De voorbeschouwing sc Emmeloord - VKW

Wij heten onze gasten ( spelers, supporters en bestuursleden ) van VKW Westerbork van harte welkom op sportpark De Ervenbos.Na een uitmuntende tweede helft behaalde sc Emmeloord vorige week een ruime 1 - 4 overwinning op ONB en staat het met zeven punten uit drie wedstrijden keurig op een 4e plek in de tweede klasse K.
De Emmeloorders zijn goed en sterk aan de competitie begonnen, maar moeten nog hard werken om stabieler en constanter te worden.
Het voetbal oogt soms nog slordig en wisselvallig waardoor De Blauwen soms heel diep moeten gaan om een wedstrijd over de streep te trekken.
Onze gasten uit Westerbork zijn vorig seizoen uit de eerste klasse gedegradeerd en kennen een stroeve en moeizame competitiestart.
De Drenten verloren hun beide thuiswedstrijden met 0 - 1 van LAC Frisia en vv Lemmer en wisten alleen de uitwedstrijd bij LSC1890 in Sneek met 0 - 1 te winnen. De doelpuntenmaker in Sneek was de clubtopscorer Anjo Willems die inmiddels al 126 doelpunten voor VKW op zijn naam heeft staan.
In de voorbereiding boekte VKW grote bekeroverwinningen door De Blesse, Zuidwolde en Wacker met 8 - 1, 4 - 1 en 9 - 2 opzij te zetten.

Afgelopen zondag lieten de trainers Dick Schuurman en Rob Nugter zich tijdens de rust niet zien in de kleedkamer. Er volgde een schokeffect op het veld in de tweede helft, maar hoe liggen nu de verhoudingen?
We gaan ervan uit dat de trainers en spelers inmiddels alles hebben uitgesproken en dat de plooien weer zijn gladgestreken.
Het is nog niet zeker of Ronald Kleiker alweer van de partij zal zijn bij de Blauwen. Ronald speelde vorige week met het tweede elftal mee.
Ook Gerke Schaap was er afgelopen zondag op eigen verzoek niet bij en het is onduidelijk of Gerke weer zal aansluiten bij het eerste elftal.
Vorige week deed Abdul Boundati een kwartiertje mee tegen ONB, maar hij lijkt nog steeds niet fit genoeg te zijn om te kunnen starten.
Alle overige spelers zijn fit en speelklaar om de degens te kruizen met VKW.

De gemiddelde leeftijd van de selectie van VKW is 24 jaar oud waarbij de oudgediende Erik Eefting met zijn 41 jaar de oudste speler is.
Andere ervaren en geroutineerde spelers bij VKW zijn Roy Hutter, Marijn Klok en Frits Vermeulen.
Er zitten veel jonge spelers tussen de 18 en 21 jaar oud binnen deze spelersgroep. Met name de talenten Maarten Meyering, Robert Veen, Tim van Veen, Jeroen van Loo, Robin Gerding & Arwolt Stevens zijn nu al vaste krachten binnen het team.
Hoofdtrainer Harold Brunsting was ooit als jeugdtrainer actief bij FC Emmen en had als hoofdtrainer grote clubs als HZVV Hoogeveen, Achilles 1894 en sc Erica onder zijn hoede.

De voetbalclub Vlugheid en Kracht Westerbork is op 8 augustus 1929 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht.
Het speelt zijn thuiswedstrijden op het knusse en gezellige sportpark De Perkenslag waar het de beschikking heeft over drie voetbalvelden en twee velden voor de jeugdafdeling. Langs het hoofdveld staat een ruime tribune met ongeveer 300 zitplaatsen.
De club beheert een eigen clubblad met de naam Doelgericht.
VKW Westerbork telt ongeveer 500 leden onderverdeeld in 5 seniorenteams en 21 jeugdteams. Daarnaast is er ook een recreanten 35 en 45 plusteam en een vrouwenafdeling.
Het eerste elftal schommelde jarenlang tussen de tweede, derde en vierde klasse.
In 2000 werd VKW kampioen in de 4e klasse en maakte het een enorme sprong voorwaarts.
Door drie kampioenschappen op rij in 2000, 2001 en 2002 promoveerde VKW naar de eerste klasse. In 2003 volgde er meteen degradatie, maar in 2006 keerde VKW terug in de eerste klasse om daarna weer af te zakken richting de derde klasse.
In 2011 werd VKW kampioen in de 3e klasse waarna in 2013 opnieuw de eerste klasse werd bereikt.
Vorig seizoen eindigde VKW op een 13e plek in de eerste klasse met 24 punten uit 26 wedstrijden. Er werden 7 wedstrijden gewonnen, 3 keer gelijkgespeeld en er gingen 16 wedstrijden verloren met een doelsaldo van 46 voor en 77 tegen. De blauw witten konden degradatie niet meer afwenden en komen dit seizoen in de tweede klasse K in actie.

