Verslag Futsal Heerenveen 1 - sc Emmeloord/Mar Seafood 1. 5-5

Naïef Emmeloord laat zich kaas van het brood eten.

Woensdag stond de competitiewedstrijd in en tegen Heerenveen op het programma. Na de 'total offday' van vorige week tegen Sporting Emmen die verloren ging moesten de Emmeloorders op jacht naar de benodigde 3 punten om nog enigszins kan te houden op de 1e periodetitel.

Emmeloord wat momenteel geteisterd word door blessures ging toch met goede moed naar het laag geklasseerde Futsal Heerenveen.

Emmeloord sliep in de eerste seconden waardoor Heerenveen al snel op 1-0 kon komen. De keeper bracht redding en Emmeloord nam het initiatief. Het begon voortvarend en scoorde na diverse goede aanvallen kort achter elkaar de 1-0, 2-0 en 3-0

Door deze voorsprong ging Emmeloord wat nonchalanter voetballen waardoor het onnodig Heerenveen weer terugbracht in de wedstrijd 1-3
Heerenveen liet duidelijk merken dat ze niet zomaar wilden verliezen. Na een goede aanval en slecht verdedigingswerk achterin scoorde Heerenveen de aansluitingstreffer 2-3
Emmeloord was weer gewaarschuwd en deed wat het moest doen met soms mooie aanvallen van Bram, Daniël Nabil 2-4

Rust

In de rust was er de overtuiging bij Emmeloord dat de punten uit Heerenveen mee zouden gaan naar Emmeloord. Op alle fronten was Emmeloord de bovenliggende partij. Heerenveen mocht het spel maken en Emmeloord ving ze compact en gegroepeerd op. Met 1 wissel op de bank begonnen de krachten wat weg te vloeien uit het team waarvan Heerenveen prima wist te profiteren 3-4 In de 2e helft was het vooral bij Emmeloord rommelig waardoor de Friezen de 4-4 op het scorebord noteerden. De Friezen roken hun kans en gingen agressiever spelen met veel druk naar voren. Een gele kaart aan zijden van Heerenveen èn Emmeloord bracht veel ruimtes waardoor de laatste konden scoren 4-5 Met nog 2 min. Op de klok leek de buit binnen tot er door een gele kaart een speler van Emmeloord een tijdstraf kreeg. Onder luid protest van een wisselspeler aan Emmeloorder kant stuurde de scheidsrechter de speler met Rood weg.

Deze rommelige fase met een man minder in de slotminuut was voor Heerenveen een mogelijkheid om de gelijkmaker te noteren. Door een perfect uitgevoerde aanval vanaf rechts werd de bal bij de 2e paal hard ingeschoten, de 5-5 was een feit. Met Heerenveen als morele winnaar dropen de Emmeloorders met dit dure puntverlies huiswaarts richting de polder.

Over twee weken wachten de Emmeloorders in de volgende beker tussenronde het hoog geplaatste Leekster Eagles wat uitkomt in de Topklasse.



Verstuurd vanaf mijn iPad