SC Emmeloord F3 – Flevoboys F11; 3-3

Vandaag deden de volgende topspelers mee: Moussa, Stean, Billal, Fleur, Shanna, Marijn, Storm, Lucas & Jarno. Gijs schitterde vandaag in afwezigheid. Moussa mocht vandaag het team leiden als aanvoerder.Buiten was het erg mistig en koud, maar gelukkig was het door de volle bezetting lekker warm in de kleedkamer. Dit keer geen kunstgras, maar voetballen op het echt gras.

SCE begon goed aan de wedstrijd, maar na 10 minuten brak Flevoboys snel uit en wist de 0-1 te maken. Vlak daarna schoot Stean net naast. Sc Emmeloord zette veel druk bij het doel van de tegenstander, maar het scoren lukt maar niet door de vele Flevoboys spelertjes die voor het doel stonden. Onze doelman Storm redde nog een paar keer goed op enkele uitbraken van de tegenstander. Na 20 minuten krijgt Moussa een bal voor zijn voeten en schiet hoog in  het doel 1-1! Kort daarna kreeg Flevoboys het even lastig en scoorde bijna in eigen doel. Na een paar mooie acties van SC Emmeloord kreeg Jarno de bal. Hij schoot heel hard en scherp richting het doel, maar de bal ging net naast. Emmeloord blijft vooral op de helft van de tegenstander voetballen en na ca. een half uur kan Billal met een goed schot van afstand de 2-1 binnenschieten. Af en toe is Flevoboys weer gevaarlijk met een counter. In de 35e minuut weet Storm een schot van Flevoboys te stoppen, maar de bal rolt richting de achterlijn. Gelukkig is Lucas op tijd om de bal vlak voor de doellijn weg te kunnen schieten. Een volgende uitbraak van Flevoboys is niet meer te stoppen en zij maken de gelijkmaker 2-2. SCE gaat met goede moed verder en is enkele malen gevaarlijk voor het doel van Flevoboys. Stean weet ook een paar keer gevaarlijk te worden, maar wordt dan geraakt door de tegenstander. Dit is een mooie afstand voor Jarno. Hij schiet hard en gericht, maar de bal wordt net tegengehouden door de tegenstander. Daarna krijgt Marijn ook nog een goede kans, maar hij de bal gaat net wat te zacht, waardoor de keeper hem kan stoppen. SCE blijft goed voetballen maar in de 45e minuut weet Flevoboys, via de paal,  toch de 2-3 te scoren. SCE geeft niet op en de supporters voelen dat er nog een doelpunt aan zit te komen…. In de 47e minuut wordt dit werkelijkheid: Marijn maakt een mooie actie en schiet nu hard op doel. Via de tegenstander valt de bal achter de achterlijn en is het 3-3!. Flevoboys mocht de bal nog even uitnemen op de middenstip, maar vlak daarna floot Eddy Jägers af, naar een prima geleide wedstrijd. Nu snel onder de warme douche.

Iedereen heeft vandaag weer supergoed zijn best gedaan!