is er toch een moment van onoplettendheid. Vanuit een counter door het midden scoort RKO. 1-1. Conclusie langs de lijn: "er zitten een paar snelle jongens bij RKO". Souf krijgt na 20 minuten de bal echter perfect voor zijn linkerbeen en haalt uit. 1-2. Ondertussen groeit het SCE publiek gestaag in getal. Daarmee ook de aanmoedigingen vanaf de kant. Een schot van Joy eindigt helaas in een eendrachtig "oooeeeii" vanaf de zijlijn. Een vrije trap voor RKO vanaf de 16 met een goed geplaatste SCE muur op de 9.15 eindigt in de handen van Robert. Na wat spannende momenten fluit de scheids de eerste helft af. Het is (koffie)tijd. Even opwarmen.

Na de rust staan Ismael en Kevin op links. Dennis in de verdediging.
Na vier minuten een mooie opzet vanuit Dennis via Thijs de bal naar Jesco. Een geplaatst schot met een boog over de keep laat de bal het net bewegen. 1-3. Dan gaat het snel. Een voorzet van Souf vanuit de hoek laat de keeper twijfelen. De keeper tikt de bal door, Jesco komt in en schopt daadkrachtig... "Of was het al een eigen doelpunt?" klinkt het vanaf de zijlijn (navraag leert dat het schot zeker nodig was, red.) . 1-4 is het in ieder geval. Ondertussen wordt mijn scherm nat. We spelen in de regen. Terecht dat het verzoek om zaalvoetbal klinkt. Het aantal typefouten neemt snel toe door slecht zicht en koude vingers. Thijs verrast RKO met een prachtige actie vanuit het midden langs meerdere spelers van RKO en scoort beheerst 1-5. Er wordt gewisseld. Djurre komt op de plaats van Aaron die C1 gaat aanvullen (deze wedstrijd wordt gewonnen, red.). Kort na deze wissel breekt RKO door en moet Kevin ingrijpen. Helaas wordt dit bestraft met een penalty (door koude vingers stond hier panty, dat wordt een raar verhaal). Robert doet een Cillessen (er zijn opnames, red.) 2-5 helaas. Ondertussen gaat de zon weer schijnen. Een kans van Jesco om met het hoofd te scoren wordt door de keeper verijdeld met een hand op de juiste plaats. Mooie actie vlak voor de wissel van Jesco, Youri neemt het over. RKO zet nu alle zijlen bij. Ze geven gas en breken door de defensie. RKO treft 6 minuten voor tijd doel, 3-5 dan vindt het publiek het toch even spannend worden. Ismael zorgt echter voor een antwoord, krijgt een kans vanuit een hoge voorzet en scoort 3-6 met het hoofd. Niet veel later scoort Ismael via een hele trage bal die uiteindelijk toch tussen de palen rolt en 3-7 maakt. Dat is dan ook de eindstand. "Een perfecte tweede helft" is de conclusie. De coach is trots op z'n mannen. Ze hebben de boodschap in de rust goed begrepen en uitgevoerd.
Dank allemaal voor de prachtpot en de steun vanaf de lijn.

Toevoeging gedurende de dag:
De uitslagen van de concurrenten maakt deze overwinning nog belangrijker. Wij sluiten op 1 punt aan bij de nummer 1 en 2 die elkaar nog moeten treffen. Dit geeft veel opties die bij winst door onze mannen (van alle komende wedstrijden) sowieso plaats twee betekend. Maar wat als...... Laten we dat nu maar afwachten, volgende week weten we meer. Maar wat zou het geweldig zijn!!! Zet hem op mannen, we zijn er weer bij!!

Een trotse supporter!