Verslag GSAVV Forward - sc Emmeloord

GSAVV Forward - sc Emmeloord 3 - 5 ( 1 - 3 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord doet in Groningen goede zaken door met 3 - 5 bij hekkensluiter Forward te winnen.
Door deze overwinning zijn de Emmeloorders nog steeds ongeslagen en
klimt het naar de 3e plaats in de 2e Klasse Noord.
De manier hoe deze overwinning tot stand kwam verdiend geen schoonheidsprijs want de polderbewoners speelden een matige wedstrijd en kenden een slechte beginfase.
Met name in de eerste 20 minuten leek het nergens op en werd een slordig verdedigingsfoutje meteen afgestrafd.
Plotseling schrokken de Emmeloorders wakker en werd er meteen orde op zaken gesteld, maar in de tweede helft wisten de studenten van Forward toch nog dichtbij te komen.
Hieronder volgt het verslag over: onbewuste onderschatting,
gemakzucht, een haperende middenveld, mentale veerkracht, de harde kern van vakkie B1, het verstoorde studentenfeestje en de eindeloze discussie over het 5e doelpunt tussen Brahim Boundati & Gerke Schaap.

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Denny vd Zee ( Sven Goos ), Laurens Rasing, Gokhan Pala ( Abdul Boundati ), Ronald Kleiker, Sander Heimens, Gerke Schaap & Brahim Boundati ( Bastian Tabak )
Wissels: Niels Boomsma, Sven Goos, Abdul Boundati & Bastian Tabak.
Gele kaart: Denny vd Zee
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

Wij waren vandaag in Groningen te gast bij de gezellige en gemoedelijke studentenvereniging GSAVV Forward.
Naast het complex van Forward is er een schitterende en ultramoderne sportcentrum verrezen waar nu ook de kleedkamers en kantine zich bevinden.
Er gaan steeds meer supporters mee naar de uitwedstrijden van sc Emmeloord en met name de fanatieke aanhang van Vakkie B1 zorgde voor een uitgelaten sfeertje.
Vooraf waren de spelers gewaarschuwd om de rode lantaarndrager niet te onderschatten, maar sc Emmeloord begon niet best aan deze wedstrijd.
De thuisploeg opende scherp en fel en kreeg de betere kansen.
Met name op het middenveld grossierden de Emmeloorders in veelvuldig balverlies en gingen de duels verloren.
Tot tweemaal aan toe zag doelman Stefan vd Werff tot grote opluchting afstandsschoten en een indraaiende volley naast zijn doel gaan.
In de 10e minuut moest Stefan vd Werff volop aan de bak om een harde kopbal te pareren en het wilde in deze fase niet lukken met sc Emmeloord.
Het haperde op het middenveld waardoor de verdediging onder grote druk kwam te staan. De Emmeloorders waren zoekende naar de juiste vorm en konden de bal niet goed in de ploeg houden.
In de 20e minuut kwam Forward op een 1 - 0 voorsprong toen rechtsback Denny vd Zee zich liet aftroeven en zijn foutje met een overtreding probeerde te herstellen.
De goed fluitende scheidsrechter gaf de thuisploeg echter voordeel waardoor de organisatie even zoek was en Forward speler Eelke Nikkels wist te profiteren. In alle vrijheid wist Eelke Nikkels de bal onder Stefan vd Werff door te schuiven voor de 1 - 0 voorsprong voor Forward.
Tot dit moment wilde er helemaal niets lukken bij sc Emmeloord, maar gelukkig herpakte de ploeg zich en volgde er een goede sterke fase.
Een vrije trap van Gokhan Pala werd geblokt en een indraaiende voorzet van Brahim Boundati werd ternauwernood weggewerkt.
Plotseling waren de Emmeloorders wakker geschrokken en ging men beter voetballen. Met een snelle balcirculatie probeerden de middenvelders Gokhan Pala en Ronald Kleiker de juiste openingen te vinden. In de 24e minuut stuurde Brahim Boundati met een vlijmscherpe pass Sander Heimens op avontuur, maar oog in oog met de Groningse doelman wist Sander Heimens niet tot scoren te komen.
Amper 1 minuut later was het wel raak en kwam sc Emmeloord via Maarten Ebbers langszij.
Hier ging een van richting veranderd schot van Harm van Wieren aan vooraf die niet goed werd weggewerkt. In de rebound scoorde Maarten Ebbers met een droge knal de 1 - 1 gelijkmaker.
De thuisploeg gaf zich niet gewonnen en een afstandsschot zeilde rakelings naast het Emmeloordse doel.
In de 30e minuut scoorde sc Emmeloord precies op het juiste moment de verlossende 1 - 2. Uit een strakke voorzet van Sander Heimens scoorde Wouter van der Velde met een schitterende duikkopbal als Bep Bakhuis de 1 - 2 voor sc Emmeloord.
De thuisploeg werd nu helemaal teruggedrongen en op eigen helft vastgezet. Met vloeiende aanvalsgolven kwamen er mooie kansen voor sc Emmeloord. Uit een corner van Gokhan Pala hadden Gerke Schaap en Sander Heimens iets heel moois in hun gedachten, maar deze hoogstandjes leverden geen doelpunt op.
Vlak voor rust verslapte de concentratie en kreeg Forward een goede kans, maar doelman Stefan vd Werff bracht redding.
In de 45e minuut kreeg sc Emmeloord via Gokhan Pala een vrije trap te nemen die door Ronald Kleiker snoeihard op fraaie wijze tegen de touwen werd gekopt voor de 1 - 3 ruststand.

