Competitiewedstrijd Blokzijl B1 - SCE B1 donderdag 9 oktober 2014

Opstelling vandaag: Tim, Koen, Chris, Jason, Ian,  Mark, Lucas, Luuk, Robin, Han, Mike
In de wissel: Roy, Stefan, Natan
Geblesseerd: Niels, Merijn

SCE gaat vanaf meet af aan in de aanval, in de 1e minuut gelijk een goeie kans op de 0-1,
Bal gaat net naast, in de 2e minuut is het wel raak , Luuk neemt vrije trap, en deze bal gaat rechtstreeks
het doel in. De toon is gezet. In de 3e minuut een sublieme actie via Ian een voortreffelijke pass op Mike en via Robin wordt vakkundig de 0-2 binnen de touwen gewerkt  Niet veel later een beste voorzet vanuit het midden door Luuk op Han, deze haalt uit, maar de bal gaat over het doel heen.
Door een foutieve terugspeelbal van Jason op de tegenstander wordt simpel de 1-2 in de 7e minuut door Blokzijl binnen getikt. Dus oppassen geblazen. Robin neemt de bal vanaf de middellijn mee naar voren, en zet de bal voor op Luuk, deze bal ging over. Een aantal corners volgen op rij voor SCE,  In de 14e minuut is het Jason die de bal voortreffelijk neerlegt voor Mark, deze bedenkt zich geen moment haalt uit, en helaas via de lat wordt het 3e doelpunt voorkomen voor Blokzijl. Inmiddels zijn we in de 17e minuut aangekomen, en het is Lucas die de bal prachtig voorzet op Han en deze schiet de 1-3 binnen.
Het is voor het publiek een waar genot om naar te kijken, de ene bal is nog mooier dan de andere, er wordt voortreffelijk gespeeld. Een ingooi van Luuk komt bij Mike, deze legt de bal terug op Han en pats in de 19e minuut voeren we het doelsaldo op naar 1-4, super Han.  En of het nog niet genoeg is, is het in de 20e minuut wederom raak een bal van de voet van Koen komt bij Robin, deze neemt de bal een heel eind mee en besluit zelf maar eens te schieten en ja hoor daar is de 1-5. Weer minuut later is het bijna Luuk die een grote kans krijgt, maar de keeper ving de bal zonde. Inmiddels aangekomen in de 26e minuut via corner genomen door Luuk komt de bal bij Mike deze schiet naar Robin en deze maakt de 1-6. In de 30e minuut komt Blokzijl er ook nog even uit, want die deden af en toe ook nog mee, ze krijgen een vrije trap vlak voor de 16mtr, deze bal verdwijnt linea recta achter het doel. De laatste 10 minuten gebeurt er niet meer zoveel en het rustsignaal klinkt na 40 minuten. Een uitstekende 1e helft, dit smaakt naar meer. Een 1e helft om van te smullen.

In de 2e helft komt Roy voor Mike en Natan voor Jason. Blokzijl gaf het blijkbaar nog niet op, want
Blokzijl komt eruit en met een weergaloos schot op Tim denkt men het 2e doelpunt te versieren, maar Tim redt nog net met zijn vingertoppen sjapo. Een corner rest, maar Blokzijl heeft geen idee hoe die dingen genomen moeten worden.  In de 6e minuut gaat Han eruit en Stefan komt erin. In de 8e minuut gaat de doelpunten machine weer verder Luuk neemt vrije trap deze bal komt bij Robin en maakt subliem de 1-7. Mark wordt nog even gevloerd, de vrije trap die hieruit volgt, treft niet het net. In de 13e minuut wordt vanuit een cornerbal van SCE de bal slecht weggewerkt door de keeper Robin weet
de bal bijna weg te moffelen, maar Blokzijl ontsnapt. Achterin wordt er voortreffelijk verdedigd door Natan, Koen en Chris,  die jongens pakken gewoon alle ballen. Mark en Luuk krijgen allebei een kansje, maar 8e doelpunt blijft uit. Het wordt allemaal iets slordiger het complete middenveld wordt
regelmatig overgeslagen door de lange ballen naar voren van achteruit. In de 24e minuut gaat Lucas eruit en Mike komt er weer in. Een prachtige combi tussen tussen Mike,Robin en Mark kan net niet afgewerkt worden. Weer even later een prachtige voorzet van Robin op Mike komt alleen voor de keeper
maar vergeet een hoek te kiezen en de keeper vangt simpel. Achterin weet Koen alle ballen te veroveren  en weet een beste aanval van Blokzijl ongedaan te maken. Een slimme pass van de schoen van Mark komt bij Robin deze kan de bal eigenlijk blind binnenschieten , maar op een of andere manier weet hij de bal toch over de kist te tillen, ook wel knap eigenlijk. In de 36e minuut gaat Luuk eruit en Han komt binnen de lijnen Mike en Robin krijgen nog een paar kansen,maar de bal wil er niet meer in.
Nog wel even een super pass van Ian op Robin, maar ook deze bal wordt gevangen door de keeper.
Door attent te zijn weet Mark door een miskleun van de keeper de bal in 39e minuut alsnog binnen de touwen te werken en dan is het toch nog 1-8 Vlak voor het eindsignaal nog super voorzet van Stefan op Robin, maar dan klinkt het fluitsignaal eindstand 1-8, Eerste helft voortreffelijk, en logisch dat de 2e helft wat minder was, maar wel een prachtige overwinning, en aangezien Flevo Boys B3 verloren heeft van VHK met 1-2, staan we nu weer op de gedeelde eerste plaats Urk net iets beter doelsaldo.
Zaterdag 18 oktober volgt de beker in Meppel zet hem op.