verslag sc Emmeloord 1 zaal

WORKUM - Gisteravond stond de competitiewedstrijd Workum - SC Emmeloord op het programma. Workum dat een matige seizoenstart kent en met 1 punt uit 6 wedstrijden laatste staat ontving SC Emmeloord die een tweede plek inneemt en nog volop meedoet voor de 1e periode. Echter dan moest er wel gewonnen worden.
Met de nieuwe aanwinsten Ghokan Pala en Andre Klein bij de Emmeloorders begonnen de polderbewoners voortvarend. Het tempo lag daarbij iets aan de lage kant maar de uitvoering en discipline in het veld leverde al snel een comfortable 0-4 voorsprong op. Dat was ook de ruststand.
In de 2e helft beet Workum feller van zich af. Binnen enkele minuten stond door slechte communicatie achterin bij Emmeloord al snel de 2-4 op het scorebord waarvan vooral het 2e doelpunt fraai was. Dat bal werd hard en zuiver in de rechterbovenhoek geschoten. Geschrokken van deze kortstondige opstand van Workum ontstond er onrust in het spel van de Emmeloorders. De spaarzame maar wel zeer gevaarlijke acties van Brum Brum werden gevolgd door slecht verdedigen waardoor Emmeloord het naliet de wedstrijd in het slot te gooien. Een goed uitgevoerde aanval die was opgezet door Brum Brum werd door Adil goed afgemaakt, 2-5.
Emmeloord liet daarna de touwtjes met nog 12 minuten te spelen wat vieren. Workum wist er goed gebruik van te maken en maakte de 3-5. In de laatste minuten van het duel werd er nog door beide teams gescoord wat de eindstand bepaalde op 3-6
Volgende week ontvangt Emmeloord koploper Leovardia in de Bosbadhal. Bij winst zal Emmeloord gedeeld koploper zijn in de strijd om de 1e periode voor promotiewedstrijden naar de Topklasse. De wedstrijd begint om 20.00 uur.