Verslag Groninger Boys - sc Emmeloord

Groninger Boys - sc Emmeloord 1 - 2 ( 0 - 2 )

In de tweede klasse Noord heeft sc Emmeloord voor een daverende verrassing gezorgd door in een fascinerende wedstrijd met 1 - 2 te winnen bij koploper Groninger Boys.
De Emmeloorders behaalden hiermee hun eerste overwinning in de tweede klasse en zijn na 5 wedstrijden nog steeds ongeslagen.
In een open en aantrekkelijke wedstrijd speelden beide teams in een hoog tempo volop de aanval.
De thuisploeg probeerde met een blitzkrieg de polderbewoners te overrompelen, maar de Emmeloorders hielden stand en vochten dapper terug. Met enkele messcherpe counters kregen de Emmeloorders enkele fraaie kansen en wist het vlak voor rust 2 keer toe te slaan.
Bij het tweede doelpunt van sc Emmeloord sloeg de vlam in de pan en liepen de emoties even hoog op.
De Groninger Boys moesten met 10 man verder nadat de doelman met een rode kaart het veld moest verlaten.
In een levendige tweede helft gingen de Groninger Boys op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg sc Emmeloord met vlijmscherpe counters ook goede kansen deze wedstrijd te beslissen.
Nadat de thuisploeg uit een strafschop wist tegen te scoren brak er een spannende en bloedstollende slotfase aan.
Bij sc Emmeloord ontpopte doelman Stefan vd Werff zich met enkele fraaie reddingen als de grote held van deze wedstrijd.
Hieronder volgt een verslag over Groningse nuchterheid, rappe aanvallers, bikkelharde verdedigers, David & Goliath en een teamprestatie van formaat.

De opstelling van Groningse Boys:
Erwin Oosterhof, Serlou Bah, Fahim Bellghroub, Ruben Bermudez ( Daniel Postema ), Maikel Hoiting, Gio Slijngaard, Albert Nout, Pong Clemencia ( Estere Varela Ferreira ), Chris Reineta, Erwin Earl Erwin Perre ( Roy Bardewee ) & Broertje Cadeau.
Wissels: Roy Bardewee, Esteire Varela Ferreira & Daniel Postema.
Rode kaart: doelman Erwin Oosterhof
Gele kaarten: Albert Nout & Fahim Bellghroub
Trainers: Berry vd Lei, Bert Nout & Johnie Verhoeven
Verzorger: Cor Poort
Overige staf: Gregory Everts & Edwin Beekhuis.
Assistent scheidsrechter: Dhr. Imbos

Stefan vd Werff, Sven Goos ( Guido Vissers ), Wouter vd Velde, Laurens Rasing, Sander Heimens, Gerke Schaap, Gokhan Pala ( Abdul Boundati ), Denny vd Zee, Harm van Wieren, Ronald Kleiker & Bastian Tabak ( Brahim Boundati )
Wissels: Guido Vissers, Abdul Boundati, Brahim Boundati & Koen Boneschansker.
Gele kaart: Laurens Rasing
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

