Competititewedstrijd VV Heerenveen C4 - SCE C1 zaterdag 16 november 2013

Vandaag vroeg uit de veren, want de aftrap in Heerenveen was gepland om 09.00 uur.
Op de bank begonnen vandaag, Otis, Stefan, en Jason en Melvin afwezig agv operatie
aan zijn hand, beterschap Melvin. Vandaag stond een topper op het programma de nr 1 SCE
tegen de nr 3 Heerenveen C4. In de 1e minuut gelijk al een beste kans voor SCE Lucas geeft
een strakke pass op Merijn, maar de keeper kon er net iets sneller bij.
In de 4e minuut houdt Robbie een spits van Heerenveen niet tegen, deze haalt uit en deze
bal gaat maar net over het doel van SCE heen. In de 6e minuut een flitsende actie de bal komt bij
Koen deze schiet op Han en deze bal komt bij Mark een enorm kans voor Mark, maar de keeper
stond precies op de goeie plek, zonde wat een dot van een kans. Het is even later weer Koen
die een bal van achteruit bij Merijn krijgt, een kleine kans maar de zeer sterke keeper
vangt de bal. De verdedigers van Heerenveen waren trouwens bomen van kerels.
In de 20e minuut een ingooi van Robbie komt bij Han, deze zet goed voor op Luuk, je zou
denken deze bal gaat er nu wel in, maar het is weer de keeper die redding brengt.
Gelijk hierna een tegenaanval van Heerenveen, Tim weet met een snoekduik een tegendoelpunt
te voorkomen. Zowel Chris (die trouwens vandaag vrij had genomen van Deventer, omdat we hem zo hard nodig hadden was er vandaag extra bij). De hele verdediging bestaande uit Koen Chris en Natan
staan weer als vanouds te verdedigen. Even later een kansje voor Lucas naar aanspelen van Han, helaas
geen doelpunt. Dan een prachtige actie van Mark die een super voorzet aflevert op Luuk, echter
Luuk schiet dit keer op de lat, en via formidabele redding van de keeper wordt het corner voor SCE.
Bij een tegenaanval van Heerenveen gaat het bijna fout voor SCE, een klein foutje van Tim wordt
door diezelfde Tim weer subliem gered.  De wedstrijd gaat over en weer, waarbij SCE wel het
betere van het spel heeft. Even later een mooie combinatie tussen Han, Ian en Han deze bal komt
uiteindelijk bij Mark deze kopt op zijn beurt, maar helaas net te zacht.
Vlak voor rust kapt een spits van Heerenveen Robbie uit hij schiet, maar de bal gaat aan alles en
iedereen en het doel voorbij. Rust 0-0.

Ondertussen drinken we in de rust koffie, maar dit keer volgens mij alleen om de handen te warmen,
Wat was het koud. In de rust maken Han, Natan en Robbie plaats voor Stefan, Otis en Jason.
Heerenveen komt de 2e helft best uit de startblokken, Op dit moment is SCE wat rommelig aan het
voetballen. Mark krijgt en tik of zo en een vrije trap wordt genomen door Koen.
Een paar kansen voor zowel Luuk als Otis, maar deze keeper is toch werkelijk een wereldwonder
Zo goed maak je ze zelden mee. Dan in de 19e minuut  is het Merijn die vanaf de linkerkant uithaalt
naar het doel, wat mogelijk als voorzet is bedoeld, belandt uiteindelijk op de lat, en de bal mag er
weer niet in. (Nou Merijn was het een voorzet of een gerichte actie nou,nou,nou). Lucas geeft dan weer
een pracht voorzet op Merijn, maar dit keer kopt hij de bal over.
Een paar minuten later gaat het bijna fout voor SCE, een speler van Heerenveen breekt uit, Tim komt uit zijn doel, maar speler van Heerenveen was eerder bij de bal en nog net via een verdediger van SCE
wordt de bal tot corner verwerkt. In de 29e minuut  komt een bal uit de lucht vallen, Stefan kliert er wat mee en haalt uit en met een weergaloze lob verdwijnt de bal over de dit keer kansloze keeper in de rechter boven hoek. Een ware feestvreugde breekt los waarbij Stefan, Marlon en Jacob volledig uit hun
plaat gaan en de rest trouwens ook. Dan vindt er nog wat judo plaats op het veld waarbij Jason een schouderworp ontvangt. 4 Minuten voor tijd een pass van Jason op Han, deze schiet op Mark deze heeft de bal voor het inschieten, maar op een of andere manier weet hij de bal naast te krijgen. Dan ineens klinkt het fluitsignaal, we winnen hier met 0-1, een zeer spannenende wedstrijd, waarbij Ian ondanks, dat hij nauwelijks genoemd is the man of the match wordt, want alles ging zo’n beetje goed. Wij waren trouwens wel blij, dat de verdedigers van Heerenveen (noemen ze ook wel reuzen)  niet in de spits liepen, dan was het mogelijk andere koek geworden.
Volgende week de spannende beker wedstrijd tegen Elim thuis, ook een 2e klasser en ook de huidge nr1, dus we kunnen onze borst weer nat maken, die week erop Oldeholtpade dus hebben we nog lang
geen tijd om het rustig aan te doen. Tot a.s. zaterdag.