SVM F3 - SCE F3

2 November 2013

Vandaag stond de polderderby tegen SV Marknesse op het programma. Op papier een zeer lastige tegenstander.
SVM staat bovenaan met nog geen verloren wedstrijd en maar liefst 60 doelpunten gescoord in 6 wedstrijden. Dat is toch een gemiddelde van 10 doelpunten per wedstrijd!
Maar natuurlijk laten we ons niet bang maken.

Na de warming-up begonnen we goed aan de wedstrijd maar al na 3 minuten bleek dat er een aantal goede spelers bij SVM het verschil maken. Eén kans bleek al voldoende en deze werd hard en hoog in het goal geschoten, 1-0.
We lieten ons even uit het spel slaan door dit machtsvertoon en binnen 5 minuten stonden we, na onder andere een mooi ingeschoten vrije trap van SVM, al met 4-0 achter. Het leek een uitslag met veel tegen doelpunten te worden.

Maar niks bleek minder waar. SCE liet zich niet zomaar verslaan, met goed verdedigen en storen op het middenveld werden de belangrijkste spelers van SVM tegen gehouden.
Wat speelden ze goed ondanks de snelle achterstand in het begin van de wedstrijd. Nu was het SCE die kansen creëerde. In de 20ste minuut kwam het bijna tot een doelpunt voor SCE, een slechte uittrap van SVM werd opgevangen en Stean schoot net naast.
We gingen de rust in met dezelfde stand die op het scorebord stond na al acht minuten, 4-0. Gebaseerd op het spel van de hele eerste helft had eigenlijk SCE voor moeten staan.
Na de rust ging SCE verder met het goede voetbal van de eerste helft. Wederom werd er goed verdedigt en na drie minuten was er een goede kans voor Stean die net voor het goal door SVM de bal werd afgepakt.
SVM kreeg nog een kans uit een vrije trap vlak bij de rechter achterlijn maar deze werd in het zijnet geschoten. SCE ging direct in de tegen aanval wat wederom in een grote kans resulteerde die helaas naast ging. Het leek erop dat het niet lang meer zou duren dat SCE zou gaan scoren. Maar helaas door een klutsbal voor het doel van Emmeloord kwam er toch een tegendoelpunt, 5-0. Emmeloord liet zich niet van de wijs brengen en al binnen 1 minuut na het doelpunt van SVM maakte Moussa het welverdiende doelpunt voor SCE.

SCE bleef op zoek naar meer doelpunten en bleef goed verdedigen. Met name Lucas en Gijs verdedigden goed op de beste speler (nr. 9) van SVM. Hij kwam er niet meer door. Bilal maakte nog een mooie hakbal die de spelers van SVM in verwarring bracht. Er kwamen nog kansen voor SCE maar helaas kwam het niet tot doelpunten. In de 15de minuut van de tweede helft mocht SVM een vrije trap nemen die hard op de lat werd geschoten. Het verdedigen verzwakte even en dat resulteerde in de 18de minuut dat vijf spelers van SVM vrij voor het doel stonden en dat een doelpunt niet meer te voorkomen was. 6-1 Na een mooie actie en voorzet van de achterlijn werd twee minuten later de 7-1 gemaakt door SVM.
Emmeloord bleef aanvallen en dit resulteerde in de laatste minuut nog in een vrije trap die helaas naast werd geschoten. Eindstand 7-1.
Ondanks de uitslag was SCE zeker niet de mindere, maar helaas maakte SVM makkelijker doelpunten.
Wat was dit een mooie wedstrijd om naar te kijken. Het is duidelijk dat SCE F3 elke week beter wordt. Toppers!