Futsal Emmeloord knokt zich naar winst in Leeuwarden

Gisteravond stond de uitwedstrijd voor Futsal Emmeloord/Mar Seafood  op het programma tegen Blauw Wit ’34 uit Leeuwarden. Vorig jaar troffen de Emmeloorders BW ook aan in de Hoofdklasse. In die wedstrijd kreeg een slordig Emmeloord door een sterk counterend BW de deksel op hun neus. Er werd verloren.
Een nieuw seizoen biedt nieuwe kansen en mogelijkheden, zo ook deze wedstrijd. BW kent een teleurstellend begin van de competitie waarbij ze nog geen punten hebben weten te behalen. Futsal Emmeloord presteert juist boven verwachting en staat verrassend gedeeld aan kop in de Topklasse. Dat Futsal Emmeloord geen wonderploeg is terwijl de trouwe supporters dat uit chauvinisme wel zouden willen, bleek gisteravond in Leeuwarden.
De selectie bestond uit de volgende spelers: Bram Boundati, Appie Boundati, Ouassim Amr, Younes Zanzan, Laurens Rasing, Bilal Kebdani, Harmen Kramer, Jurgen Milop en Naoufal Bellari.
BW was gisteravond voor het eerst dit seizoen helemaal compleet. Emmeloord wachtte rustig af en stond positioneel goed. Na wat aftasten probeerde Emmeloord in balbezit op zoek te gaan naar de voorsprong. Een mooie één twee werd in de 2e minuut afgemaakt door de zeer sterk spelende Younes Zanzan bij de 2e paal: 0-1.
Slapen
Lang kon Emmeloord niet genieten van deze voorsprong en direct in de minuut na de openingstreffer was het alweer 1-1 door een goed uitgevoerde counter van het technisch sterk spelende BW. De fase na de 1-1 leek Emmeloord echt te slapen. Afspraken werden niet nagekomen. Het baltempo lag te laag en zo werd er ook niet echt effectief druk gezet. Deze rommelige en slechte fase was illustratief voor de knullige 2-1 voorsprong van BW. Een lange bal van de keeper van BW werd door niemand geraakt onderweg en zou in een keer in het doel geworpen zijn ware het niet dat de bal op de doellijn licht het been raakte van Jurgen Milop. Onoplettendheid, naïviteit zorgde voor de voorsprong van BW. 2-1
In de tweede fase van de eerste helft verdiende Emmeloord op basis van inzet helemaal niets en was het BW dat erg gevaarlijk bleek in de counter met snel positiespel. Na een kans van Bram Boundati op de paal was het toch BW dat profiteerde door onnodig balverlies van achteruit. Emmeloord was met deze goal gewaarschuwd: 3-1.
Sleeptouw
Futsal Emmeloord probeerde van alles maar effectief was het allerminst. Zo werd een countermogelijkheid in een 2 tegen 1 situatie niet goed uitgespeeld. Toch probeerde Emmeloord het initiatief naar zich toe te trekken door aanvallend gevaarlijk te zijn maar verdedigend grote steken te laten vallen. BW wist daar niet van te profiteren. Het jonge talent Naoufal Bellari dat een zeer sterke wedstrijd speelde nam het team samen met Younes Zanzan het team op sleeptouw. De benjamin scoorde mooi de aansluitingstreffer. 3-2.
Richting het einde van de 1e helft was het spelbeeld dat Emmeloord probeerde in balbezit te spelen en BW zeer gevaarlijk was in de counter. Dat BW naast het counteren ook positioneel erg goed kon voetballen bewezen de snelle combinaties waar Emmeloord vaak geen vat op had. Een countermogelijkheid werd nog op tijd onderschept door Appie Boundati die later uit voorzorg met lichte pijntjes uit de wedstrijd stapte. Toch was het BW dat brutaal het geklungel van Emmeloord vakkundig afstrafte: 4-2
Beloond
De volgende jongeling in de selectie Bilal Kebdani liet zien over voldoende potentie te beschikken op dit niveau en mag dit seizoen ruiken aan het grote werk. Zijn harde werken werd bijna beloond met een goal die net voorlangs ging. De volgende actie was voor Younes Zanzan die op dat moment de enige speler bleek die er écht in geloofde. Hij nam zijn ploeg op sleeptouw door eigenhandig de aansluitingstreffer te maken: 4-3.
