wedstrijd verslag Zondag 3 november 2013 Emmeloord 5 - Alcides 5 6-0

Vandaag gaan we er voor zorgen dat de vieze smaak van de 5-1 nederlaag tegen Emmeloord 6 weggepoetst gaat worden.
Er is donderdag echt hard getraind.
We hadden de coopertest.
Dat is 12 minuten om het veld rennen en de afstand is dan bepalend voor de conditie.
Mo van Greidanus was werkelijk zeer goed.

suber in 12 min = 1520 meter = 7,6 km p uur

Vandaag was van het begin af aan te zien dat we ons schaamden voor het resultaat tot nu toe.
We tikten en lieten de tegenstanders lopen.
We begonnen met onze topscoorder Karim, maar die was er na 5 minuten al uit en toen tien minuten daarna ook Peter met de zelfde blessure
het veld moest ruimen voelde je bij het massaal aanwezige publiek het gevoel komen of dit nu wel goed zou komen.
Daniel die de eerste 10 minuten al sterk vlagde viel echter zeer goed is en zette direct achter alles naar zijn hand.

Het was wel Alcides die de eerste echte (dot) van een kans kreeg, maar gelukkig ging de bal er niet in en redde Riaz knap.

In de 25e minuut was het echter Nabil die voor ons de score opende met een fraai doelpunt. 1-0

In de 26e minuut pikte Farid de bal op en begon aan een van zijn rushes.
Ik schat dat hij zeker een man of 6 passeerde en vanuit een werkelijk onmogelijke hoek prikte hij de bal er netjes in. 2-0

in de 30e minuut gaf nabil een lekkere voorzet op Ridouan en die schoot de bal knap binnen 3-0

We hebben hier gelijk twee spelers die een nieuwe norm hebben geïntroduceerd.
Ze roepen al voor de bal bij ze is heel hard….. gaaf man… knappe bal…. en daarna was de een te laat met koppen en
de ander liet de knappe bal over zich heen stuiteren.
We hebben dit later besproken en we blijven bij de gewoonte om achteraf een duim te geven, maar niet meer op voorhand.,….
dat werkt toch niet..

Het was Riduan die in de 45 e minuut de bal lekker raakte en hem achter de keeper van Alcides schoot. 4-0

De tweede helft hadden we wind tegen en de zelfde elf van de eerste helft moesten ook de tweede helft doen omdat er geen wissels meer waren.

Het was al fijn dat Billal voor ons wilde grensrechteren en dat deed hij prima.
De hele tweede helft bleven we lekker de bal rond spelen en op een paar kleine kansjes na heeft Alcides geen echte kansen gekregen.

na 22 minuten in de tweede helft Scoorde Nabil de 5-0
Na afloop is hier nog even over gesproken.
Farid wilde de assist claimen.
Maar iedereen dacht dat het een schot was die naast ging en waardoor Nabil hem er in kon tikken.

Zeker is dat we in de tweede helft het niet echt mee hadden zitten.
Ik denk dat we zeker 8 keer de lat en de beide palen hebben getroffen.

Omstreeks de 40e tot de 45e minuut kreeg Nabil 3 zeer echt ongelofelijke mooie  doelkansen.
We zagen hem twee maal de ballet act de stervende zwaan opvoeren en vergat steeds de bal
achter de doelman te schieten en deze kansen stierven dan ook in alle schoonheid.

Doch edoch in de 45e minuut jaste hij raak en schoot de verlossende 6-0 binnen….

Klasse mannen……

man of the match…….. Nabil met 3 doelpunten is vandaag mijn man of the match….. maar Daniel volgde hem op de voet.