In de selectie van Forward zitten vele nationaliteiten want de trainer moest regelmatig in het Engels zijn spelers toespreken.
De 2e helft kon niet beter beginnen voor sc Emmeloord want terwijl de meeste supporters nog gezellig in de kantine zaten scoorde Gerke Schaap op aangeven van Maarten Ebbers de 1 - 4 voor sc Emmeloord.
Iedereen die dacht dat deze wedstrijd nu was gelopen kwam bedrogen uit want de Groningse studenten gaven het nog niet op.
Met lange halen en hoge diepe ballen probeerden de Groningers plaagstootjes uit te delen.
In de 52e minuut stond de verdediging van sc Emmeloord te slapen waarna Jan Willem Donkerbroek doelman Stefan vd Werff wist te verrassen voor de 2 - 4.
De Emmeloorders creeerden een groot veldoverwicht, maar speelden erg onrustig. Trainer Dick Schuurman bracht met Sven Goos en Abdul Boundati nieuwe frisse impulsen in het team en deed een paar omzettingen waardoor het iets beter ging lopen.
In de 65e minuut brak daar het momentje aan voor Brahim Boundati.
Met een flitsende actie was Brahim Boundati iedereen te snel af en zag hij uit zijn ooghoeken de doelman van Forward iets te ver voor zijn doel staan. Onze balvirtuoos scoorde met een weergaloos lobje via onderkant lat de 2 - 5 voor sc Emmeloord.
Dit doelpunt leek even omstreden omdat de bal via de lat terug in het veld ketste waardoor Gerke Schaap in buitenspelpositie het laatste tikje leek te geven, maar het lobje van Brahim was achter de lijn geweest waardoor het doelpunt terecht werd goedgekeurd.
In deze fase kreeg sc Emmeloord een paar mooie kansen om de voorsprong uit te breiden, maar Sander Heimens en Gerke Schaap vonden de doelman van Forward op hun weg.
Uit een prachtige eentwee tussen de broertjes Boundati werd Gerke Schaap gevonden, maar zijn inzet zeilde rakelings over.
De trainer bracht daarna aanvaller Bastian Tabak voor Brahim Boundati in de ploeg.
In de 75e minuut sloop er onbewust toch weer gemakzucht en nonchalance in de ploeg waardoor Forward kon tegenscoren.
Een voorzet vanaf de rechterflank werd niet goed weggewerkt en waardoor er een rommelige scrimmage ontstond.
In eerste instantie bracht doelman Stefan vd Werff redding, maar op de rebound van Wouter van Arnold had hij geen antwoord.
Dit betekende de 3 - 5 en opnieuw keken de spelers elkaar vertwijfeld aan. Er zou geen Gronings slotoffensief meer komen omdat sc Emmeloord het initiatief niet meer uit handen zou geven.
In de slotfase creeerde sc Emmeloord een paar mooie kansen en waren Bastian Tabak, Sander Heimens en Gerke Schaap dichtbij een doelpunt.
Een prachtige poging van Abdul Boundati had een beter lot verdiend, maar ging rakelings over.
Deze matige wedstrijd eindigt in een 3 - 5 overwinning voor sc Emmeloord waardoor de polderbewoners naar de 3e plek klimmen.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen het lastige FC Wolvega. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos. De Emmeloorders zullen dan uit een ander vaatje moeten tappen om deze ongeslagen status in stand te houden.

Ondanks de nederlaag lieten de studenten van Forward hun feestje niet verstoren en bleef het nog lang gezellig op het Blauwborgje.
Op de terugreis werd er nog lang nagepraat over het 5e doelpunt, maar Gerke Schaap zag uiteindelijk toch in dat dit verder geen zin meer had :)