sc Emmeloord - vv Ruinen 3 - 0 ( 1 - 0 )

Zondag 3e klasser sc Emmeloord heeft vanmiddag goede zaken gedaan door de thuiswedstrijd tegen vv Ruinen met 3 - 0 te winnen. Door deze overwinning sluipt de ploeg uit Emmeloord naar de 3e plek in de 3e klasse B en klopt het hard op de deur van koploper vv Roden.
De Emmeloorders speelden geen gemakkelijke wedstrijd en wisselden geniale momenten af met onbenullige knullige momenten.
Met name in de 1e helft kregen de gasten uit Ruinen enkele fraaie kansen, maar hield doelman Stefan vd Werf met excellent keeperswerk het team overeind.

Stefan vd Werf, Luuk Kappers, Lourens Rasing, Harm van Wieren, Martijn Wielinga, Bjorn Elijzen, Sander Heimens ( Sven Goos ), Guido Vissers, Ronald Kleiker ( Brahim Boundati ), Gokhan Pala ( Kenneth Olaer ) & Gerke Schaap.
Wissels: Sven Goos, Brahim Boundati, Kenneth Olaer & Niels Boomsma
Trainers: Jan Boxum & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorgster: Monique Lanters

De opstelling van vv Ruinen:
Arne Kijk in de Vegte, Gerwin Sloots, Niek Jan Janvingh, Arno Kreulen, Alwin Dietz, Frank Tissingh, Methijn Pinxterhuis, Arnold Emmink, Dennis Broekman, Anthal Horlings & Jos Kijk in de Vegte
Wissels: Jurjen Kleiker, Roan Sanders & Jan Lubbinge
Trainer: Andre Baas

De scheidsrechter: Dhr. W. Stel

Het was even puzzelen voor Emmeloord trainer Jan Boxum om de juiste poppetjes op hun plek te zetten, want de thuisploeg heeft te kampen met een enorme blessuregolf en miste vandaag maar liefst 5 spelers.
De thuisploeg nam onmiddelijk het intiatief, maar speelde in de beginfase erg aftastend en rommelig.
Normaliter speelt sc Emmeloord altijd technisch verzorgd voetbal met een gedegen opbouw van achteruit, maar nu werd het middenveld geheel overgeslagen. Met diepe lange ballen probeerde men de voorhoedespelers te bereiken om gevaar te creeeren, maar het oogde allemaal erg slordig.
De gasten uit Ruinen roken bloed en voelden dat er wat te halen viel in Emmeloord waardoor er een interessante wedstrijd ontstond.
Beide teams hadden moeite om de bal lang in de ploeg te houden en kwamen er dan in de omschakeling er gevaarlijk uit.
De thuisploeg creeerde een veldoverwicht en met een mooie pass wist Guido Vissers de rechterflank Sander Heimens te bereiken.
Met een mooie voorzet probeerde Sander Heimens de 2e paal te bereiken, maar helaas kon Gokhan Pala niet bij deze bal komen.
In de 15e minuut deed zich de eerste serieuze kans voor toen Gerke Schaap de combinatie zocht met Ronald Kleiker.
Met een flitsende beweging werd de gevaarlijke Sander Heimens bereikt, maar deze speler schoot in kansrijke positie rakelings voorlangs.
In deze fase kreeg sc Emmeloord een paar goede mogelijkheden om op voorsprong te komen.
In een verbeten duel wist Gerke Schaap op de achterlijn een corner te forceren die door de cornerspecialist Gokhan Pala voor het doel werd gebracht, maar de kopbal van Ronald Kleiker verdween in het zijnet.
Het geduld van het Emmeloordse publiek werd danig op de proeg gesteld, maar gaandeweg werd het spel steeds beter en verzorgder.
De middenvelders Bjorn Elijzen en Gokhan Pala gingen zich steeds meer met het spel bemoeien, maar werden helaas teveel overgeslagen.
In de 23e minuut kwamen de Emmeloorders uit een schitterende aanval op een 1 - 0 voorsprong.
Het was Gerke Schaap die met een briljante balaanname door de verdediging van Ruinen wist heen te glippen om de bal vervolgens opzij te leggen op de inkomende Sander Heimens.
Oog in oog met Ruinen doelman Arne Kijk in de Vegte scoorde Sander Heimens heel beheerst de 1 - 0 voor sc Emmeloord.
Meteen na de aftrap stormde heel Emmeloord opnieuw naar voren toe en zocht Gokhan Pala de opening door Gerke Schaap te lanceren, maar de poging van Gerke Schaap werd geblokt.
Eventjes later probeerde Gokhan Pala met een steekballetje Harm van Wieren voor de keeper te zetten en ontstond er een gigantische scrimmage voor het doel van Ruinen. In een kluwen van spelers wisten Harm van Wieren en Gokhan Pala niet te profiteren en kon doelman Kijk in Vegte redding brengen.
In de 32e minuut glipte de snelle spits van Ruinen Jos Kijk in de Vegte door de Emmeloordse verdediging en was het even alle hens aan dek.
Het harde schot van Jos Kijk in de Vegte spatte tegen bovenkant lat uiteen.
In deze fase sloop er slordigheid in de Emmeloordse ploeg en wist Ruinen er een aantal keren gevaarlijk uit te komen.
Met een snelle actie was Jos Kijk in de Vegte iedereen te snel af en werd Dennis Broekman vrij voor het Emmeloordse doel aangespeeld, maar met een geweldige reflex ranselde doelman Stefan vd Werf het harde schot uit zijn doel.
Uit de directe tegenstoot had Emmeloord moeten scoren want de doelman van Ruinen was bij een hoge diepe bal helemaal de weg kwijt.
De doelman van Ruinen kwam onbeholpen zijn doel uit en liep onder de bal door waardoor er een gigantische scrimmage ontstond, maar niemand kon hiervan profiteren.
Vlak voor rust kregen de gasten uit Ruinen goede mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen.
In de 40e minuut veroorzaakte Anthal Horlings met een slim steekballetje enorme paniek in de Emmeloordse verdediging.
In een kluwen van spelers kregen Dennis Broekman en Jos Kijk in de Vegte grote kansen om te scoren, maar in deze flipperkast situatie bleef doelman Stefan vd Werf met een paar fabuleuze reddingen overeind.
In de 44e minuut dook Jos Kijk in de Vegte opnieuw op bij de 2e paal om vervolgens snoeihard uit te halen, maar wederom Emmeloord doelman Stefan vd Werf bracht redding.
Met een 1 - 0 voorsprong werd de rust gehaald.

