Kraggenburg FC D1G - Emmeloord SC D1 2 - 7

Met 8 auto's, 13 spelers en ( heel veel ouders )gingen wij naar Kraggenburg om de 3 punten op te halen.
Met Aaron en Ismael als wissels ,begonnen wij aan de wedstrijd.
In de 3de minuut brak de Zon door en tegelijkertijd opende Gijs de score na een mooie georganiseerde aanval van SCE 0 – 1 (van Harm moest ik zeggen dat het doelpunt door de zon kwam).
Onze jongens gingen onvermoeid door met mooi en fraai samenspel en dat bracht de 0 – 2 op het scorebord door Soufyen. Hierna kwam Kraggenburg niet meer in het spel behalve een paar bescheiden counters die niks voorstelden , het was SCE die het spel citeerde gedurende de eerste 20 minuten waarvan in de 19 minuut Mark profiteerde van een foutje achterin en met een mooi geplaatst schot de stand naar 0 -3 bracht. Vlak daarna werd Kraggenburg wakker en begonnen ze alles op alles te zetten om Robert aan het werk te zetten en onze achterhoede onder druk te zetten. Dat was hun gelukt toen een veel te zachte pass richting Robert geschoten werd, de aanvaller profiteerde en tekende de 1- 3. Dat was wat ze nodig hadden want ze gingen door
met druk zetten toen hun spits licht getoucheerd werd binnen het strafschop gebied. Met aarzeling gaf de scheids een penalty die mooi strak in de hoek werd geschoten waar Robert net niet bij kon (met mooie zij-duik) met 2 – 3 was het rust.
Na de nodige toespraken van de technische staf in de kleedkamer begonnen de jongens aan 2e helft. Aaron vervangt Jurre en Ismael vervangt Joy.
Vanaf het begin nam Kraggenburg de touwtjes in handen, en onze jongens lieten zich onder druk zetten op eigen helft, (F jes voetbal hoorde ik iemand zeggen).
Toen er BRUL geluiden vanaf de zijlijn kwamen hebben de jongens zich goed hersteld en gingen ze op de helft van de tegenpartij voetballen , in de 12e minuut een mooie pass van Ismael op Jesco
die beheerst de aanval in zette en de bal voor de voeten van Gijs wist te brengen, de 2- 4 kwam op het scorebord. Vlak daarna , na 4x tegen de keeper geschoten te hebben wist Yourie met een hard schot het 5de doelpunt te scoren (met geweld hoor ik Harm zeggen).
Kraggenburg kwam af en toe op de helft van SCE maar Aaron ,Jurre,Twan en Dennis
stonden als een huis en blokkeerden alle wegen naar de goed uitgeruste keeper die nog steeds aan het uitrusten was.
De 2- 6 kwam met een mooie aanval van links, afgerond door Youri. En voor het eindsignaal was het Mark die voor de 2-7 tekende.
Jongens goed gedaan, we hebben weer genoten.