Wedstrijdverslag SC E1 - bekerwedstrijd 9-9-2015 uit tegen s.v. Urk E1

Woensdag 9 september 2015: bekerwedstrijd uit tegen S.V. Urk E1
Aanvang: 18:30u
Vanwege een vervelende blessure, opgelopen in de wedstrijd tegen Dezs op zaterdag 22 augustus kan Wouter enkele weken niet mee doen. Hij was er overigens wél als toeschouwer en supporter, samen met zijn ouders. Bravo!
Vanuit het zusterteam E2 krijgen we vandaag daarvoor versterking van Jimmi en Yesser!
Een andere afwezige (in verband met hele andere redenen…) was Jan. Om Alex en Erwin wat te ondersteunen waren echter Dennis en Tom aanwezig en zij droegen hun steentje bij.

Basisspelers: Ibrahim, Sophie, Brian, Romeo, Koen, Mathijn en Jeremiah.
‘Op de bank’: Jimmi, Yesser en Nassim

Als Urk je tegenstander is, dan weet je wat je te doen staat. Het fanatieke – en vaak fysieke – voetbal van de Urkers is alom bekend. Het lijkt er soms wel op, dat voetbal op Urk nog belangrijker is dan de vis en het geloof. Ook de spelers van E1, die vandaag tegenover ons stonden, maakten al snel duidelijk, dat ze op oorlogspad waren.
De strijd barstte dan ook meteen los.
Wij lieten ons echter niet kennen en met onze techniek wisten we soms verrassend (voor die Urkers) uit de hoek te komen. Er leek een aardig evenwicht te zijn op alle fronten. De aanvallen gingen dan ook voor beide teams redelijk gelijk op.
In de 12de minuut werd een mooi voorbereide actie van SCE op een keurige manier door Yesser afgewerkt: 0 – 1
Dat het echter niet zomaar een uitgemaakt zaak was, werd slechts 2 minuten later duidelijk, toen Urk een hoekschop afdwong. In eerste instantie werd de bal door de verdediging opgevangen en vervolgens ging het mis met het uitspelen van de bal. In de chaos die daarbij ontstond, wist een aanvaller van Urk de bal in ons net te trappen: 1 – 1
Vervolgens pakte Emmeloord zich weer op en vochten de spelers als leeuwen (en een leeuwin) om de gelijkstand weer teniet te doen.
In de 20e minuut lukte dit, echter niet SCE maar Urk kwam dit keer op voorsprong: 2 – 1 door een situatie, waarbij er weer paniek was in de verdediging en er van dichtbij een schot op ons doel gelost kon worden door een speler van Urk.
Na nog eens 5 minuten was het rust met een stand van 2 – 1
De 2e helft was nauwelijks begonnen of Urk wist ons doel al weer te bereiken, terwijl onze spelers nog in de ‘rust-modus’ stonden! Binnen 1 minuut was het daardoor al 3 – 1
In de 5e en 11e minuut volgden er nog een paar treffers van Urk en keken we al tegen een behoorlijke achterstand aan: 5 – 1
Maar de spelers van SCE bleven vechten. Het was een zware wedstrijd. Urk deed waarom ze bekend staat: fysiek en fanatiek voetballen; veel harde schoten, soms van ver op het doel.
Vlak voor het einde (in de 23e minuut) valt het laatste doelpunt voor Urk en moeten we constateren, dat deze ploeg net een maatje te groot was voor ons.
We hoeven ons echter niet te schamen; we hebben alles gegeven, meer zat er vandaag niet in.
Bedankt allen, met name Jimmi en Yesser voor jullie hulp.

Zaterdag begint de competitie en dan gaan we er weer volop tegenaan. Ik ben er van overtuigd, dat we hierin weer wedstrijden gaan winnen!