In de 2e helft stond het organisatorisch beter bij sc Emmeloord en straalde het team veel meer rust en overzicht uit.
De middenvelders werden nu meer bij het spel betrokken waardoor het voetballend vermogen beter werd benut.
De gasten uit Ruinen probeerden met diepe ballen gevaar te creeeren.
In de 50e minuut stond doelman Stefan vd Werf op de goede plek om een kopbal van Jurjen Kleiker onschadelijk te maken.
Gaandeweg kreeg sc Emmeloord steeds meer controle over deze wedstrijd en nam het in de 59e minuut een 2 - 0 voorsprong.
Hier ging een schitterende aanval aan vooraf die werd ingeleid door middenvelder Gokhan Pala.
Met een subtiel steekballetje stuurde Gokhan Pala iedereen het bos in waarna Sander Heimens in een flitsende beweging de bal voor het doel wist te brengen waar Gerke Schaap kon afronden voor de 2 - 0.
Emmeloordtrainer Jan Boxum bracht nummer 12 Brahim Boundati voor Ronald Kleiker en Emmeloord zocht nu spontaan de aanval.
De gasten uit Ruinen kregen nog een goede mogelijkheid in de counter, maar in 2 instanties vond Ruinen speler Jurjen Kleiker de doelman van Emmeloord op zijn weg.
In de 65e minuut  had Gokhan Pala iets heel moois in zijn gedachten toen hij de doelman van Ruinen iets te ver voor zijn doel zag staan, maar zijn lobje van grote afstand zeilde rakelings over.
Invaller Brahim Boundati is een echte technische voetballer die met verrassende actie's uit het niets kan toeslaan.
Ruinen verdediger Niek Jan Janvingh kan hier over meepraten want hij verkeek zich op een hoge bal waarna Brahim Boundati hem zomaar de bal kon ontfutselen om met mooie passeerbewegingen daarna een corner te forceren.
In deze periode kreeg Emmeloord een aantal corners te nemen en werd Ruinen helemaal teruggedrongen.
Een ziedend schot van Guido Vissers zeilde rakelings naast het doel, maar de omsingeling hield aan.
In de 88e minuut werd het publiek op een onvergetelijke toetje getracteerd.
Met een flitsende eentwee tussen Gokhan Pala en Gerke Schaap werd de verdediging van Ruinen ontmanteld en uiteen gespeeld.
Emmeloord spits Gerke Schaap werd vrij voor de doelman gezet, maar had het vizier niet op scherp staan. Zijn inzet ketste via de paal terug in het veld waarna Gokhan Pala in de rebound kon afdrukken voor de 3 - 0.
Het leverde Gokhan Pala meteen een publiekswissel met een luid applaus op, maar hij werd niet de man van deze wedstrijd.
Deze titel ging zeer terecht naar Emmeloord doelman Stefan vd Werf die met enkele fraaie reddingen zijn team overeind hield.

Volgende week speelt sc Emmeloord een belangrijke uitwedstrijd tegen de huidige nummer 2 vv Zuidwolde. Aanvang van deze wedstrijd is 14:00 uur.
sc Emmeloord is naar de 3e plek gestegen en heeft nu 15 punten uit 8 wedstrijden met een doelsaldo van 20 voor en 13 tegen.

Over 2 weken speelt sc Emmeloord weer een thuiswedstrijd tegen De Blesse en dan is deze verslaggever er ook weer bij.