Bekerwedstrijd FC Meppel B2 - SCE B1 zaterdag 18 oktober 2014

Opstelling:  Tim , Natan, Ian, Koen, Jason, Roy, Mark, Lucas, Han, Stefan, Robin.

In de wissel: Luuk, Niels, Mike, Justin.
Geblesseerd: Merijn (en afwezig)
Afwezig deze week: Chris

Vandaag de beker wedstrijd uit tegen FC Meppel. Van FC Meppel is bekend dat ze ook uit komen in de 2e klasse en ook bovenin meedraaien, dus moeten we vandaag alles op alles zetten een ronde verder te komen. Gelukkig kon Tim toch keepen was enigszins geblesseerd, (Stefan had zich al voorbereid om in te vallen als keeper en daarop geoefend, maar Tim was er gelukkig)

Zoals we allen gehoopt hadden komt SCE gretig uit de startblokken. Gelijk voorzet van Roy op Mark deze draait op zijn beurt weg en komt tot een schotje, keeper zag het ook en pakt de bal.
Na 6 minuten de 1e hoekschop voor SCE. De bal komt bij Lucas deze schiet de bal naar Mark, en met een vreemde stuit brengt de keeper nog net redding voor Meppel. Natan geeft pracht bal op Han, op moment dat Han de bal aan wil nemen wordt hij bijna platgewalst, maar er wordt niet gefloten wel de kans weg voor een vervolg. Lucas passt op Stefan en via verdediger weer een corner voor SCE.
In de 10e minuut  een beste kans voor Han, maar zijn schot(je) was te simpel voor de keeper.
Van achter uit schiet Koen de bal naar Jason en deze komt tot een schot, maar de keeper stond er wederom. Het is Mark die drie spelers uit weet te spelen, hij wordt gemangeld een vrije trap voor SCE.
Uit deze vrije trap komt niets. Han een beste voorzet op Robin, deze haalt ook maar eens uit, echter hij
schiet vol op de keeper., geen doelpunt, had de bal beter af kunnen geven, misschien heeft Meppel
iets meer fysiek als SCE. SCE blijkt toch het betere van het spel te hebben, want Meppel krijgt niet
veel mogelijkheden. Er wordt een prima pass gegeven op Roy die op zijn beurt de bal voorzet op Han, het is weer keeper die in de weg staat. Was gewoon  een 3e grote  kans voor SCE.
Het is Jason die op zijn beurt de aanval van Meppel eruit haalt door de bal te ontfutselen en weg te werken.
Dan is het zowaar Meppel dat er uit komt. In 1e instantie weet Ian de bal weg te werken, maar bal komt toch bij een andere spits van Meppel, komt nog tot een schotje, maar Tim red op tijd. Uit een corner van SCE komt de bal op het hoofd van Mark, maar deze kopt ver naast, gelijk hierna heeft Jason nog een schot op doel , maar de overigs goed keepende keeper van Meppel vangt. Dan opeens toch weer een spits bij Tim in de buurt en zijn schot gaat voor ons gelukkig over.  Dan is er wat wrevel tussen speler van Meppel en Koen, maar de speler van Meppel geeft Koen een duw en gaat van het veld met geel om af te koelen. Dan een beste voorzet van Stefan op Han, helaas dit keer buitenspel. Vlak voor rust krijgt Meppel vlak voor de 16 een vrije trap, ook hier komt niets uit . Het fluitsignaal voor de rust klinkt, en de brilstand blijft intact. Hebben drie a vier goeie kansen gehad op een voorsprong, dan 2e helft maar.

Weer beste pass van Stefan op Han, had de bal af moeten geven, maar schiet zelf geen doelpunt helaas.
Dan aan de andere kant scoort Meppel, echter deze spits stond ook buitenspel, doelpunt gaat niet door.
Weer een pracht voorzet van Stefan op Roy deze haalt uit, de bal gaat in het zijnet, jammer.
Gelijk daarna een pracht bal van Robin op Stefan, haalt uit en via de verdediger met het brilletje jawel,
gaat het onhoudbaar schot binnen de palen, de 0-1 is een feit in de 6e minuut van de 2e helft.
Gelijk daarna een tegenaanval van Meppel, door goed uitkomen van Tim weet hij de bal nog weg te werken. Door goed spelen van Han krijgt SCE een corner, Stefan neemt de corner kort en speelt Roy aan deze legt op zijn beurt de bal terug op Stefan deze zet de bal mooi voor en Mark tikt hem binnen, en jawel weer met behulp van onze verdediger ja die met het brilletje, maar goed het is 0-2  in de 9e minuut. In de 10e minuut gaan Stefan en Natan eruit, Luuk en Niels (na een lange blessure periode weer binnen de lijnen)  komen erin. In de 14eminuut een hachelijke situatie bij het doel van SCE, maar via onze verdediging redt Tim uiteindelijk. In de 16e minuut gaat Han eruit en Mike komt binnen de lijnen.
En zo staan we met hetzelfde spitsen trio voorin zoals de 2e helft in Blokzijl. Het is Roy die de bal voorzet op Mike hij gaat alleen op de keeper af, maar krijgt de bal niet goed onder controle en de bal loopt over de achterlijn, jammer.  In de 21e minuut gaat Roy eruit en Justin komt binnen de lijnen.
Dan wordt er opeens op de voet van Mark gestaan, vrije trap genomen door Jason belandt rechtstreeks in de handen van de keeper, goeie poging.  Een mooie opbouw via Robin, Luuk en Mike strelen onze ogen, maar een 3e doelpunt blijft uit. En weer een mooie aanval via Koen op Justin op Mike, maar na een halve minuut wordt er alsnog gefloten voor buitenspel. Even later een bal op Justin, via Mike komt de bal bij Robin, maar weer gaat de vlag omhoog, de grens had het dit keer zeker fout, want Robin kwam achter de man weg, maar goed. Dan toch bijna de aansluittreffer van Meppel, het is Tim die nog net met zijn vingertoppen de bal over het doel kan liften, ook uit deze corner is Meppel niet trefzeker.
Bij de volgende aanval komt de bal bij Mike, hij komt nog tot een schot, maar een verdediger staat nog net in de weg, en de bal gaat naast, jammer. Lucas krijgt de bal nog voorgezet op Luuk, deze krijgt helaas de bal net niet onder controle. Het is weer Jason die door hard werken en met behulp van notabene Robin  een aanval van Meppel ongedaan weet te maken.  We zijn inmiddels in de 36e minuut van de wedstrijd. Het wordt Mike ook wel zeer lastig gemaakt, op het ene moment wordt hij in de rug gelopen, en gelijk daarna komt hij klem te zitten tussen 2 man, maar er wordt niet gefloten. Nog een foute terugspeelbal van Lucas wordt uiteindelijk door de verlosser Koen weggewerkt. Het eindsignaal klinkt de overwinning met 0-2 is voor SCE en we bekeren verder, weer goed gespeeld super een dik verdiende overwinning. En dat te bedenken dat Meppel ongeveer 4 a 5 spelers van de B1 nodig had (spelen wel in de hoofdklasse) Volgende week de uitwedstrijd tegen VHK, en dat wordt er ook een.