SC Emmeloord F3 – SJO EBC/Delfstrahuizen 1-5

Na het succes van vorige week hebben de spelertjes er deze ochtend weer heel veel zin in. Vandaag hebben we andere kleedkamers, maar we mogen gewoon weer voetballen op het "neppe gras" (volgens Mees) bij de tribune. Helaas kon Damian er vandaag niet bij zijn, maar hierdoor kon Alban vandaag wel voor het eerst met ons mee doen. Ook het zonnetje schijnt dus alle voortekenen zijn goed. Delfstrahuizen heeft een paar grote jongens rondlopen met hard schot, maar daar worden wij niet meer bang van.

Iedereen speelt met heel veel inzet en het spel wordt steeds beter.  Mees stond vandaag op keep en wist vele malen de bal bij de voeten van de tegenstander weg te plukken. Ook het uittrappen ging heel goed! Helaas viel niet elke aanval te stoppen  en gingen we  de rust in met 0-4. Vergis je niet dit is eigenlijk heel erg goed, want Delfstrahuizen heeft dit seizoen nog niet verloren.

Na de rust gingen we nog beter voetballen en werd het steeds vaker gevaarlijk bij het doel van de tegenstander. Halverwege de 2e helft kregen we een hoekschop en Sverre schoot deze hard voor het doel. Met succes, want via de verdediger schoot de bal in het doel ; 1-4. Nu hadden we de smaak te pakken en werden we steeds gevaarlijker. Helaas lukte het niet om er nog ééntje te maken. Tegen het einde van de wedstrijd schoot Delfstrahuizen toch nog 1x bij ons binnen. Dit was gelijk de eindstand: 1-5.  Oftewel de 2e helft gelijk gespeeld en de penalty's gewonnen!
Volgende week even rust en daarna kunnen we weer vlammen tegen Blokzijl.