Verslag sc Emmeloord - vv Olyphia

sc Emmeloord - vv Olyphia Noordwolde 3 - 0 ( 2 - 0 )

In de 2e klasse K heeft sc Emmeloord een vrij eenvoudige 3 - 0 overwinning geboekt op vv Olyphia uit Noordwolde.
De ploeg van Trainer Dick Schuurman blijft vriend en vijand verbazen en nestelt zich door deze overwinning ongeslagen in de subtop van de 2e klasse.
Bij rust leidde sc Emmeloord al met 2 - 0 dankzij een vroege goal van Brahim Boundati en een weergaloos doelpunt van Gokhan Pala.
Vlak voor rust moest Olyphia met 10 man verder nadat verdediger Danny Bijlsma met 2 keer geel kon inrukken.
Helaas kon sc Emmeloord in de tweede helft het grote veldoverwicht niet in doelpunten uitdrukken en was er lange tijd weinig te beleven.
Halverwege de tweede helft zorgde Sander Heimens met een schitterend diagonaal schot in de kruizing voor de 3 - 0 eindstand.
In de slotfase kreeg sc Emmeloord via Gerke Schaap en Guido Vissers nog een paar grote kansen en raakte Ronald Kleiker de paal.
Hieronder volgt het verslag over: de grote opmars, ongeslagen status, de blessure van Koning Ab, het concept van Trainer Dick Schuurman, Teamspirit, Dribbelaar Sander Heimens, de progressie van Bastian Tabak en de weergaloze Gokhan Pala.

Stefan vd Werff, Sven Goos, Wouter vd Velde, Laurens Rasing, Harm van Wieren, Sander Heimens, Gokhan Pala, Brahim Boundati ( Gerke Schaap ), Denny vd Zee, Ronald Kleiker & Bastian Tabak ( Abdul Boundati ) ( Guido Vissers )
Wissels: Abdul Boundati, Gerke Schaap, Guido Vissers & Niels Boomsma.
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van vv Olyphia Noordwolde:
Christiaan vd Zande, Kevin de Jong, Gerwin Duker, Danny Bijlsma, Bert Veenstra, Tim Bethlehem, Albert vd Laan ( Mark Taede Koopmans ), Remon Hankel, Ron Bethlehem ( Kevin Capello ), Rene de Nekker ( Yorian Tolman ) & Wilco van Luik.
Wissels: Mark Taede Koopmans, Kevin Capello & Yorian Tolman.
Rode kaart: Danny Bijlsma ( 2 keer geel )
Trainers: Peter Harold Everts & Jaap Veenstra
Teammanager: Ronny Venema
Verzorger: Elaine Tolman
Assistent scheidsrechter: Dhr. Bekhof.

De scheidsrechter: Dhr. J. Rozendal.

Er was veel publiek op deze wedstrijd afgekomen om eens met eigen ogen sc Emmeloord in actie te zien.
Tevens was Omroep Flevoland aanwezig om TV opnames van deze wedstrijd te maken.
De Emmeloorders begonnen flitsend aan deze wedstrijd en kwamen in de tweede minuut via een intikker van Brahim Boundati op een vroege 1 - 0 voorsprong. Hier ging een vloeiende aanval aan vooraf waarbij Sander Heimens de voorzet richting Bastian Tabak afleverde.
Het overstapje van Bastian Tabak was slim waardoor Brahim Boundati van dichtbij eenvoudig de 1 - 0 kon scoren.
De thuisploeg opende sterk en probeerde met veel pressie en een snelle balcirculatie Olyphia terug te dringen.
Vanaf het middenveld werden de flanken gezocht, maar bij balverlies konden de gasten uit Noordwolde er gevaarlijk uitkomen.
Doelman Stefan vd Werff stond op de goede plek om Rene de Nekker van het scoren te houden.
Een vrije trap van Olyphia speler Remin Hankel werd eenvoudig gepareerd door Emmeloord doelman Stefan vd Werff.
In deze aantrekkelijke openingsfase golfde het spel op en neer, maar had sc Emmeloord het initiatief.
Met een fluwelen pass stuurde Gokhan Pala op de rechterflank Sander Heimens op avontuur. De voorzet van Sander Heimens belandde op het hoofd van Bastian Tabak, maar de doelman van Olyphia bracht redding.
Even later lieten Gokhan Pala en Sander Heimens een schitterende aanval uit het schoolboekje van Trainer Dick Schuurman zien.
In alle vrijheid mocht Bastian Tabak aanleggen, maar Olyphia doelman Christiaan van der Zande bracht redding.
Er ontstonden enorme ruimtes op het middenveld omdat Gokhan Pala, Laurens Rasing en Ronald Kleiker met een enorme drive naar voren speelden. In de 20e minuut bezorgde Harm van Wieren de bal bij spits Bastian Tabak, maar in twee instanties bracht de doelman van Olyphia redding op diens inzet.
In de 22e minuut scoorde Gokhan Pala met een weergaloos lobje over grote afstand de 2 - 0 voor sc Emmeloord.
Vanuit zijn ooghoeken zag Gokhan Pala de doelman van Olyphia iets te ver voor zijn doel staan waarna hij op schitterende wijze de 2 - 0 op het scorebord bracht.
In deze fase domineerde sc Emmeloord en werden de gasten op eigen helft vastgezet.
De doelman van Olyphia moest volop aan de bak om Sander Heimens en Gokhan Pala van het scoren te houden.
Mooie pogingen van Bastian Tabak en Brahim Boundati gingen naast.
Vlak voor rust liet Olyphia zich weer eens voorin zien, maar doelman Stefan vd Werff hield met excellent voetenwerk een indraaiende voorzet van Bert Veenstra uit zijn doel.
In de 43e minuut kreeg Olyphia verdediger Danny Bijlsma zijn tweede gele kaart voorgechoteld en moesten de gasten met 10 spelers verder.
Met een 2 - 0 stand voor sc Emmeloord gingen we rusten.