Op sportpark West End in de Groningse wijk Vinkhuizen liggen de voetbalclubs Lycurgus, vv Gruno en Groninger Boys gebroederlijk naast elkaar, maar de verschillen tussen deze clubs zijn enorm.
Bij de Groninger Boys hebben ze grote plannen en ambities om een rol van betekenis te gaan spelen in het amateurvoetbal.
De thuisploeg behaalde 10 punten uit de eerste 4 wedstrijden en begon flitsend aan deze wedstrijd.
In de beginfase probeerden de Groninger Boys een snelle treffer te forceren en kwam het meeste gevaar vanaf de flanken.
Met een supersnelle balcirculatie werd sc Emmeloord onder druk gezet, maar onder aanvoering van Wouter vd Velde, Denny vd Zee en Harm van Wieren hield de verdediging knap stand.
In deze beginfase moest doelman Stefan vd Werff in actie komen om gevaarlijke voorzetten vanaf de flanken onschadelijk te maken.
In de tegenstoten kwam sc Emmeloord er af en toe gevaarlijk uit, maar pogingen van Sander Heimens en Gokhan Pala zeilden over.
De doelman van Groninger Boys bracht redding op een schot van Sander Heimens, maar daarna nam de thuisploeg het initiatief weer over.
Bij de Groninger Boys zorgden Albert Nout, Pong Clemencia en Ruben Bermudez voor de nodige aanvoer richting de snelle voorhoedespelers.
Met snelle acties glipten Gio Slijngaard en Fahim Bellghroub door de Emmeloordse verdediging, maar in twee instanties bleef doelman Stefan vd Werff overeind op inzetten van Broertje Cadeau & Earl Erwin Perre.
In de 15e minuut glipte een aanvaller van Groninger Boys op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging, maar hij treuzelde iets te lang waardoor doelman Stefan vd Werff op tijd kon ingrijpen.
Een indraaiende voorzet vanaf de linkerflank werd ternauwernood door verdediger Wouter vd Velde weggewerkt waarna de storm ging liggen.
Halverwege de eerste helft knokte sc Emmeloord zich onder de druk uit en kreeg het in de counter een paar goede kansen.
Tot tweemaal aan toe vond spits Bastian Tabak de doelman van Groninger Boys op zijn weg en een buitenspeldoelpunt van Gerke Schaap werd afgekeurd.
In de 24e minuut was Gerke Schaap iedereen te snel af en belandde zijn voorzet op het hoofd van Ronald Kleiker.
De kopbal van Ronald Kleiker bleef even hangen, maar bij de 2e paal kon Bastian Tabak net niet afronden.
Beide teams hanteerden nu een hoog tempo en schotelden het publiek een aantrekkelijke levendige wedstrijd voor.
Bij sc Emmeloord waren Ronald Kleiker en Gokhan Pala met het hoofd dichtbij een treffer, maar beide kopballen verdwenen naast het doel.
De mooiste kans was voor Bastian Tabak, maar de doelman van Groninger Boys greep goed in.
Vlak voor rust sloegen de Emmeloorders binnen twee minuten genadeloos toe. In de 40e minuut scoorde Ronald Kleiker met een schitterende kopbal in de korte hoek de verlossende 0 - 1 voor sc Emmeloord.
Hier ging een perfecte voorzet van Sander Heimens aan vooraf waarna de Groninger doelman kansloos was op de harde kopbal van Ronald Kleiker.
In de 42e minuut sloeg de vlam in de pan toen Bastian Tabak op volle snelheid door de Groningse verdediging heen glipte.
De grensrechter van de Boys meende dat de bal over de zijlijn was geweest, maar de scheidsrechter vond van niet en liet doorspelen.
De voorzet van Bastian Tabak werd in eerste instantie door Gerke Schaap tegen de doelman aangeschoten, maar in de rebound was het raak en scoorde Gerke Schaap de 0 - 2 voor sc Emmeloord.
De rapen waren even gaar en in alle tumult kreeg de doelman van Groninger Boys een rode kaart.
Reservedoelman Roy Bardewee kwam voor Earl Erwin Perre in de ploeg en de thuisploeg moest nu met 10 man verder.
Met een 0 - 2 stand gingen we rusten.

De thuisploeg kwam ontketend en furieus uit de kleedkamer en ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer.
Doordat de Groninger Boys nu grote risico's gingen nemen ontstond er een boeiende en fascinerende tweede helft.
In de counter kwam sc Emmeloord er gevaarlijk uit, maar de eindpassing was telkens onzuiver.
Doelman Stefan vd Werff plukte stijlvol gevaarlijke voorzetten uit de lucht en hield met mooie reflexen Daniel Postema en Ruben Bermudez van het scoren af.
Bij de Groninger Boys stond er een enorme reus in het veld, maar Laurens Rasing en Ronald Kleiker hielden deze goliath knap in toom.
Aan de andere kant waren Gerke Schaap en Sander Heimens dichtbij een treffer, maar zij hadden hun vizier niet op scherp staan.
De Groningse doelman moest gestrekt naar de hoek om een inzet van Gerke Schaap onschadelijk te maken.
Halverwege de tweede helft kreeg de thuisploeg een enorme kans op de gelijkmaker, maar met een weergaloze redding keerde Stefan vd Werff een hard schot van Ruben Bermudez.
In een hoog tempo golfde het spel op en neer en dit vergde veel kracht en energie van de spelers.
Trainer Dick Schuurman deed wat omzettingen en bracht Abdul Boundati voor de leeggespeelde Gokhan Pala in de ploeg.
Met Abdul Boundati was er ineens veel creativiteit op het middenveld en met een slim steekballetje werd Gerke Schaap vrij voor het doel gezet.
In kansrijke positie schoot Gerke Schaap rakelings voorlangs het doel.
De Emmeloorders zouden nog een mooie kans krijgen toen Bastian Tabak en Gerke Schaap een snelle eentwee lieten zien.
In eerste instantie stuitte Bastian Tabak op de doelman waarna de rebound van Sander Heimens naast ging.
In de slotfase bracht Dick Schuurman nog Brahim Boundati en Guido Vissers voor Bastian Tabak en Sven Goos in de ploeg.
Deze beide spelers verdienen een groot compliment voor hun strijd en inzet. Met name de 16 jarige Bastian Tabak speelde erg goed en maakt een sterke ontwikkeling door.
De thuisploeg maakte zich op voor een slotoffensief en kwam in de 82e minuut via een strafschop terug in deze wedstrijd.
Een voorzet van Gio Slijngaard veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel waarbij er werd geduwd.
Deze strafschop werd door Daniel Postema benut voor de 1 - 2.
Er brak een hachelijke en bloedstollende slotfase aan, maar de Emmeloorders vochten als leeuwen en hielden stand.
Het gehele team verdiend een groot compliment voor deze teamprestatie van formaat.
Wat de blauwen vandaag lieten zien was hartverwarmend en geeft veel vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Man off the match: Doelman Stefan vd Werff alias de Bolle van Emmeloord!

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen Olyphia uit Noordwolde. Aanvang is dan om 14:00 uur op sportpark de Ervenbos.