Verslag sc Emmeloord - VKW

sc Emmeloord  -  VKW Westerbork   1  -  1  (  0  -  1  )

In een superspannende en boeiende wedstrijd heeft sc Emmeloord met 10 man op zijn laatste tandvlees met 1 - 1 gelijkgespeeld tegen het technisch begaafde VKW uit Westerbork.
De Emmeloorders kenden een stroeve en moeizame beginfase waarin het in de verdedigende stellingen werd teruggedrongen.
Met vloeiende aanvalsgolven en een snelle balcirculatie waren de gasten de bovenliggende partij, maar bleef een snelle tegentreffer uit.
Nadat in de 25e minuut Emmeloord doelman Niels Boomsma zeer zwaar werd gestraft en met een rode kaart van het veld af moest kwamen er mysterieuze krachten vrij bij de Blauwen.
De toegekende strafschop werd door VKW spits Anjo Willems snoeihard tegen de lat geschoten waarna stand- inn doelman de 16 jarige Tim Schaafsma zou uitgroeien tot Man of the Match.
Beide teams waren in een hartstochtelijke en bloedstollende tweede helft dichtbij de overwinning, maar zover zou het niet komen.
Dit wedstrijdverslag gaat over tien blauwe helden die de krachten samen bungelden en als een hechte eenheid weigerden te capituleren.
Een verslag over de mysterieuze krachten die in een teamproces vrijkomen en technische overmacht in de kiem weet te smoren.
De opstellingen met alle details en alle uitslagen van de tweede klasse K staan onderaan dit verslag.

Nadat het tweede elftal van sc Emmeloord in de slotfase zeer ongelukkig met 2 - 3 onderuit ging tegen Weber Germanicus 2 maakte iedereen zich op voor de fotosessie van het eerste elftal.
De fotografen van poldercuptrofee namen alle tijd om een paar goede shots te maken waarbij er vooral aandacht was voor de shirtactie samen strijden tegen kanker.
Voor ongeveer 200 toeschouwers werd er onder een stralend zonnetje afgetrapt op sportpark De Ervenbos.
Bij sc Emmeloord stond doelman Niels Boomsma onder de lat, maar verder startte trainer Dick Schuurman met dezelfde spelers als vorige week. Op de bank was breekijzer Ronald Kleiker na een periode van blessureleed weer van de partij.

De gasten uit Westerbork speelden in hun glinsterende oranje uittenue en begonnen scherp, fel en fanatiek aan deze wedstrijd.
Met een perfecte handelingssnelheid en een solide balbehandeling wisten de spelers van VKW elkaar gemakkelijk te vinden.
De opbouw van sc Emmeloord werd in een vroeg stadium met veel druk en pressie op de bal verstoord.
Het centrale verdedigingsduo Harm van Wieren en Wouter vd Velde hadden hun handen vol om de aanvallers van VKW in toom te kunnen houden. De eerste kansjes dienden zich al snel aan voor VKW, maar een kopbal van Anjo Willems ging rakelings naast en een poging van Werner Wijnholds leverde ook niets op.
Bij een snelle onderschepping had VKW speler Roy Hutter iets moois in zijn gedachten, maar zijn boogbal over grote afstand zeilde naast.
De mouwen werden opgestroopt bij het hardwerkende sc Emmeloord om het technisch superieure VKW af te kunnen stoppen.
In de 15e minuut leken de Blauwen onder de druk uit te kunnen komen, maar het steekballetje van Maarten Dekkers kwam net niet aan bij Sander Heimens. Vooral bij dode spelmomenten was het alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging.
Nadat Anjo Willems ternauwernood werd gestuit door doelman Niels Boomsma kregen de gasten twee corners op rij te nemen.
Tot tweemaal aan toe moest Niels Boomsma in actie komen om Anjo Willems en de behendige Antonio Neto van het scoren te houden.
In de 25e minuut stond de verdediging van sc Emmeloord niet goed op te letten waarna Anjo Willems op volle snelheid de buitenspelval wist te omzeilen en een vrije doortocht wist te creeeren.
Emmeloord doelman Niels Boomsma kwam razendsnel zijn doel uit waarna de slimme Anjo Willems zich heel gemakkelijk liet vallen.
De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en gaf de doelman van sc Emmeloord een direct rode kaart.
Hier had trainer Dick Schuurman niet op gerekend waarna de 16 jarige jeugdkeeper Tim Schaafsma zijn opwachting mocht maken en middenvelder Guido Vissers naar de kant werd gehaald.
De toegekende strafschop werd door Anjo Willems snoeihard tegen de lat geschoten en ging er niet in, maar de toon voor een moeilijke middag was nu gezet.
Met een snelle balcirculatie probeerde VKW het tempo op te voeren om alsnog een treffer te forceren.
Nadat een aanval van sc Emmeloord was vastgelopen kwamen de Drenten er razendsnel uit om in de 35e minuut op voorsprong te komen.
Een strakke voorzet van Robin Gerding belandde op het hoofd van Anjo Willems die met een rake kopbal zijn eerder gemiste strafschop goedmaakte door VKW op een 0 - 1 voorsprong te zetten.
Dit was een enorme domper voor het gehavende en getergde sc Emmeloord want de ploeg oogde aangeslagen en leek onder de druk te bezwijken. Met een prachtige redding hield doelman Tim Schaafsma het team op de been door een kopbal van Robert Veen te pareren.
De thuisploeg probeerde uit alle macht onder de druk uit te komen, maar het spel oogde rommelig en onzeker.
Een wanhoopspoging van Hans Langendijk zeilde over waarna aan de andere kant Robert Veen een goede kans onbenut liet.
Met een 0 - 1 achterstand gingen de spelers van sc Emmeloord met een angstige en onzekere blik in de ogen aan de thee.

