sc Emmeloord - vv De Blesse 1 - 3 ( 0 - 1 )

De zondag 3e klasser sc Emmeloord heeft zichzelf enorm tekort gedaan door totaal onnodig de thuiswedstrijd tegen De Blesse met 1 - 3 te verliezen. De Emmeloorders hadden de gehele wedstrijd een enorm veldoverwicht en creeerden een paar grote kansen, maar kregen in de counters de deksel op hun neus.
Het publiek kreeg een aantrekkelijke en levendige wedstrijd te zien waarbij niemand zich hoefde te vervelen.

Stefan vd Werff, Luuk Kappers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Martijn Wielinga ( Brahim Boundati ), Laurens Rasing, Sander Heimens, Guido Vissers ( Bjorn Elijzen ), Ronald Kleikers ( Adri Nugter ), Gokhan Pala & Dennis Lanters.
Trainers: Jan Boxum & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorgster: Monique Lanters
Grensrechter: Dhr. E. Berende

De opstelling van vv De Blesse:
Joran de Groot, Sander Stuurman, Dick Hettinga, Frank Hettinga, Frank Kamans, Joost Bos, Wilco Oosterhof ( Marco Schokker ), Jeroen Kamans, Jonny Sloot, Shane vd Horst & Jeroen Bakker
Technische staf: Henk Bos & Hans de Groot
Verzorger: Chris Hoen
Grensrechter: Dhr. J.J. Westenbroek

De scheidsrechter: Dhr. Tuinstra
Toeschouwers: 150

Beide teams begonnen enerverend en fanatiek aan deze wedstrijd wat meteen al enkele hachelijke situaties voor beide doelen opleverde.
Het publiek kreeg nauwelijks tijd om rustig achterover te zitten want het spel volgde in een hoog tempo op en neer.
De thuisploeg probeerde in een hoog tempo om De Blesse over de knie te krijgen, maar slaagde hier niet in.
Met steekballetjes probeerden Gokhan Pala, Ronald Kleikers & Dennis Lanters om openingen te vinden, maar de eindpassing was erg onzuiver. Mooie schoten van Sander Heimens en Guido Vissers werden ternauwernood onschadelijk gemaakt.
In de 4e minuut liet Gokhan Pala een schitterende actie zien waarmee hij met technisch vernuft zijn tegenstander door de benen heen speelde.
De voorzet van Gokhan Pala bereikte de inkomende Ronald Kleiker die vervolgens in kansrijke positie de bal rakelings naast het doel werkte.
Een ziedend afstandsschot van Sander Heimens leek in het doel te gaan, maar belandde in het zijnet.
Aan de andere kant probeerde De Blesse met schoten vanuit de 2e lijn gevaar te creeeren, maar Frank Kamans en Wilco Oosterhof zagen hun pogingen naast het doel gaan.
Met een snelle uitval glipten Jonny Sloot en Jeroen Bakker door de Emmeloordse verdediging, maar het schot van Jeroen Bakker ging naast.
In de 8e minuut kwamen de gasten uit De Blesse via Jeroen Bakker op een 0 - 1 voorsprong.
Hier ging een prachtige aanval aan vooraf die werd ingezet door Shane vd Sloot die met een dieptepass Joost Bos richting de achterlijn stuurde.
De strakke voorzet van Joost Bos werd bij de 2e paal door Jeroen Bakker snoeihard tegen de touwen gewerkt voor de 0 - 1.
Vanaf dit moment nam sc Emmeloord de regie helemaal over en werd De Blesse helemaal op eigen helft vastgezet.
Met mooie aanvalsgolven probeerde sc Emmeloord de gelijkmaker te forceren, maar men speelde veel te gehaast en waren slordig in de afwerking.
Met een splijtende pass dwars door het midden probeerde Gokhan Pala de snelle Sander Heimens te bereiken, maar de doelman van De Blesse bracht redding.
Eventjes later wist Sander Heimens heel slim een corner te forceren die niet goed werd weggewerkt. De afvallende bal werd door Guido Vissers voor het doel gebracht waar Ronald Kleiker met een kopbal probeerde te scoren. De harde kopbal van Ronald Kleiker spatte tegen de paal uiteen. De thuisploeg had nu het meeste balbezit en creeerde een enorm veldoverwicht, maar wist hier niet van te profiteren.
Er volgde een totale omsingeling van het strafschopgebied van De Blesse waarbij de thuisploeg vele corners kreeg te nemen.
Bij de zoveelste corner kreeg de doelman van De Blesse de bal niet onder controle en werd een afvallende bal door Guido Vissers hard op zijn pantoffel genomen, maar de doelman van De Blesse bracht redding.
Vlak voor rust lieten de gasten weer van zich horen en moesten de verdedigers van sc Emmeloord op hun hoede zijn.
Met name Shane vd Sloot, Jeroen Bakker en Jonny Sloot waren gevaarlijk in de snelle uitvallen.
Intussen was Brahim Boundati voor de geblesseerde Martijn Wielinga in de ploeg gekomen en kreeg het publiek nog een offensief te zien.
Een indraaiende vrije trap van Dennis Lanters zeilde rakelings voorlangs, maar het eentweetje tussen Brahim Boundati en Gokhan Pala had een beter lot verdiend. Met een 0 - 1 stand gingen we rusten.

