Oefenwedstrijd SC Emmeloord VR1 - SC Creil VR1

In dit competitievrije weekend speelden VR1 een oefenwedstrijd tegen Creil. In de competitie gaat het nog niet zo lekker met de dames en bezetten ze de laatste plek. (ook al is dit volledig onterecht) Maar na afgelopen weekend verdiend gelijk te spelen tegen Ens gaat het de goede kant weer op. Vandaag maakten we het gewoon nog een stapje moeilijker. Spelen tegen een team wat een klasse hoger speelt. Benieuwd hoe we daar tegen over staan. Voetballend zijn de dames niet veel slechter dan de teams die boven aan staan in de competitie alleen wordt er altijd net niet gewonnen.
Dus vandaag gingen we bewijzen dat we wel degelijk konden winnen! Er werd om 14:30 afgetrapt op het Ervenbos. En we lieten direct merken dat we het Creil vanmiddag niet makkelijk gingen maken. In de eerste minuten waren we sterker. We kregen een aantal kansen maar die gingen er helaas niet in door goed keeperswerk van de doelvrouw van Creil. Creil begon een beetje wakker te worden dus kwamen ook in ons doelgebied maar zij troffen ook het doel niet. Wij deden dit even later wel. Door goed over te spelen kreeg Dominique de kans om het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. 1-0 Emmeloord!
Beide teams waren daarna erg gewaagd aan elkaar alleen konden wij niet voorkomen dat Creil de gelijkmaker maakte. Geplaatste bal in de hoek waar Barbara niet bij kon. 1-1. Maar we lieten ons niet kennen. Onze linkspoot Emke trapte de bal lekker het doel in. SCE stond weer aan de leiding. 2-1. Al vrij snel na ons doelpunt werd het al 2-2. Rust.
In de tweede helft gingen beide team er voor. Maar doelpunten vielen niet tot een kwartier voor tijd.  Emke had er zin in om nog eentje te scoren en de keeper kon er niet bij. 3-2 voor Emmeloord. Tot aan het fluitsignaal probeerde Creil voor de 3e keer een gelijkmaker te maken en daar kwamen ze nog dichtbij ook. Met een bal onderkant lat die net voor de lijn weer op sprong en een bal op de bal die even later door Barbara gepakt werd stond het uiteindelijk 3-2 toen er afgefloten werd.
Beide teams hebben het publiek vermaakt die aan de kant stond want vanaf de zijkant was het een leuke wedstrijd om te kijken.