Zaterdag 18 oktober,
13 spelers, afwezig Gijs en Dennis en als inleen Lorenzo van D2.
Na de aftrap om precies 10.30 had D1 enige moeite om op gang te komen.
Nadat er een paar maal met de bal over en weer was geschoten kwam het spel op gang.
Een aanval van af de rechterkant met Souffian een schot op het doel Jammer net mis.
Mooie voorzet van Mark op Youri die de bal snel naar Thijs speelde en weer terug op Youri die net mis schoot. Weer Jammer. Nadat een aantal keren de bal over de achterlijn was geschoten kreeg  Mark een kans die werd gestopt door de keeper.
Na zeker 4 kansen op rij heeft Youri de bal in de 25ste  minuut goed op zijn slof gekregen en ging de bal er in. Het staat 1 – 0 Lekker.
Nog geen paar minuten later is er weer een mooie kans met een voorzet van Souffian op Youri die op afstand de bal in de kruising trapt. 2 – 0 .
Nog net voor de rust een uitbraak van Wolvega maar door een goede redding van Robert blijft de tussen stand 2 – 0.
Tijdens de rust probeert Arnold de heren te motiveren voor de tweede helft. Na de aftrap van de tweede helft lijkt de tegenpartij sterker uit de kleedkamer te zijn gekomen. Die na ca 10 minuten spelen er 2 – 1 van weten te maken. Met een aantal wissels kan Sc-Emmeloord de stand vast houden.  Er volgt nog een mooie kans van Jesco die met een uitbraak alleen op het doel afkomt, helaas hij schiet naast, jammer is het sleutelwoord van deze wedstrijd.
De drie punten zitten in de pocket en daar gaat het uiteindelijk om.
Hopelijk maken onze jongens van de volgende pot weer een spannende strijd.