Zuidwolde - SC Emmeloord 2-2

SC EMMELOORD DEELT DE PUNTEN
(door Zuidwolde)
In een onderhoudende pot voetbal verdeelden Zuidwolde en Emmeloord uiteindelijk gebroederlijk de punten. In de eerste fase van de wedstrijd vergat Zuidwolde het dolende en dwalende Emmeloord op een onoverkomelijke achterstand te zetten. Halverwege de 1e helft werden de Polderbewoners wakker en wisten de wedstrijd plotsklaps te doen kantelen. Een treffer van Dennis Lanters bracht de Zuidwoldigers behoorlijk aan het wanklen en in de resterende tijd tot aan de thee had Zuidwolde niets in te brengen. Echter in blessuretijd van de 1e helft bracht spits Wessel Buning met een wonderschone treffer Zuidwolde weer tot leven. In de 2e helft begon Zuidwolde te slap, waarna invaller Guido Visschers Emmeloord al vroeg in de 2e helft met een kopbal weer op voorsprong bracht. Nadat Frans Capellen Zuidwolde in de 68e minuut met een voorzet/schot Zuidwolde weer op gelijke hoogte bracht leek de betere conditie van de Zuidwoldigers de doorslag te geven. Ondanks goede mogelijkheden voor Zuidwolde wist de blauwhemden de 2-2 met de nodige moeite over de streep te trekken.

Sterke start Zuidwolde
Zuidwolde begon overtuigend aan de wedstrijd en kreeg al in de 5e minuut een prima mogelijkheid via Frans Capellen. Doelman Stefan van der Werf wist met enig geluk de inzet van Frans Capellen tot corner te verwerken. Kort daarop kon doelman van der Werf een inzet van Mathijs Capellen met enige moeite over de deklat tikken. In de 11e minuut kon Peter Nijboer onvoldoende kracht zetten om doelman van der Werf met een kopbal te verrassen. Kort daarop verraste Wessel Buning met een doorkopbal naar de 2e paal bijna diezelfde doelman van der Werf.

Emmeloord komt beter in de wedstrijd – treffer Dennis Lanters
Rond de 20e minuut van de wedstrijd kwam Emmeloord beter in de wedstrijd. Deze kanteling werd ingezet door onverwacht balverlies van Mathijs Steenbergen. Zuidwolde kwam op dat moment met de schrik vrij. Kort daarop ging een schot van Gerke Schaap net naast de goal van Zuidwolde-doelman Jelmer Timmer. In de 27e minuut was het plotsklaps wel raak. Centraal kreeg middenvelder Dennis Lanters net voldoende tijd om aan te leggen. Op zijn harde inzet in de verre hoek was doelman Jelmer Timmer volstrekt kansloos (0-1).

Wessel Buning scoort in blessuretijd
Zuidwolde leek volledig van slag te zijn door deze plotselinge treffer van Emmeloord. De Polderbewoners hadden met name in Brahim Boundati en Gökhan Pala hun gevaarlijkste spelers. Zo kon doelman Jelmer Timmer in de 29e minuut een inzet van de doorgebroken Brahim Boundati nog bijtijds keren. In de 35e minuut loste Gökhan Pala een gevaarlijke kopbal, die echter geen doel trof. In deze fase van de wedstrijd kwam Zuidwolde er amper aan te pas. Het leek dan ook uit te draaien op een 0-1 ruststand. Totdat Zuidwolde in de laatste minuut er nog “een tandje bijzette”. In de 45e minuut kon opnieuw doelman van der Werf een harde inzet van Mathijs Steenbergen keren. Al ver in blessuretijd belandde vanuit een reboundsituatie de bal plotseling voor de voeten van de vrijstaande Wessel Buning. De weg naar de goal was echter nog ver, doch als een volleerde spits deed spits Wessel Buning wat een spits moet doen. In een moeilijke positie scoorde hij met “maatje 48” knap de 1-1 binnen.

Emmeloord opnieuw op voorsprong
Zuidwolde kwam slecht uit de kleedkamer en al in de 48e minuut moest doelman Jelmer Timmer handelend optreden. Door een goed anticipering wist hij erger te voorkomen. Het bleek echter uitstel van executie. In de 51e minuut wisselde Emmeloord de geblesseerde doelpuntenmaker Dennis Lanters voor de jonge Guido Visschers. Deze Visschers stond nog maar koud in het veld of hij kopte in de 58e minuut op aangeven van Sander Heimens de de1-2 achter doelman Jelmer Timmer.

Verrassende goal Frans Capellen
Vervolgens was de tank bij Emmeloord vrijwel leeg en dicteerde een op achterstand staande Zuidwolde de wedstrijd. 10 minuten na de treffer van Visschers brak Frans Capellen over de linkerkant door. Zijn scherpe voorzet/schot verraste doelman Stefan van der Werf volkomen.

De bal zeilde over de doelman en plofte nabij de 2e paal plotseling in het Emmeloord-doel
(2-2). Zuidwolde ging vervolgens nadrukkelijk op jacht naar de winst en kreeg ook goede mogelijkheden op de winnende treffer. Zo kregen Koert Bouman en Frans Capellen prima mogelijkheden om Zuidwolde op voorsprong te brengen. Helaas gebeurde dat niet. Emmeloord-coach Jan Boxum brak – door het toepassen van de nodige wissels – het ritme van Zuidwolde. In de 83e minuut spatte een harde inzet van Frans Capellen op de vuisten van doelman van der Werf. Met het inbrengen van pinchhitter Robin Steenbergen werden verwoede pogingen gedaan om dit duel alsnog te winnen. Ouren Nikkels kreeg in die fase nog een dot van een kans om te scoren, doch ook hij had geen geluk. Eindstand 2-2.

bron: voetbalnoord.nl