Verslag sc Emmeloord - vv Steenwijk

sc Emmeloord  -  vv Steenwijk    3  -  0   (  2  -  0  )

Met het Pieperfestival nog in de benen heeft sc Emmeloord zijn tweede competitiewedstrijd vrij eenvoudig met 3 - 0 gewonnen van vv Steenwijk.
Trainer Dick Schuurman startte in precies dezelfde opstelling als vorige week met Bastian Tabak, Guido Vissers en Gokhan Pala op het middenveld.
Voorafgaand aan deze wedstrijd had het tweede elftal van sc Emmeloord zeer onfortuinlijk met 0 - 1 verloren van sc Joure 2.
De mannen van het tweede elftal creeerden de nodige kansen, maar vergaten de trekker over te halen waarna de Friezen vlak voor tijd uit een strafschop toesloegen.
Hieronder volgt het wedstrijdverslag over het weerzien met oud Emmeloordtrainer Jan Boxum en de eerste thuisoverwinning voor de Blauwen.

Stefan vd Werff, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Wouter vd Velde, Maarten Ebbers, Gokhan Pala, Guido Vissers, Bastian Tabak, Maarten Dekkers ( 78e Rik Beekman ), Gerke Schaap ( 65e Hans Langendijk ) & Sander Heimens ( 65e Abdul Boundati )
Wissels: Tim Schaafsma, Ronald Kleiker, Abdul Boundati, Hans Langendijk & Rik Beekman.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Herman Vos
Verzorger: Gerard Visser
Assistent scheidsrechter: Edwin Berende

De opstelling van vv Steenwijk:
Lennart Burgmeijer, Stan Groenink, Jari Boxum ( 30e Robert vd Leij )Anne Baas, Pieter vd Leij, Mense Ruiter, Justin Torn, Klaas Busscher, Lars de Boer, Shane vd Horst & Winchell Keus ( 15e Klaas Jan vd Beek ) ( 65e Danny Koolen ).
Wissels: Robert vd Leij, Klaas vd Beek, Danny Koolen & Boyd Remmerswaal.
Gele kaart: Mense Ruiter
Technische staf: Jan Boxum, Sander Jonker & Marcel Tiemens.
Overige staf: Kees de Jong, Jan van Olphen & Jacob Schipper
Verzorger: Harm Boer
Assistent scheidsrechter: Dhr. Mulder.

