GAVC Grou - sc Emmeloord 2 - 2 ( 1 - 0 )

In een boeiend en superspannend voetbalgevecht heeft sc Emmeloord zijn eerste competitiewedstrijd met 2 - 2 gelijkgespeeld bij GAVC Grou.
De Emmeloorders keken een lange tijd tegen een achterstand aan en moesten diep gaan om uiteindelijk op pure wilskracht een zwaarbevochten puntje uit het vuur te slepen.
Een voetbalverhaal over messcherpe felle duels, pittige overtredingen, een haperende middenveld, de perfecte mandekkers, Friese loopgraven, zwaar geschut, de 2 - 0 achterstand, de achtervolging, de toverhoed van Trainer Dick Schuurman, gouden wissels, het momentje van de blauwe diamant, de grote teen van de verguisde Hans Langendijk en een verrassende Man of the Match.

De opstelling van GAVC Grou:
Robert Jelsma, Jesse Visser, Yoran Bijlsma, Paul de Vries, Nord Gosker, Gerlof Koopmans, Sander van Remmen, Guido Cnossen ( 68e Max Hof ), Okki den Boon, Sander van Loon ( 56e Wouter vd Meulen ) & Alex van Rees ( 80e Andrew van Hilst ).
Wissels: Max Hof, Wouter vd Meulen & Andrew van Hilst
Gele kaart: Yoran Bijlsma
Trainer: Douwe Zondervan & Robert Kleefstra
Teammanagers: Bart Reinsma & Henk Zijlstra
Verzorgster: Ria Heitbrink
Assistent scheidsrechter: Dhr. P. Jagersma

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Remco Jonkman, Guido Vissers, Gokhan Pala, Bastian Tabak ( 62e Abdul Boundati ), Sander Heimens, Maarten Dekkers & Gerke Schaap ( 62e Hans Langendijk ).
Wissels: Abdul Boundati, Hans Langendijk, Rik Beekman, Tim Schaafsma & Marcel Westerhof.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Herman Vos
Assistent scheidsrechter: Edwin Berende

De scheidsrechter: Dhr. G. Postma
Toeschouwers: 130

Er hingen donkere wolken met fikse buien boven Friesland en eenmaal op sportpark Meinga klonk er een typerend deuntje uit de geluidsinstallatie want het nummer as cold as ice and the willing of sacrifice was van toepassing op deze eerste competitiewedstrijd.
Trainer Dick Schuurman valt niet te benijden want de Emmeloorders gaan nu al gebukt onder een blessuregolf waardoor er vijf spelers ontbraken bij deze eerste competitiewedstrijd.
De vaste grensrechter Herman Vos kampt met een kuitblessure en kon nu als elftalleider Peter Post vervangen die op vakantie is.
Het kan verkeren voor tweede elftaltrainer Edwin Berende die nu na het knappe 0 - 0 gelijkspel van zijn team vanuit Westerbork moest komen om als assistent scheidsrechter Herman Vos te vervangen bij het eerste.

