ONB Drachten - sc Emmeloord 1 - 4 ( 1 - 0 )

In een bewogen wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten heeft sc Emmeloord met 1 - 4 gewonnen bij ONB Drachten.
De blauwe supporters waren weer in opperste beste stemming naar Drachten gekomen want eerder op de dag had het tweede elftal van sc Emmeloord in het Drentse Schoonebeek met 2 - 3 gewonnen bij SVV'04.
De spelers Ronald Kleiker en Gerke Schaap deden vandaag met het tweede elftal mee.
Bij sc Emmeloord was teammanager Peter Post weer terug van vakantie en keerde Herman Vos terug als assistent scheidsrechter.
De opstellingen van beide teams volgen onderaan dit wedstrijdverslag.
Dit verslag gaat over een bedroevende slechte eerste helft, de ijskoude schokeffect van Trainer Dick Schuurman en de wederopstanding in een fantastische tweede helft met als hoogtepunt het werelddoelpunt van Maarten Dekkers.

De beginfase zag er veelbelovend uit toen Sander Heimens heel fraai de achterlijn haalde en Maarten Dekkers op maat wist te bedienen.
Met een halve volley probeerde Maarten Dekkers tot scoren te komen, maar met een geweldige reflex bracht de doelman van ONB redding.
In de rebound kwam Hans Langendijk net een teenlengte tekort om de score te openen.
De blauwe supporters gingen er nu goed voor zitten want de verwachtingen waren hoog gespannen.
In deze eerste minuten had sc Emmeloord het meeste balbezit en creeerde het een optisch veldoverwicht, maar gaandeweg zakte het team ver weg en verloor men de grip op deze wedstrijd.
De thuisploeg zette meteen het geheime wapen in en probeerde met lange diepe ballen de organisatie van sc Emmeloord te ontregelen.
Een schot van Rachid Akdim zeilde rakelings naast waarna doelman Stefan vd Werff in actie moest komen om een inzet van Abdallah Fathi onschadelijk te maken.
In de 10e minuut was de organisatie bij sc Emmeloord helemaal zoek toen Marco Biegel met een lange rush van heel ver mocht opkomen.
Met prachtige passeer en kapbewegingen zette Marco Biegel iedereen bij sc Emmeloord op het verkeerde been om vervolgens met een bekeken schuiver in de hoek Emmeloord doelman Stefan vd Werff te passeren voor de snelle 1 - 0 voorsprong voor ONB Drachten.
De supporters van sc Emmeloord fronsten hun wenkbrouwen en waren totaal verrast over de manier hoe dit doelpunt tot stand was gekomen.

In de snelle omschakeling kwamen de Friezen er telkens razendsnel uit en was het alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging.
Tot tweemaal aan toe glipte ONB aanvaller Rachid Akdim op volle snelheid door de verdediging waarbij Harm van Wieren en Wouter vd Velde tot op het randje moesten gaan om deze aanvaller af te kunnen stoppen. In de 15e minuut ontsnapte sc Emmeloord aan een strafschop toen Rachid Akdim met een stevig blok werd onderschept en neerging, maar de scheidsrechter zag hier geen strafschop in.
Even later kwam Emmeloord verdediger Wouter vd Velde goed weg toen hij met een stevige charge Rachid Akdim wist af te stoppen.
Tot tweemaal aan toe moest doelman Stefan vd Werff in actie komen om pogingen van Marco Biegel onschadelijk te kunnen maken.
In de 38e minuut dook ONB speler Jeffrey Jetse Brouwer gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel, maar diens inzet zeilde rakelings naast.
Er waren hachelijke momenten te zien voor het Emmeloordse doel waarbij de verdediging met kunst en vliegwerk overeind probeerde te blijven. Het middenveld was constant zoekende naar de juiste aansluiting en hadden geen antwoord op het felle en fanatieke voetbal van ONB.
De Emmeloorders toonden weliswaar veel strijd en inzet, maar worstelden vooral met en tegen zichzelf.
Er wilde niets meer lukken in deze loodzware eerste helft.
Trainer Dick Schuurman zag het met lede ogen aan en stond de gehele eerste helft star en ijskoud voor zich uit te staren.
De doffe blik in zijn ogen sprak boekdelen en iedereen hield al rekening met een enorme donderspeech in de pauze.
Met een 1 - 0 stand voor ONB gingen we rusten.

