Vandaag de zware uitwedstrijd op het programma tegen VHK B2. Deze ploeg had tot nu toe niet verloren, tegen Urk gelijk gespeeld en van Flevo Boys B3 gewonnen, dus konden we onze borst nat maken. Onze taak was vandaag deze concurrent uit te schakelen.
De basis opstelling vandaag: Tim, Natan, Chris, Koen, Jason, Mark,Lucas, Luuk, Robin, Mike en Roy
In de wissel: Han en Stefan
Uitgeleend aan de B2 : Niels en Merijn,  Ian afwezig.

In de 2e minuut wordt Mark gelijk gevloerd, de vrije trap volgt wordt genomen door Koen, hier komt verder niets uit. Het wordt al snel duidelijk, dat deze scheidsrechter de regeltjes goed naleefd, want hij fluit veel. Een vrije trap op de helft van SCE wordt genomen door St Jansklooster, en ja hoor iedereen doet stapje naar voren en er wordt voor buitenspel gevlagd, jawel weer gelukt.  Na 10 minuten is het
aftasten geblazen, dor een bijna fatale fout van Natan, krijgt VHK een kans op de openingstreffer, maar deze wordt niet benut.  Een mooie combinatie tussen Luuk, Lucas en Mike levert uiteindelijk een ingooi op voor SCE,  gelijk hierna is het Jason die wegspurt met de bal tot aan de middellijn, maar hij wordt getackled, even daarna Luuk ook De vrije trappen worden genomen door Koen en Jason , een ware scrimmage voor het doel van VHK, maar de bal wordt uiteindelijk weggewerkt. Een pracht voorzet van Natan bereikt Mike, krijgt de bal net niet onder controle. Even later is het weer Mike die een bal van de keeper weet te onderscheppen, de bal komt bij Robin en bekeken schiet hij de 0-1 binnen  in de 17e minuut.  Een mooie opsteker, SCE begint zich steeds meer op de helft van VHK te nestelen. Een prima pass van Lucas op Mike, de keeper komt op Mike af en is hem net te snel af.
Uit een tegenaanvalletje van VHK komt een bal, die simpel door Tim wordt gevangen. Het lijkt erop dat VHK wat van slag is geraakt door de tegentreffer, een prachtig schot van Mark bereikt Mike, maar de bal dwarrelt net naast. Een goeie kans in de 22e minuut.  In de 23e minuut krijgt SCE de 12e corner, Luuk neemt deze, maar niemand weet de bal binnen te werken. Dan een slechte uittrap van Tim  wordt geschept door spits VHK, maar weet uiteindelijk zelf ternauwernood ook redding te brengen.
Een ingooi van Lucas  op Luuk komt bij Mike, deze komt nog tot een schot, maar de keeper pakt de bal. In de 35e minuut is de scherpte er een beetje van af. Maar dan opeens komt Mike achter de man weg legt de bal netjes af op Robin en weer scoort hij bekeken de 0-2 in de 38e minuut. Lekker hoor zo vlak voor de rust. Vlak voor tijd krijgt VHK nog vrije trap voor ons penaltygebied, maar VHK is niet scherp en mikt de bal naast de goal. En dan is het rust, met een belangrijke voorsprong.

In de 1e minuut krijgt VHK weer een vrije trap vlak voor de 16, maar ook deze bal gaat ver over.
Mike heeft plaats gemaakt voor Han. VHK heeft zich nog niet neergelegd bij de nederlaag en dringt nog eens aan. Jason onderschept even later een bal voortreffelijk en weet de bal prachtig voor de kist te leggen, maar wie was daar precies niemand. De hardwerkende Natan wordt even later gevloerd de vrije trap die daarna volgt gaat naast het doel. Han krijgt de bal en gaat alleen op de keeper af en raakt deze blijkbaar, waardoor keeper enigszins geblesseerd raakt, dit kan gebeuren in het heetst van de strijd.
In de 7e minuut laat Jason per ongeluk de nr 7 van VHK glippen, maar Koen stond er ook nog en deze brengt redding. De nr 7 van Klooster zet de bal nog eens voor in het penaltygebied van SCE, maar weer Natan kopt de bal weg.  Roy heeft gelijk hierna een mogelijke doelpoging, echter keeper vangt.
Dan een prima lang schot van Chris komt bij Han terecht deze zet voor op Mark,  wordt weer eens neergesabeld, uit de vrije trap die volgt brengt niet de 3e en verlossende treffer. In de 18e minuut komt Stefan binnen de lijnen voor Roy. Mark passt een bal strak op Han, deze haalt uit maar de keeper redt ternauwernood, wat een kans. De bal mag er niet meer in. Stefan geeft nog goeie pass op Robin, deze verslikt zich, maar de bal komt wel bij Han haalt uit een verdediger probeert weg te werken en in de rebound krijgt Mark nog een kans, maar ze willen er domweg niet in, hoeveel kansen moet je krijgen. In de 30e minuut  passt Stefan de bal op Mark en deze weer terug op Stefan, deze bereikt Han naar dat Han een speler fantastisch heeft omzeilt, hij kan het nu afmaken, maar nu staat er weer een verdediger in de weg en een corner blijft over. Uit de corner kopt Robin naast. Mike komt er weer in en Mark maakt plaats. Een afstuitende bal belandt bij Stefan hij ziet vanuit zijn ooghoeken dat de keeper  ver voor zijn doel staat en probeert een lange boogbal in het doel te krijgen zowel een verdediger als de keeper weten met veel kunst en vliegwerk de bal te redden, wel leuk om te zien. Dan is er wat geklooi tussen de nr 6 van VHK en een speler van ons, maar waarschijnlijk agv bepaalde opmerkingen van de kant van SCE, maakt niet uit, de speler van VHK wordt uit voorzorg gewisseld, Dan klinkt het eindsignaal en we winnen met 0-2 prachtig resultaat, en super 2e helft. Volgende week staat de wedstrijd tegen VWC op het programma, dus moeten we er weer staan, Chapeau voor iedereen en ik vind Natan The Man of The Match