De voorbeschouwing sc Emmeloord - vv Steenwijk


De voorbeschouwing sc Emmeloord  -  vv Steenwijk met de wekelijkse voorspellingen in de tweede klasse K.

Wij heten de spelers, supporters en bestuursleden van vv Steenwijk van harte welkom op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.
Dit is de eerste thuiswedstrijd voor sc Emmeloord nadat er afgelopen zondag een zwaarbevochten puntje werd gehaald bij GAVC Grou.
De Emmeloorders stonden enige tijd op een 2 - 0 achterstand, maar toonden wilskracht, strijd en inzet waardoor het in een bloedstollende slotfase knap terug wist te komen tot een 2 - 2 gelijkspel.
Onze tegenstander vv Steenwijk kende een valse competitiestart want de rood witten gingen thuis met een ruime 0 - 5 onderuit tegen LSC 1890.
Beide verenigingen kennen elkaar goed en kwamen regelmatig tegen elkaar in actie.

Vorig seizoen eindigde een doelpuntrijke oefenwedstrijd tussen beide teams in een 3 - 3 gelijkspel en in 2013 wist sc Emmeloord een oefenwedstrijd met 4 - 2 te winnen van vv Steenwijk.
Voor de laatste competitiewedstrijd moeten we teruggaan naar het seizoen 2010-2011 toen sc Emmeloord de thuiswedstrijd met 2 - 0 wist te winnen.
In Steenwijk gingen de Emmeloorders met 4 - 2 onderuit.
Uit de laatste 16 competitiewedstrijden wist Steenwijk 8 keer aan het langste eind te trekken terwijl sc Emmeloord 5 keer wist te winnen.
Het duel eindigde drie keer in een gelijkspel.

Hoofdtrainer van Steenwijk is een oude bekende want Jan Boxum stond tussen 2010 en 2014 maar liefst 4 seizoenen aan het roer bij sc Emmeloord.
In 2014 nam Jan Boxum met promotie afscheid van sc Emmeloord om weer terug te keren bij zijn oude club vv Steenwijk.
Deze ras Steenwijker groeide op bij deze oude volksclub en speelde in het verleden jarenlang in  het eerste elftal van de Rood Witten.
De trainer Jan Boxum begon zijn loopbaan bij de Steenwijker Boys en belandde via vv Dwingeloo en DIO Oosterwolde in 2010 bij sc Emmeloord.
In 2014 kwam zijn droom uit toen hij als trainer terugkeerde bij zijn oude liefde, maar het eerste seizoen was geen succes voor Jan Boxum en zijn mannen. Deze roemrijke oude club kende een dramatisch seizoen en degradeerde uit de eerste klasse.
De rood witten behaalden slechts 7 punten uit 26 wedstrijden met een vreselijk doelsaldo van 17 voor en 103 doelpunten tegen.
Er gingen maar liefst 23 wedstrijden verloren in de eerste klasse terwijl er twee keer werd gewonnen en 1 wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

De gemiddelde leeftijd van de selectie van vv Steenwijk is 26 jaar oud.
De oudste speler Anna Mark Dassen is 37 jaar oud en van De Olde Veste overgekomen. De veteraan Klaas Busscher is aan zijn 15e seizoen begonnen bij de rood witten met daaromheen Pieter en Robert vd Ley, Anne Baas, Jari Boxum en Ex Veno speler Lars de Boer.
De doelpunten moeten vooral komen van Winchel Keus , Anne Baas, ex Blesse speler Shane vd Horst en Justin Torn.