De supporters reageerden teleurgesteld bij de koffiecorner, maar hielden de moed en hoop erin want De Blauwen waren wel vaker van een achterstand teruggekomen.
Tot ieders verbazing waren de Trainers Dick Schuurman en Rob Nugter tijdens de rust niet in de kleedkamer en stonden beiden met een kopje thee in de hand bij de dugout te overleggen.
In de kleedkamer waren de spelers nu aan zichzelf overgeleverd en moest het team nu uit dit diepe dal zien te komen.
Iedereen hield rekening met omzettingen en frisse wissels, maar Trainer Dick Schuurman liet het team in tact en voerde geen veranderingen door.

Bij sc Emmeloord namen Wouter vd Velde, Gokhan Pala, Maarten Ebbers en vooral Sander Heimens het team nu op sleeptouw.
De Blauwen kwamen furieus, ontketend en herboren uit de kleedkamer.
Niemand weet precies wat er zich in de kleedkamer heeft afgespeeld, maar er volgde een totale metamorfose en ommekeer in deze wedstrijd. De beginfase van de tweede helft leek wel een bliksemkrieg zoals de thuisploeg volledig werd overrompelt en onder de voet werd gelopen.
In de 46e minuut bediende Sander Heimens met een vlijmscherpe voorzet op maat Maarten Dekkers die met een rake harde kopbal de stand weer gelijk trok. Deze snelle 1 - 1 gaf het team weer vleugels en het nodige zelfvertrouwen.
Met een enorme drive, passie, strijd en beleving raasde er ineens een blauw gele tornado over het veld en werd de thuisploeg helemaal overrompelt en teruggedrongen.
In de 48e minuut was lichtflits Sander Heimens opnieuw iedereen te snel af en werd zijn strakke voorzet door Bastian Tabak in de verre hoek gedeponeerd voor de 1 - 2 voorsprong voor sc Emmeloord.
De Blauwe supporters reageerden uitgelaten en werden nu op hun wenken bediend.
Bij de dugout bleef het akelig stil want Trainer Dick Schuurman toonde geen emoties en bleef met een doffe ijskoude blik voor zich uit staren.
In de 52e minuut lag balvirtuoos Maarten Dekkers op volle snelheid, maar zijn voorzet kwam net niet aan bij de gretige lichtflits Sander Heimens. Kort hierop lieten Sander Heimens en Bastian Tabak een snelle eentwee zien waarna de inzet van Sander Heimens ternauwernood tot corner werd verwerkt.
In de 56e minuut veroorzaakte Sander Heimens met een snelle actie een enorme chaos in de verdediging van ONB waarbij de doelman onbeholpen uit zijn doel kwam. Vanuit zijn ooghoeken zag Sander Heimens ineens dribbelaar Bastian Tabak voor het lege doel opduiken en was de 1 - 3 een feit.
De rollen waren nu omgedraaid en de thuisploeg bleef het antwoord schuldig. Een kopbal van Wouter vd Velde werd geblokt waarna een schot van Gokhan Pala naast het doel verdween.
In de 65e minuut zorgde balvirtuoos en het blauwe diamant van sc Emmeloord Maarten Dekkers voor het mooiste moment van deze middag.
Vanaf 40 meter afstand ten hoogte van de middenlijn zag Maarten Dekkers de doelman van ONB iets te ver voor zijn doel staan en waagde hij met een fraaie boogbal deze mission impossible.
Iedereen hield zijn adem in en je kon een speld horen vallen op sportpark De Fennen, maar met een uiterste precisie zeilde deze boogbal over de doelman heen in het lege doel van ONB voor de 1 - 4.
Wat er bij AS Roma gebeurt kan dus ook zomaar in de tweede klasse bij sc Emmeloord gebeuren. De middag kon nu niet meer stuk bij de Blauwe supporters en alle ogen waren nu gericht op de dugout.
Heel voorzichtig was er een binnenpretje te zien op het gezicht van Trainer Dick Schuurman, maar hij bleef nog lange tijd stoicijns ijskoud voor zich uitkijken. In de slotfase kwamen Abdul Boundati, Bilal Kebdani en Rik Beekman in de ploeg voor Hans Langendijk, Sander Heimens en Maarten Dekkers.
Onder luid applaus kregen de uitblinkers Sander Heimens en Maarten Dekkers hun terechte publiekswissel.
De Emmeloorders toonden in de tweede helft strijd, passie en beleving en waren via Bastian Tabak en invaller Rik Beekman nog dichtbij meer treffers, maar het bleef bij een overtuigende 1 - 4 overwinning.
In de slotfase toonde doelman Stefan vd Werff zijn klasse door Hylke Bakker en Marco Biegel van het scoren te houden.
Man of the Match: Het Blauwe Diamant Maarten Dekkers.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen VKW uit Westerbork. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark Ervenbos.