Emmeloord/Mar Seafood - Real Camaradas 7-1

In de 4e ronde van de Topklasse staan deze week interessante wedstrijden op het programma. Gedeelde koplopers REUZ  moet vrijdag tegen Futsal Bedum en het verrassende Futsal Emmeloord/Mar Seafood moest gisteravond aantreden tegen real Camaradas.
De selectie bestond uit de volgende spelers: Jurgen Milop, Ouassim Amr, Younes Zanzan, Bram Boundati, Ap Boundati, Daniël van Veen, Nabil el Ghamarti, Bilal Kebdani, Harmen Kramer en Naoufal Bellari
Real Camaradas kende  een matige start van het seizoen met 3 punten uit 3 wedstrijden. De tegenstander was nieuw en onbekend voor de Emmeloorders. Met de nodige informatie over het spel van Real van buitenaf kon de tactiek van Futsal Emmeloord juist worden afgestemd. Emmeloord trapte af en liet onder leiding van Ouassim de bal snel rondgaan. Op de flanken was de creativiteit weer aanwezig met Bram Boundati en de debuterende Bilal Kebdani (foto).
Real liet in de beginfase duidelijk merken dat zij naar de polder waren gekomen met als doel punten mee  te nemen. In de 1e fase van de wedstrijd kwam Real een aantal keren gevaarlijk voor de uitstekend keepende Jurgen Milop. Een overstapje en een grote kans bij de 2e paal waren niet gegund aan de gasten.
Aan de andere kant was Emmeloord constant dreigend op de flanken maar echt uitgespeelde mogelijkheden leverde dat niet op.
Hachelijke momenten
Real trok het initiatief iets meer naar zich toe door hoger druk te zetten. De ruimte die daar ontstond werd door captain Ouassim Amr door een individuele actie keurig afgerond op rand cirkel in de 11e minuut. 1-0.
Real probeerde zoals al voorspeld enkele keren met de lange bal hun puntspeler te bereiken wat soms voor hachelijke momenten zorgde maar Jurgen Milop wist daar wel raad mee. De 2e fase van de 1e helft trok Emmeloord het initiatief duidelijk naar zich toe. Er werd beter gecoacht en met de minieme voorsprong werd er beter gevoetbald.
Na de scorende debutant Abdessamad Boundati tegen Futsal Winsum had Emmeloord ook deze wedstrijd een debutant in haar gelederen, Bilal Kebdani. Met enkele gevaarlijke rushes en combinaties met Naoufal Bellari gaf hij uiteindelijk zijn optreden een dikke voldoende na een mooie solo in de 19e minuut waarna hij de keeper kansloos liet: 2-0.
Dominant
Na de rust was het Real dat direct druk wilde zetten om de aansluitingstreffer te forceren. Zoals gewoonlijk wist Emmeloord zich hier wel raad mee en was het gelijk al in de 1e minuut van de 2e helft raak. Het was Naoufal Bellari die zich liet gelden en hij tekende hoogstpersoonlijk voor de 3-0.
De 1e fase van de 2e helft liet Futsal Emmeloord dominant voetbal zien met veel balbezit. Real kon niet anders dan de thuisploeg op de 2e lijn opvangen op eigen helft. Door deze defensieve opstelling van de bezoekers leek het verzet wel gebroken bij Real. In deze fase hadden de Groningers een aantal zwakke momenten waarbij het de Emmeloorders wel erg gemakkelijk werd gemaakt. Naoufal profiteerde daarvan in de 5e minuut door de 4-0 op het scorebord te zetten. Enmeloord bleef het spel dicteren. Nabil liet de 5-0 aantekenen.
Door deze comfortabele en verdiende voorsprong ontstond er een rommelige fase. Futrsal Emmeloord speelde de bal minder snel meer rond en er werd meer gekozen voor de individuele acties. Deze slechte fase resulteerde in gevaarlijke momenten van Real die deze niet konden omzetten in doelpunten. Bij 5-0 stand kon Harmen Kramer als doelman zijn debuut maken. Met enkele reddingen liet ook hij zien op dit niveau mee te kunnen.
Toch zorgde Emmeloord nog voor de 6-0 dankzij Daniel van Veen. Daarna konden de bezoekers eindelijk wat terug doen: 6-1. Met nog 9 minuten te spelen werd er niet meer echt gevoetbald door Emmeloord. De individuele klasse van Bram Boundati werd nog gepromoveerd tot een mooi doelpunt waarbij hij de keeper kansloos liet bij de 2e paal door de bal achter zijn standbeen binnen te schieten: 7-1.
Leovardia won deze avond ook haar wedstrijd tegen Leekster Eagles en heeft 3 punten minder dan Futsal Emmeloord.
Vrijdag staat de topper op het programma tussen REUZ en Bedum en weet Emmeloord of het gedeeld koploper blijft of misschien wel brutaal aan kop gaat.
Volgende week wacht de uitwedstrijd naar Blauw Wit ’34. Bij winst mag Futsal Emmeloord heel voorzichtig kijken naar haar kansen om de 1e periode binnen te slepen.