De in de eerste 20 minuten matig keepende Jurgen Milop liet in de slotminuten van de eerste helft weer zien waarvoor hij bij de selectie is gekomen. Een 1 tegen 1 duel via een counter van BW werd eigenhandig geneutraliseerd door Jurgen Milop. Met nog een minuut op de klok was het Appie Boundati die zichzelf vrijspeelde en van afstand de 4-4 liet aantekenen. Emmeloord was eindelijk wakker.
Vuur
In de rust werd iedereen opgepept. Wilde Emmeloord geen puntverlies leiden dan moest het met een hele andere mentaliteit gaan spelen.  Kort na het begin van de 2e helft was het BW dat via een rommelige goal uiteindelijk kon scoren Emmeloord kreeg in een druk doelgebied de bal niet goed weg: 5-4.
De beginfase van de tweede helft was weer voor BW en Emmeloord speelde met vuur door slecht en naïef te verdedigen en weinig druk te zetten. Een bal op de paal van BW voorkwam erger. De ongelukkig spelende Bram Boundati wisselde sterke momenten af met zwakke maar hij was het die in een goede aanval werd gevloerd in het doelgebied. Waar rood een logische straf zou zijn omdat de kans op een doelpunt werd ontnomen, had de scheidsrechter een andere mening. Geel en een penalty.
Younes Zanzan wist deze mogelijkheid prima te benutten en schoot Emmeloord naar de 5-5.
Slordig
Daarna kwam pas het besef dat Emmeloord echt twee tandjes moest bijschakelen anders zou het eerste puntverlies een feit worden. In de tweede fase van de tweede helft golfde het spel op en neer met gevaarlijke counters van BW en mooie aanvallen van Emmeloord. BW was in deze fase slordig in de afronding en vergat daarmee de trekker over te halen. Wat BW niet lukte, lukte Emmeloord aan de andere kant wel! Na een wereldredding van Jurgen Milop hield hij Emmeloord hoogstpersoonlijk in de wedstrijd. Bram Boundati en Naoufal Bellari zorgden met een aantal mooie acties voor veel gevaar. Ouassim Amr wist een grote kans niet te verzilveren. Het was puur op vechtlust en de wil om te winnen dat Emmeloord uiteindelijk toch de voorsprong pakte in deze boeiende wedstrijd. Met een typische Noofactie kon de keeper van BW niets anders dan de bal uit het net vissen: 5-6.
Een gele kaart voor Ouassim Amr zorgde voor soms hachelijke momenten. Emmeloord met 3 man tegen BW dat zeer gevaarlijk was. Met onmogelijke reddingen hield Jurgen Milop de ploeg op de been.
Bram Boundati bewees in de 2e helft meerdere keren dat hij de 1e helft wilde vergeten en zorgde voor veel gevaar en mooie acties waar BW soms geen antwoord op had. Hij zorgde persoonlijk voor de 5-7. Richting het einde van de wedstrijd met nog 4 minuten op de klok kwam onnodig BW toch weer in scoringspositie en schoot de aansluitingstreffer van afstand achter de sterk spelende Jurgen Milop: 6-7.
Met nog 2,5 minuut op de klok werd een counter van Emmeloord niet afgemaakt maar het was Ouassim Amr die met een prachtige counter Bram Boundati de mogelijkheid bood om zijn ‘foutje’ goed te maken. Hij schoot onberispelijk de 6-8 tegen de touwen.
Futsal Emmeloord won de uitwedstrijd met 6-8 en mocht blij zijn met de drie punten! Dat er nog veel werk aan de winkel is bleek gisteravond wel. Verslapping en niet scherp beginnen kan zomaar worden afgestraft. Hoewel een puntendeling op basis van de wedstrijd reëel zou zijn geweest mocht  eerlijkheidshalve Emmeloord blij zijn met de misschien wel gestolen 3 punten.
Volgende week zal er geen competitieronde zijn. Futsal Emmeloord speelt volgende week weer voor de beker waar Waterpoort Boys 1 de tegenstander zal zijn.