Zaterdag 11-10-2014 SCE F1 tegen Urk F2. 0-3

Vandaag moesten we thuis tegen de F2 van Urk. We konden onze borst wel nat maken, want vorige week versloeg Urk nog Flevo boys kansloos met 7-0.
We hadden het team van ons zoals altijd.
Gijs op de goal, Bilal en Jarno achter. Nassim Hugo Moessa en Stean op het middenveld en Jazzley en Brian voor.
Eigenlijk begonnen we niet eens zo slecht. De eerste kansen waren voor ons, maar net als eerverleden week tegen Flevo boys begonnen we weer wat angstig en onzeker.
Op de training zie ik zelf verzekerde jongens, die wel eens even zullen laten zien wat ze kunnen en in de wedstrijd zie ik wat rustige timide jongens.
Een overwinning zal echt wonderen doen. Dan komt dat vertrouwen er en vooral het lef dat nu wat ontbreekt.
Na de eerste kansen van ons en een hard schot net naast was het Urk die een dikke blunder achterin afstrafte en de 1-0 maakte en even later was het weer een dikke fout achterin en was het 2-0 voor Urk.
Toen kwam er een lange periode dat de beide teams redelijk aan elkaar gewaagd waren.
Urk was ook toen wel de bovenliggende partij. Net wat sneller met overspelen Rn goed vrij liepen en het hele veld gebruikten.
Jazzley en Brian gingen bijvoorbeeld in hun werklust en ijver steeds de bal halen en daardoor moesten ze veel te ver lopen en als ze de bal hadden moesten ze een half veld nog over zien te komen en dat is veel te moeilijk, plus dat die verdedigers die normaal bij hun achter moeten blijven nu heerlijk mee konden voetballen en zo het overwicht van Urk konden behouden. In de tweede helft kreeg Brian nog een dot van eens kans en ging alleen op de keeper af. Maar helaas kreeg de keeper net de bal tegen zijn been. Urk maakte halverwege de tweede helft nog de 3-0.
Als we onze twee blunders even weg denken en het gelukje van de keeper van Urk even weg denken bij dat schot van Brian, dan was 1-1 zeker mogelijk geweest.
Nog iets meer onze positie houden en net wat sneller overspelen en het gaat allemaal goed komen.
Ik zag na afloop 9 bezwete kopjes, die met opgeheven hoofd het veld afliepen, ze hadden zich niet kansloos laten afslachten zoals Flevo boys vorige week.
Klasse jongens.

De leider