Trainer Dick Schuurman begon verrassend met het jeugdtalent Bastian Tabak centraal op het middenveld vlak achter de aanvallers Gerke Schaap, Sander Heimens & Maarten Dekkers.
Het oogde allemaal onwennig met Bastian Tabak op deze centrale positie, maar het is ook een leerschool en ervaring voor deze jonge speler omdat er nu ook op het fysieke en tactische vlak iets extra's wordt gevraagd.
Beide teams begonnen scherp en fanatiek aan deze wedstrijd waarbij er vooral op het middenveld felle duels werden uitgevochten.
De thuisploeg speelde kort op de bal en probeerde in een vroeg stadium de opbouw bij sc Emmeloord te verstoren.
In de derde minuut lieten de Emmeloorders zich voor het eerst voorin zien toen een voorzet van Maarten Ebbers op Gerke Schaap de eerste corner opleverde. Het was de opmaat voor een interessante tweestrijd.
De thuisploeg kreeg twee vrije trappen op rij te nemen waarbij Alex van Rees een hoofdrol voor zich opeisde.
In de vijfde minuut verdween de eerste vrije trap van Alex van Rees naast het Emmeloordse doel, maar amper drie minuten later volgde er een herkansing.
In de 8e minuut belandde een indraaiende vrije trap van Alex van Rees perfect op het hoofd van de inkomende Sander van Remmen die met een rake diagonale kopbal doelman Stefan vd Werff wist te passeren voor de 1 - 0 voorsprong voor GAVC.
De Emmeloorders keken elkaar vertwijfeld aan en hadden hier niet op gerekend. Een prachtige dieptepass van uitblinker Remco Jonkman werd door Maarten Dekkers op zijn slof genomen, maar de doelman van GAVC bracht redding.
Kort hierop probeerde Maarten Dekkers vanuit de tweede lijn tot scoren te komen, maar opnieuw stond de Friese doelman op de goede plek.
In de 16e minuut dook aanvaller Sander Heimens ineens op voor het Friese doel, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle waarna doelman Robert Jelsma net op tijd kon ingrijpen.
In deze fase creeerde sc Emmeloord een optisch veldoverwicht en had het veel balbezit, maar het oogde rommelig, slordig en de eindpassing was erg onzuiver. Bij balverlies kwamen de Friezen er gevaarlijk uit.
De thuisploeg hanteerde hoge diepe ballen waarbij er veel druk op de Emmeloordse verdediging kwam te staan.
Het centrale verdedigingsduo Wouter vd Velde & Harm van Wieren had zijn handen vol om alle diepe ballen te kunnen onderscheppen.
Op de backs moesten Maarten Ebbers & Remco Jonkman alle zeilen bijzetten om de snelle buitenspelers uit te kunnen schakelen.
De Emmeloordse verdedigers blonken vooral uit als de perfecte mandekkers waardoor alle gaten op tijd werden dichtgelopen.
In de 30e minuut zocht Gokhan Pala het hoofd van Maarten Ebbers, maar nadat diens kopbal werd geblokt volgde er een snelle counter van GAVC Grou. Het was Sander van Loon die met een steekballetje Gerlof Koopmans voor het Emmeloordse doel zette, maar doelman Stefan vd Werff greep goed in en bracht redding.
Vlak voor rust was sc Emmeloord dichtbij de gelijkmaker toen Maarten Dekkers met een snelle actie Guido Vissers wist te lanceren.
De harde kopbal van Guido Visers werd tot corner verwerkt waarna de Blauwen drie corners op rij kregen te nemen.
De doelman van GAVC kreeg een harde pegel van Wouter vd Velde niet onder controle, maar in de rebound wist niemand te profiteren.
Uit de directe tegenstoot was GAVC speler Alex van Rees iedereen te snel af, maar zijn voorzet werd door iedereen gemist waarna de Emmeloorders er weer razendsnel uitkwamen.
In kansrijke positie mistte Guido Vissers de kracht en overtuiging om Emmeloord langszij te brengen.
Met een 1 - 0 stand voor GAVC gingen we rusten.