De oude volksclub vv Steenwijk werd als Klein Maar Dapper op 21 augustus 1912 in de clubkleuren Rood Wit met zwarte broek opgericht.
In de jaren'70 en '80 maakte de club furore in de hoofdklasse, maar daarna raakte de club in het verval.
In 1978 en 1984 wonnen de rood witten de districtsbeker regio noord.
De club heette enige tijd DIJKA Steenwijk en Steenwijk Time Out en heeft ongeveer 500 leden onderverdeeld in 4 seniorenteams, 15 jeugdteams en 3 meidenteams. Langs het hoofdveld staat de enigste tribune in Steenwijkerland waar ruim 400 toeschouwers een plaatsje kunnen vinden.
De jeugdteams van de KNVB maken regelmatig gebruik van de faciliteiten van sportpark Gagels in Steenwijk.
Tussen 1990 en 2000 schommelde vv Steenwijk tussen de 2e en 3e klasse.
Er volgden kampioenschappen in 1993 en in 2000, maar in 2001 degradeerde vv Steenwijk weer terug naar de tweede klasse.
In 2004 zou de club zelfs naar de derde klasse afdalen, maar er volgde weer een opleving met twee kampioenschappen in 2010 en 2012.
Vanaf 2012 t/m 2015 kwamen de Steenwijkers in de eerste klasse uit waar het vorig seizoen op de laatste plaats eindigde.
Dit seizoen hoopt vv Steenwijk in de tweede klasse weer goed mee te kunnen doen, maar de 0 - 5 thuisnederlaag tegen LSC 1890 is keihard aangekomen.

Bij sc Emmeloord is het nog onzeker of Ronald Kleiker, Bilal Kebdani, Matthias Frankema en Vincent Lengkeek van de partij zullen zijn.
De spelers Denny vd Zee en Brahim Boundati zijn voor lange tijd uit de roulatie. Alle overige spelers lijken fit en speelklaar voor de wedstrijd tegen vv Steenwijk.

Het oude vestingstadje Steenwijk wordt in de volksmond ook wel Steenwiek genoemd en heeft bijna 20000 inwoners.
Naast vv Steenwijk zijn ook de clubs Steenwijker Boys & De Olde Veste actief binnen de stadspoorten. De grachten en oude stadswallen zijn nog afkomstig uit de tachtigjarige oorlog.

De wedstrijd sc Emmeloord  -  vv Steenwijk begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.
Hieronder de voorspellingen voor de tweede speelronde 2e klasse K:

sc Emmeloord  -  vv Steenwijk is een weerzien met oud Emmeloordtrainer Jan Boxum. De Steenwiekers hebben het moeilijk en zullen gemotiveerd zijn om revanche te nemen op de grote 0 - 5 nederlaag van vorige week.
De Blauwen hebben een evenwichtig en uitgebalanceerd team en zullen vol voor de winst gaan spelen. Ik reken op een Blauwe overwinning. Een 1.

vv Ruinerwold  -  FC Wolvega tussen twee teams die beiden hun eerste wedstrijd wisten te winnen. Ruinerwold boekte een knappe 0 - 1 overwinning op DTD Jelsum terwijl FC Wolvega met 2 - 0 wist te winnen van vv Beilen. Een gelijkspel zou zomaar kunnen. Een 3.

MKV'29 Leeuwarden  -  DTD Jelsum is een Friese streekderby.
De rood witten speelden in Noordwolde met 3 - 3 gelijk bij Olyphia terwijl DTD met 0 - 1 tekort kwam tegen Ruinerwold. Een 1.

LAC Frisia 1883  -  ONB Drachten tussen titelkandidaat Frisia en runner up ONB. De blauw gelen uit Leeuwarden wonnen heel knap met 0 - 1 bij VKW terwijl ONB met 0 - 1 onderuit ging tegen vv Lemmer. Een 1.

LSC 1890 Sneek  -  VKW Westerbork tussen twee subtoppers.
De thuisploeg ligt lekker op koers na de 0 - 5 winst in Steenwijk terwijl VKW zijn draai nog niet heeft gevonden in de tweede klasse. Een 1.

vv Beilen  -  sv Olyphia Noordwolde tussen twee teams die nog op stoom moeten komen. Olyphia begon met een 3 - 3 gelijkspel terwijl vv Beilen met 2 - 0 verloor bij FC Wolvega. Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

vv Lemmer  -  GAVC Grou tussen twee ambitieuze Frieze ploegen.
De thuisploeg opende sterk bij ONB terwijl GAVC een 2 - 0 voorsprong uit handen gaf tegen sc Emmeloord. Een 1.

Wij wensen iedereen een spannende tweede speelronde toe.

Verslaggever: Klaas Huisman.