De gehele 2e helft domineerde sc Emmeloord, maar het spel oogde slordig en onnauwkeurig.
De Emmeloorders wisten zich lange tijd geen raad met het enorme veldoverwicht en konden niet meer het voetbal van de eerste helft brengen. Er kwamen een paar kansjes, maar de eindpassing en afwerking was erg onzuiver.
Mooie pogingen van Gokhan Pala, Sander Heimens en Bastian Tabak werden ternauwernood onderschept.
De doelman van Olyphia kreeg een vrije trap van Gokhan Pala niet goed onder controle en de rebound van Brahim Boundati ging via de paal naast.
In de 55e minuut lanceerde Brahim Boundati met een subtiel steekballetje spits Bastian Tabak.
Op volle snelheid stormde Bastian Tabak op het doel af, maar in kansrijke positie legde hij opzij op Sander Heimens die vervolgens zijn doelpunt onterecht wegens buitenspel zag worden afgekeurd.
Er volgde een mindere fase van sc Emmeloord waardoor Olyphia enkele speldenprikjes kon uitdelen.
Doelman Stefan vd Werff reageerde attent op een inzet van Gerwin Duker in de korte hoek en zag een pogingen van Remon Hankel en Ron Bethlehem over het doel gaan.
Trainer Dick Schuurman zag het vlammetje bij Bastian Tabak langzaam uitgaan en bracht Abdul Boundati in de ploeg.
De zeer jonge spits van sc Emmeloord maakt enorme stappen vooruit en boekt nu met de week meer progressie, maar heeft nog een lange weg te gaan. De invalbeurt van Abdul Boundati was van zeer korte duur omdat een oude knieblessure hem parten ging spelen.
Intussen had Trainer Dick Schuurman ook al smaakmaker Brahim Boundati naar de kant gehaald en mocht hij nog 1 keer wisselen.
Middenvelder Guido Vissers kwam nu voor Abdul Boundati in de ploeg waardoor Dick Schuurman de nodige aanpassingen moest doen.
Deze trainer staat voor aanvallend voetbal en heeft hier duidelijke ideeen over, maar moest nu lijdzaam toezien hoe Gerke Schaap het karwei voorin moest zien te klaren.
De Emmeloorders bleven de bovenliggende partij en waren via Laurens Rasing en Sander Heimens dichtbij de 3e treffer.
In de 78e minuut zou deze verlossende 3e treffer er dan eindelijk komen.
Met een schitterend diagonaal schot strak in de bovenhoek scoorde Sander Heimens de dikverdiende 3 - 0 voor sc Emmeloord.
In de slotfase kregen de Emmeloorders nog een paar mooie kansen.
Een voorzet van Sander Heimens bereikte net niet Gerke Schaap en een inzet van Ronald Kleiker ketste via binnenkant paal terug in het veld.
Uit een prachtige dribbel van Sander Heimens schoot Guido Vissers de bal naast het doel, maar het slotakkoord was voor die onberekenbare Gerke Schaap.
Tot tweemaal aan toe vond Gerke Schaap de doelman van Olyphia op zijn weg, maar vooral het fabuleuze lobje in de 90e minuut bezorgde iedereen kippenvel. Met een katachtige sprong bracht de doelman van Olyphia echter redding.
De Emmeloorders blijven iedereen verrassen in de tweede klasse Noord en hebben zich keurig in de subtop genesteld.
Er is nog een lange weg te gaan voor de mannen van trainer Dick Schuurman, maar er broeit iets moois bij deze zondagclub.

Man off the Match: De Excellerende Dribbelaar Sander Heimens!

Volgende week speelt sc Emmeloord op zaterdagavond een bekerwedstrijd tegen vv Udiros en deze wedstrijd begint om 19:30 uur.
Over 2 weken speelt sc Emmeloord voor de competitie in Groningen bij GSAVV Forward. De Emmeloorders zullen scherp en geconcentreerd moeten blijven en mogen deze tegenstander niet onderschatten.