De trainers Dick Schuurman en Rob Nugter stonden nu hun spelers bij de kleedkamer op te wachten om het team bemoedigend toe te spreken.
Tijdens de rust was er een warming up van Abdul Boundati en Rik Beekman te zien, maar hoe fit is Abdul mijmerden de blauwe supporters.
Wat voor tactische omzettingen kunnen we verwachten en hoe ziet het nieuwe strijdplan van Trainer Dick Schuurman eruit?
De blauwe supporters hebben een rotsvast vertrouwen in hun team en waren optimistisch gestemd.

De tweede helft was amper begonnen of er volgde een opleving bij sc Emmeloord toen Hans Langendijk met een vlijmscherpe pass Maarten Dekkers wist te bereiken.
Het blauwe diamant toonde zijn klasse door de bal in een flitsende beweging mee te nemen en langs de doelman van VKW te schieten voor de verrassende en onverwachtse 1 - 1 gelijkmaker in de 46e minuut.
Plotseling was de geest uit de fles en toonde sc Emmeloord met tien man veerkracht en teamspirit. De gasten konden niet meer het superieure voetbal uit de eerste helft opbrengen en moesten toezien hoe Maarten Dekkers tot tweemaal aan toe moest worden gestuit.
De Emmeloorders waren getergd, ontketend en furieus uit de kleedkamer gekomen en knokten zich op pure wilskracht terug in deze wedstrijd. Halverwege de tweede helft probeerde VKW het initiatief weer over te nemen, maar een poging van Frits Vermeulen ging naast.
Een indraaiende voorzet van Roy Hutter maakte een rare curve en werd ternauwernood door Emmeloord verdediger Harm van Wieren tot corner verwerkt. Bij de corners van VKW was het telkens alle hens aan dek bij sc Emmeloord waarbij vooral de 16 jarige doelman Tim Schaafsma een goede indruk maakte.
In de 60e minuut was VKW spits Anjo Willems opnieuw dichtbij een treffer, maar deze keer belandde zijn schot op de paal.
Kort hierop lanceerde Remco Jonkman met een splijtende pass de vrijstaande Sander Heimens die op volle snelheid op het doel van VKW kon afstormen. De supporters gingen al staan, maar oog in oog met de doelman van VKW rolde de bal rakelings naast het doel.
Aan de andere kant zeilde een corner van VKW bijna binnen, maar deze werd door Gokhan Pala ternauwernood tot corner verwerkt.
Beide teams brachten nu frisse wissels in het team waarbij Ronald Kleiker na een periode van blessureleed weer zijn opwachting mocht maken en Hans Langendijk kwam vervangen.
Plotseling was er een doorbraak van Maarten Dekkers waarbij hij op randje strafschopgebied ongelukkig onderuit ging, maar de scheidsrechter liet doorspelen waarna de afvallende bal door Sander Heimens werd overgeschoten.
In de 80e minuut was Maarten Dekkers met een hoogstandje zijn tegenstander te snel af waarna zijn voorzet op de hak werd genomen  door Sander Heimens, maar de doelman van VKW bracht redding.
Aan de andere kant had doelman Tim Schaafsma een schitterende redding in huis op een vrije trap van Frits Vermeulen.
Iedereen maakte zich op voor een superspannende en bloedstollende slotfase waarbij beide teams volop voor de winst gingen spelen.
De supporters scandeerden enige tijd de naam van Abdul Boundati en werden op hun wenken bediend.
Met weergaloze sleepbewegingen bracht de magische tovenaar Abdul Boundati het blauwe diamant Maarten Dekkers in stelling.
Tot tweemaal aan toe moest de doelman van VKW tot het uiterste om de inzetten van Maarten Dekkers te stoppen.
Het slotakkoord was voor VKW waardoor de tien Emmeloorders enkele benauwde en hachelijke momenten moesten doorstaan.
Er waren rommelige scrimmages voor het doel te zien waarbij VKW speler Gerard Brouwer voor open doel niet tot scoren kwam.
In het slotoffensief doken VKW spelers Antonio Neto en Frits Vermeulen gevaarlijk op voor het doel, maar doelman Tim Schaafsma en de blauwe verdedigingslinie hielden stand.
Deze spannende wedstrijd eindigt in een zwaarbevochten 1 - 1 gelijkspel voor sc Emmeloord.
Het was hartverwarmend om de tien blauwe helden voor elke millimeter te zien knokken. Het gehele team verdiend een groot compliment voor de strijd, passie en inzet die er werd geleverd.
De verdedigers Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren en Remco Jonkman namen het team op sleeptouw, maar de man of the match werd de 16 jarige jeugdkeeper Tim Schaafsma.
De zoon van oud Emmeloorddoelman Kees Schaafsma gooide alle schroom van zich af en liet iedereen zien een groot talent te zijn.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd tegen DTD in het Frieze Jelsum. De bus vertrekt rond 11:30 uur vanaf De Ervenbos.