Trainer Jan Boxum had zijn mannen bemoedigend toegesproken en probeerde met een paar omzettingen om het tij te keren.
De thuisploeg begon furieus aan de 2e helft waarbij Gokhan Pala met een strakke pass Sander Heimens wist te bereiken, maar de doelman van De Blesse lag in de weg en niemand kon in de rebound profiteren.
Uit de directe tegenstoot kreeg De Blesse ook een grote mogelijkheid toen een dieptepass onbedoeld werd verlengd en pardoes voor de voeten viel van de vrijstaande Jeroen Bakker.
Het harde schot van Jeroen Bakker spatte uiteen op de vuisten van Emmeloord doelman Stefan vd Werff.
Uit de daaropvolgende corner belandde de bal op het hoofd van Jeroen Bakker, maar met een geweldige reflex bracht doelman vd Werff redding.
Eventjes later kreeg sc Emmeloord een gigantische kans op de gelijkmaker.
In de 52e minuut veroorzaakte een snelle flitsende actie van Brahim Boundati een enorme scrimmage voor het doel van De Blesse, maar niemand kon in deze flipperkast situatie afdrukken.
In de 55e minuut kreeg sc Emmeloord een lesje in effectiviteit.
Uit een strakke voorzet van Joost Bos richting de 2e paal kon Shane vd Horst vogelvrij de 0 - 2 tegen de touwen koppen.
Vanaf dit moment probeerden de Emmeloorders met man en macht om terug in deze wedstrijd te komen.
De thuisploeg moest nu grote risico's nemen, maar gaf achterin ook de nodige ruimte's weg.
Met messcherpe counters kwamen de gasten uit De Blesse er gevaarlijk uit en een poging van Joost Bos zeilde rakelings naast.
De slotfase was helemaal voor een ontketend sc Emmeloord op jacht naar de aansluiting.
In de 75e minuut kreeg Brahim Boundati het weer op zijn heupen door met een enorme rush iedereen voor de gek te houden.
Vanaf de achterlijn wist Brahim Boundati de inkomende Gokhan Pala te bereiken, maar het harde schot van Gokhan Pala ketste via de paal terug in het veld. De tijd ging dringen en het werd pompen of verzuipen!
Met name Sander Heimens & Brahim Boundati veroorzaakten rommelige scrimmages voor het doel van De Blesse, maar niemand kon profiteren.
De thuisploeg grossierde in een groot aantal corners, maar het leek niet meer te lukken. In de 81e minuut kwam dan toch nog de aansluitingstreffer.
Uit een voorzet van de goedspelende Wouter vd Velde scoorde Harm van Wieren met een rake kopbal bij de 2e paal de 1 - 2.
Er volgde een hectische slotoffensief van sc Emmeloord waarbij er enkele hachelijke momenten ontstonden voor het doel van De Blesse.
Met kunst en vliegwerk hielden de gasten stand om vervolgens in de 90e minuut keihard toe te slaan.
Uit een snelle tegenstoot moest doelman Stefan vd Werff alles uit de kast halen om Joost Bos van het scoren te houden.
De laatste corner van deze wedstrijd werd niet goed weggewerkt door sc Emmeloord waarbij de afvallende bal precies goed viel voor invaller Marco Schokker. Met een gigantische kanonskogel scoorde Marco Schokker de 1 - 3 waardoor sc Emmeloord met lege handen komt te staan.
Door deze onnodige nederlaag zijn de Emmeloorders afgezakt naar de 5e plek in de 3e Klasse B.
Volgende week zondag speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd tegen de nummer 2 vv Zuidwolde. Aanvang is dan om: 14:00 uur!
Na de winterstop gaat deze verslaggever weer door met de verslagen van de thuiswedstrijden van sc Emmeloord.