Competitiewedstrijd SCE C1 - Creil C1 zaterdag 9 november 2013

Vandaag stond de wedstrijd op het programma van SCE de nr 1 en Creil de nr laatst.
Dus oppassen geblazen onderschatting is altijd verkeerd.
Op de bank begonnen vandaag Luuk, Lucas en Koen.

Het is Creil wat leuk uit de startblokken komt, in de 2e minuut moet Tim gelijk in actie komen,
want een schot van Creil weet hij tot corner te verwerken. Het is even wakker worden voor SCE.
Vanaf de 5e minuut pakt SCE de draad op dit resulteert in een aantal corners.
Na 10 minuten is SCe constant in de aanval, maar doelpunt is nog niet gevallen.
Merijn krijgt een kans de bal er in te schieten,maar de keeper redt.
SCE krijgt een aantal kansen op een doelpunt, maar het is Creil die er uit komt,
3 spitsen komen voor de alleen achterin staande Chris, maar omdat Creil niet
zorgvuldig is kan ook de uitstekend aangespeelde spits niet het verschil maken,
En hij schiet de bal slordig naast. Han geeft een mooie bal op Merijn, maar deze struikelt
bijna over zijn eigen benen, dus tot de 20e minuut nog steeds geen voorsprong SCE.
Creil komt er toch steeds meer uit, en het is gewoon oppassen, het kan zo maar een keer
fout gaan voor SCE. Dan wordt er een overtreding op Chris gemaakt, En de vrije trap
die hij zo ongeveer vanaf de middellijn neemt, gaat via de lat net niet in het doel, gelijk
gevolgd door een poging van Stefan, maar die bal gaat net naast.
In de 30e minuut krijgt SCE weer een vrije trap na een overtreding op Mark, maar deze
bal gaat over het doel heen. 1 Minuut later een uitstekende pass van Mark op de vrijstaande
Stefan, maar ook deze bal wordt naast geschoten. Een sublieme actie van Jason via de zijlijn,
en uitkappen van een aantal poppetjes wordt uitstekend voor gezet, maar gek zeg er stond
niemand van SCE, zonde van het harde werken Jason. 4 minuten voor het rustsignaal een goeie
bal van Mark op Han deze passt de bal naar Merijn en nadat de keeper uitgespeeld is, schiet
dan eindelijk Merijn de 1-0 binnen. Dan klinkt het rustsignaal, al met al een zwakke 1e helft,
moet beter in de 2e helft.

Stefan, Robbie en Han worden gewisseld, In de 2e minuut een mooie actie van Otis op Mark, maar
ook deze bal gaat over het doel.
Een superactie  Merijn speelt de bal op Lucas deze vervolgens op Luuk en weer terug op Merijn,
maar dit keer maakt de keeper van Creil een voortreffelijke redding. Even later krijgt Merijn weer
een dot van een kans op een doelpunt, maar helaas deze bal gaat ook over.
In de 6e minuut schiet Merijn de bal naar Luuk deze neemt de bal mee en kijkt nog even wat de
keeper doet, en schiet droog de bal binnen de touwen 2-0 prachtig. Even later weer een
prachtige combinatie tussen Otis, Merijn en Luuk maar deze bal heeft niet het beoogde effect.
Jason verslikt zich even later in de bal, maar Creil doet met deze bal niets zinnigs, gelukkig maar.
In de 16e minuut een pass van Chris op Luuk, maar via  een verdediger krijgt SCE de zoveelste corner.
In de 17e minuut een pracht voorzet van Stefan op Merijn, maar deze kopt net niet hard genoeg, en de
keeper vangt de bal. Arme Merijn, het kan niet altijd mee zitten. In de 19e minuut een wereld pass van Otis op Stefan, en deze bedenkt zich niet
en schiet de 3-0 binnen. Dan is het Koen die vanaf de middellijn de bal keurig bij Han brengt,
Deze zet voor op Stefan, maar de bal bereikt het net niet.
Chris denkt ook  laat ik maar eens snoeihard schieten wie weet, en in 2e instantie heeft de keeper de bal
te pakken. Het ziet er bij SCE best gretig uit, maar het is allemaal niet nauwkeurig genoeg.
Zo kabbelt de wedstrijd richting eindsignaal. Luuk krijgt nog 1 wereldkans , maar deze bal gaat naast.
De eindstand wordt 3-0, een matige wedstrijd, maar wel de volle buit, volgende week uit naar Heerenveen en wel vroeg nl 09.00 uur spelen.