Het brinkdorp Westerbork ligt in Midden Drenthe en heeft 4700 inwoners.
Bij het dorpsplein staat de statige Stefanuskerk.
In de tweede wereldoorlog stond middenin de bossen het doorgangskamp Westerbork waar later de Molukkers in Schattenberg werden opgevangen.
In het voormalige kamp staan nu de synthese radiotelescopen.

De wedstrijd sc Emmeloord  -  VKW Westerbork begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.
Hieronder volgen de voorspellingen voor de tweede klasse K:

sc Emmeloord  -  VKW Westerbork tussen de nummers 4 en 9.
De Blauwen zijn sterk aan de competitie begonnen, maar krijgen in VKW een lastige en moeilijk te bespelen tegenstander.
In Sneek wist VKW heel knap met 0 - 1 te winnen van LSC1890.
De gasten zullen waarschijnlijk in het oranje uittenue gaan spelen.
De Emmeloorders zullen scherp en geconcentreerd moeten zijn. Een 1.

vv Lemmer  -  DTD Jelsum tussen de nummers 3 en 8.
Vorig seizoen kwamen beide teams elkaar in de 3e klasse tegen en won Lemmer met 2 - 1 van DTD.
De groen zwarten zijn uitstekend aan de competitie begonnen en staan keurig op 9 punten. De promovendus maakt indruk en timmert aardig aan de weg. Tegenstander DTD begon met twee nederlagen, maar won vorige week knap met 2 - 1 van Beilen. De verwachting is dat Lemmer gesteund door het trouwe thuispubliek deze wedstrijd zal gaan winnen. Een 1.

MKV'29 Leeuwarden  -  vv Ruinerwold tussen de nummers 7 en 10.
De thuisploeg staat op 4 punten, maar ging vorige week kansloos met 3 - 0 onderuit bij FC Wolvega. De gasten uit Ruinerwold begonnen hoopvol bij DTD, maar gingen thuis met ruime cijfers onderuit tegen FC Wolvega en Frisia. Beide teams hebben de punten hard nodig. Een 3.

LAC Frisia Leeuwarden  -  FC Wolvega tussen de nummers 2 en 1.
Beide teams behaalden 9 punten uit drie wedstrijden en liggen goed op koers. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 1 - 1 gelijkspel.
Een topper van formaat tussen twee titelkandidaten. Een 3.

LSC 1890 Sneek  -  sv Olyphia Noordwolde tussen de nummers 5 en 6.
Vorig seizoen wist LSC de thuiswedstrijd met 3 - 1 te winnen.
Beide teams ontlopen elkaar niet veel en zullen een gooi naar de subtop willen doen. De Sneekers boekten in de uitwedstrijden bij Steenwijk en GAVC mooie overwinningen, maar willen nu ook thuis punten gaan pakken.
De gasten speelden eerder met 3 - 3 gelijk in Beilen en hebben een stugge ploeg. Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

vv Beilen  -  ONB Drachten tussen de nummers 11 en 13.
Beide teams kennen een valse start en komen moeilijk op gang.
De thuisploeg behaalde slechts 1 puntje tegen Olyphia en kwam tekort tegen FC Wolvega en DTD. De gasten staan er nog treuriger voor en zijn nog steeds puntloos. Ik vrees dat dit zo zal blijven en schat Beilen thuis sterker in. Een 1.

vv Steenwijk  -  GAVC Grou tussen de nummers 14 en 12.
De rood witten staan troosteloos zonder punten onderaan en hebben een doelsaldo van 0 voor en 11 tegen.
Gaan de mannen van trainer Jan Boxum dit nog rechtzetten? kunnen we nog wat verwachten van vv Steenwijk?
De gasten doen het niet veel beter en behaalden tot nu toe slechts 1 puntje uit drie wedstrijden. Misschien zit er een gelijkspelletje in voor Trainer Jan Boxum en zijn mannen. Het is vv Steenwijk van harte gegund. Een 3.

Wij wensen iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe.
Verslaggever: Klaas Huisman.