De Emmeloorders kwamen furieus uit de kleedkamer en gingen nu met een snelle balcirculatie op zoek naar de gelijkmaker.
Het team speelde met veel pressie en opportunisme naar voren toe, maar de eindpassing bleef onzuiver.
Tot tweemaal aan toe wist Maarten Dekkers bij zijn directe tegenstander weg te draaien, maar hij vond GAVC doelman Robert Jelsma op zijn weg. In de 54e minuut probeerde Maarten Dekkers de Frieze doelman van grote afstand te verrassen, maar met een goede reflex werd diens inzet gekeerd.
In de 56e minuut kwam de thuisploeg via een razendsnelle counter op een 2 - 0 voorsprong.
Een dieptepass kwam achter de verdediging van sc Emmeloord terecht en werd door Sander van Remmen op zijn pantoffel genomen.
Doelman Stefan vd Werff had geen antwoord op deze harde schuiver van Sander van Remmen wat de 2 - 0 voor GAVC betekende.
De Emmeloorders moesten nu in de achtervolging en het werd al snel duidelijk dat er op het middenveld iets moest gebeuren.
Het bleef behelpen voor de hardwerkende en moegestreden Bastian Tabak om de gaten te dichten en daarnaast ook nog de lijnen uit te zetten. Met name in de onderlinge fysieke duels moest Bastian Tabak het vaak afleggen.
In de 62e minuut wist Sander Heimens op pure wilskracht een corner te forceren waaruit de Emmeloorders terug wisten te komen.
Deze corner van Gerke Schaap werd door iedereen inclusief door de doelman van GAVC gemist waarna verdediger Wouter vd Velde met een harde rake kopbal de spanning weer terug wist te brengen tot 2 - 1.
Trainer Dick Schuurman toverde onmiddelijk twee frisse wissels uit zijn hoge hoed en deed meteen een paar omzettingen om het tij te keren.
Op het middenveld kwam Abdul Boundati voor de leeggespeelde Bastian Tabak in de ploeg en voorin kwam de boomlange Hans Langendijk de grillige Gerke Schaap vervangen.
Met de fris ogende Abdul Boundati centraal op het middenveld kwamen Gokhan Pala en Guido Vissers meer tot hun recht en kantelde deze wedstrijd in Emmeloords voordeel.
In de 65e minuut leverde een steekbal van Hans Langendijk een goede kans op voor Maarten Dekkers, maar de doelman van GAVC lag in de weg. De Emmeloorders gingen nu met nog meer druk en pressie op de aanval spelen, maar in de snelle counter kreeg ook de thuisploeg goede kansen om deze wedstrijd op slot te gooien.
In de 75e minuut dook Max Hof gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel, maar oog in oog met doelman Stefan vd Werff ging zijn inzet over.
Een indraaiende corner van Alex van Rees werd door iedereen gemist en leverde een rommelige scrimmage op, maar Emmeloord verdediger Wouter vd Velde greep net op tijd in.
In de 80e minuut had invaller Hans Langendijk de gelijkmaker moeten scoren toen Sander Heimens een perfecte voorzet afleverde, maar de grote teen van Hans Langendijk weigerde dienst.
De Blauwe supporters reageerden teleurgesteld maar bleven het team ondersteunen. Uit een vloeiende aanval tussen Abdul Boundati en Maarten Dekkers werd Hans Langendijk opnieuw in stelling gebracht, maar deze keer werd zijn inzet geblokt en weggewerkt.
Een kopbal van Wouter vd Velde ging naast het doel en een voorzet van Abdul Boundati werd bijna in eigen doel gewerkt.
De druk nam toe want de klok tikte door en de Emmeloorders begonnen nerveus te worden. Ondertussen kreeg Hans Langendijk grote jeuk aan zijn grote teen want hij had nog iets goed te maken.
Er volgde een hectische slotoffensief en net op het moment dat de Blauwe supporters alle hoop hadden opgegeven maakte de verguisde invaller Hans Langendijk alles weer goed.
Hier ging een fantastische aanval uit het schoolboekje van Trainer Dick Schuurman aan vooraf.
Het was verdediger Remco Jonkman die vanuit zijn ooghoeken ineens Maarten Dekkers bij zijn bewakers zag wegdraaien en in een splitsecond leverde De Blauwe Diamant Maarten Dekkers een perfecte voorzet af op de grote teen van supersub Hans Langendijk.
In de 89e minuut scoorde Hans Langendijk met zijn uitschuifbare grote teen de verlossende 2 - 2 gelijkmaker voor sc Emmeloord.
Er volgde een enorme ontlading in het Blauwe kamp, maar toch probeerde de thuisploeg nog eens aan te zetten.
Tot tweemaal aan toe moest doelman Stefan vd Werff in actie komen om Max Hof en Andrew van Hilst van het scoren te houden.

Deze eerste competitiewedstrijd eindigt in een zwaar bevochten 2 - 2 gelijkspel. Lichtpuntjes zijn de wilskracht en het doorzettingsvermogen van de Blauwen om tot de laatste seconde door te knokken.
De verdediging van sc Emmeloord verdiend een groot compliment voor de strijd en de vele duels die werden uitgevochten.
Er zijn diverse spelers die in aanmerking komen voor de man off the match, maar in overleg met de Blauwe supporters sprong er 1 speler bovenuit.
Man of the match bij sc Emmeloord: Remco Jonkman.
Verdediger Remco Jonkman werkte hard en haalde als de perfecte mandekker de angel uit de frieze aanvalslinie.
Bovendien stond Remco Jonkman aan de basis van de 2 - 2 gelijkmaker.
Man of the match bij GAVC Grou: Sander Remmens.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen het team van zijn oude trainer Jan Boxum. Dan komt vv Steenwijk in Emmeloord op bezoek. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos. De voorbeschouwing volgt later deze week.