De scheidsrechter: Dhr. B. van Dalen
Toeschouwers: 200

Onder een aangenaam najaarszonnetje werd er voor ongeveer 200 toeschouwers afgetrapt op sportpark De Ervenbos.
Meteen vanaf de aftrap werd een vrije trap van Gerke Schaap ternauwernood tot corner verwerkt door een verdediger van Steenwijk.
De corner van Gerke Schaap werd door Maarten Dekkers naastgekopt.
De Emmeloorders kenden een bliksemstart en namen in de tweede minuut via Maarten Dekkers een supersnelle 1 - 0 voorsprong.
Hier ging een perfecte dieptepass van Gokhan Pala aan vooraf waarna Maarten Dekkers met een vlijmscherp schot in de korte hoek doel trof voor de Blauwen.
Uit de directe tegenstoot kwam Steenwijk in de derde minuut dichtbij de gelijkmaker nadat Klaas Busscher en Anne Baas elkaar gemakkelijk wisten te vinden. Uit zijn ooghoeken zag Anne Baas de goaltjesgetter Winchell Keus er goed voor staan, maar de hoek werd te moeilijk waarna Emmeloord doelman Stefan vd Werff net op tijd kon ingrijpen.
Hiermee was de toon gezet voor een levendige eerste helft.
De Steenwijkers probeerden het initiatief naar zich toe te trekken, maar pogingen van Lars de Boer en Anne Baas leverden niets op.
Tot aan het strafschopgebied zagen de rood witten er dreigend uit, maar de verdediging van sc Emmeloord bleef eenvoudig overeind.
In de 15e minuut bleef de spits van vv Steenwijk geblesseerd op het veld liggen en bleek al snel dat Winchell Keus niet meer verder kon.
Trainer Jan Boxum bracht Klaas Jan vd Beek in de ploeg en moest nu de nodige aanpassingen doen.
De rood witten probeerden de druk en het tempo op te voeren, maar werden in de snelle omschakeling genadeloos afgestraft.
In de 18e minuut leverde Gokhan Pala een perfecte dieptepass af op Maarten Dekkers die op volle snelheid de achterlijn wist te halen.
De strakke voorzet van Maarten Dekkers werd bij de tweede paal door Sander Heimens tegen de touwen gewerkt voor de 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord. In deze fase leek sc Emmeloord door te stoten en kreeg het via Sander Heimens en Gerke Schaap goede mogelijkheden.
Een schot van Sander Heimens spatte tegen de paal uiteen en in kansrijke positie schoot Gerke Schaap van dichtbij rakelings naast.
In de 25e minuut lieten de Steenwijkers weer van zich horen toen Pieter vd Leij met een steekballetje Klaas Jan vd Beek lanceerde, maar met een uitstekende reflex bracht doelman Stefan vd Werff redding.
In de 30e minuut sloeg het noodlot toe voor Steenwijk verdediger Jari Boxum die na een duel met Sander Heimens geblesseerd bleef liggen.
Trainer Jan Boxum zag het met lede ogen aan hoe zijn zoon Jari met een brancard van het veld af moest en bracht nu aanvaller Robert vd Leij in de ploeg. Er was even spoedoverleg op het veld tussen Trainer Jan Boxum en aanvaller Lars de Boer hoe het nu verder moest.
Kort hierop ontstond er een hevige consternatie en ophef op de tribune van sc Emmeloord nadat een supporter een bal keihard tegen zijn hoofd had gekregen. Deze supporter bleef roerloos liggen en moest met een ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis.
De wedstrijd ging gewoon door waarbij een vrije trap van Gokhan Pala werd geblokt en de afvallende bal door Maarten Ebbers op zijn pantoffel werd genomen. Deze snoeiharde pegel van Maarten Ebbers spatte tegen de paal uiteen. Kort hierop veroorzaakte een hoge bal van Maarten Ebbers lichte paniek bij de doelman van Steenwijk die op het nippertje kon ingrijpen.
Vlak voor rust liet Steenwijk weer van zich horen en moest doelman Stefan vd Werff aan de bak om Shane vd Horst van het scoren te houden. Een indraaiende bal van Anne Baas werd ternauwernood tot corner verwerkt waarna sc Emmeloord weer kwam opzetten.
Tot tweemaal aan toe dook Maarten Dekkers gevaarlijk op voor het doel, maar beide keren lag Steenwijk doelman Lennart Burgmeijer in de weg.
Met een 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de rust was iedereen in de ban van de supporter die een bal tegen zijn hoofd had gekregen en afgevoerd moest worden.
De blauwe supporters waren goed te spreken over de eerste helft, maar plaatsten hun kanttekening over het laconieke en gemakzuchtige spel van sc Emmeloord waardoor vv Steenwijk plaagstootjes kon blijven uitdelen. Trainer Dick Schuurman liet zich regelmatig horen langs de zijlijn om het team weer op scherp te krijgen.
Direct na rust veroorzaakte een indraaiende corner van Gerke Schaap een scrimmage voor het doel waarbij Bastian Tabak de bal leek binnen te werken, maar via binnenkant paal ketste deze bal terug in het veld waar Harm van Wieren net een millimeter tekort kwam om de rebound in het doel te werken.
Uit de directe tegenstoot kreeg Steenwijk via Shane vd Horst een dot van een kans om terug te komen.
Deze grillige aanvaller profiteerde van onoplettendheid in de Emmeloordse verdediging, maar zag zijn inzet rakelings voorlangs gaan. In de 55e minuut liet Bastian Tabak een fraai staaltje hogeschoolvoetbal zien, maar ondanks zijn mooie sleepbewegingen verdween zijn poging naast het doel.
De thuisploeg trok het initiatief meteen weer naar zich toe en creeerde een optisch veldoverwicht.
Een hoge voorzet van Sander Heimens maakte een rare curve, maar werd stijlvol door de doelman van Steenwijk uit de lucht geplukt.
Op het middenveld liet Guido Vissers geweldige dingen zien en werd hiermee opnieuw bevestigd wat voor een meerwaarde deze speler heeft.
In de 64e minuut lieten Bastian Tabak en Maarten Dekker een flitsende eentweetje zien waarna Guido Vissers in alle vrijheid mocht aanleggen, maar helaas zeilde het schot van Guido Vissers over.
Beide trainers brachten nieuwe frisse wissels in de ploeg om deze wedstrijd nieuwe impulsen te geven.
Bij Steenwijk bracht Trainer Jan Boxum het talent Danny Koolen voor Klaas Jan vd Beek in de ploeg terwijl Trainer Dick Schuurman de smaakmaker Abdul Boundati en supersub Hans Langendijk in de ploeg bracht voor Gerke Schaap en Sander Heimens.
Middenvelder Abdul Boundati stond koud in het veld of liet al van zich horen, maar zijn schot werd eenvoudig gepareerd.
Kort hierop was Abdul Boundati iedereen te snel af en werd Maarten Dekkers gevonden, maar diens inzet miste kracht en werd gestopt.
In de 70e minuut ging Abdul Boundati opnieuw op avontuur en leek hij zich vast te lopen, maar op pure wilskracht veroverde hij de bal door Bastian Tabak op zijn wenken te bedienen.
Op subtiele wijze scoorde Bastian Tabak met een fraaie schuiver in de korte hoek de 3 - 0 voor sc Emmeloord.
Er volgde nog een laatste stuiptrekking van Steenwijk, maar pogingen van Anne Baas en een kopbal van Robert vd Leij leverden niets meer op.
Het slotakkoord was weer voor sc Emmeloord waarbij uitblinker Guido Vissers en smaakmaker Abdul Boundati de hoofdrol voor zich opeisden.
Met weergaloze zaalvoetbalbewegingen slalomde Abdul Boundati zich een weg richting het doel van Steenwijk, maar zijn voorzetten werden niet goed begrepen.
Vlak voor tijd toverde Bastian Tabak weer met zijn onnavolgbare sleepbewegingen en werd invaller Rik Beekman op avontuur gestuurd.
De voorzet van Rik Beekman werd op het nippertje gemist door de grote teen van Hans Langendijk. In de 90e minuut strooide Guido Vissers weer met een fluwelen pass richting Rik Beekman, maar de doelman van Steenwijk greep op tijd in.

Deze wedstrijd eindigt in een vrij eenvoudige 3 - 0 overwinning voor sc Emmeloord.
Hiermee behaald Emmeloordtrainer Dick Schuurman een overwinning op zijn voorganger Jan Boxum.
Tegenstander Steenwijk probeerde de gehele wedstrijd mee te voetballen, maar oogde voorin machteloos en gaat het dit seizoen erg moeilijk krijgen in de tweede klasse.
Man of the match bij sc Emmeloord: Guido Vissers !

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij ONB in Drachten. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Fennen te Drachten. De bus vertrekt omstreeks 12:00 uur vanuit Emmeloord.
De voorbeschouwing volgt later deze week.