Competitiewedstrijd SCE C1 - OLdeholtpade C1 zaterdag 30 november 2013

Zaterdag 23 november 2013 de bekerwedstrijd gewonnen tegen Elim deze jongens stonden net
als SCE C1 ook ongeslagen dit seizoen bovenaan in de 2e klasse. Echter SCE heeft de wedstrijd
gewonnen met 2-1 en bekert dus verder, Afgelopen woensdag de oefenwedstrijd tegen
Flevo Boys C2, deze wedstrijd werd nipt verloren met 0-1.

Vandaag stond de belangrijke wedstrijd op het programma tegen Oldeholtpade C1.
Deze tegenstander stond tot op de dag vandaag op de 2e plaats met een achterstand
van 6 punten op SCE. Als vandaag gewonnen gaat worden is het gat maar liefst
9 punten, maar dat moest nog wel even gebeuren.

Vandaag was Melvin nog steeds herstellende van zijn handoperatie niet inzetbaar, en Stefan
niet vanwege ziekte, beiden wel als toeschouwer aanwezig. In de wissel Natan en Merijn.
Vanwege andere zaken was ik vandaag pas de laatste 5 minuten van de 1e helft aanwezig,
Wat ik begrepen heb, was Oldeholtpade het eerste kwartier duidelijk de sterkste, omdat
SCE domweg achter de feiten aanliep, maar goed Otis werd in de 15e minuut neergehaald
in het strafschopgebied, waardoor SCE een penalty kreeg, Han heeft deze penalty feilloos
binnengeschoten. SCE heeft verderop in de 2e helft steeds meer grip gekregen op het spel,
en met veel hang-en trekwerk werd de 1-0 ruststand bereikt, enige irritatie van de coach
van de tegenpartij was niet van de lucht, dus SCE gewoon de handjes thuis houden zoals het hoort.

In het begin van de 2e helft laat Mark op het middenveld even een staaltje van voetbaltechniek
zien, leuk hoor. Het is Ian die een super voorzet geeft op Otis, deze neemt de bal mee en met een
lob gaat de bal over de keeper heen het doel in, en ja dan is het 2-0. In de 7e minuut.
Mark wordt even later gewisseld voor Jason, een mooi onderonsje tussen Ian en Luuk, waarbij
Luuk er met de bal van doorgaat, maar hij vergeet de bal voor te zetten op 3 vrijstaande spelers, jammer hoor. Even later heeft Tim de uittrap, hij knal de bal naar voren deze komt vervolgens bij Merijn, deze haalt uit en de bal gaat wederom over de keeper het net in het is 3-0 in de 13e minuut., wat een weelde.
Ja en zo gaan we nar een monsterscore als er iedere 6 minuten gescoord wordt. Dan is de wedstrijd
in de 19e minuut aanbelandt, het is Luuk die een pracht pass geeft op Han, deze pakt de bal
subtiel op en schiet de 4-0 binnen (jawel dit was 6 minuten later. Een aantal corners volgen dan voor SCE, Chris Koen, en Natan, Robbie staan best te verdedigen, Oldeholtpade kan SCE geen vlieg meer
kwaad dien lijkt het, en nog geen 5 minuten later in de 25e minuut  wordt uit een corner van Han de
bal weergalos binnengekopt door Lucas en de 5-0 is een feit (6 minuten later). Dan is het een
kwestie van de tijd uit voetballen,  nog een pracht driehoekje wordt geshowd  door Ian, Robbie en Luuk. Vlak voor tijd wordt Jason getackeld de vrije trap wordt genomen door Lucas, deze bal komt bij Luuk en deze kopt op zijn beurt maar net over. Bij deze stand klinkt het eindsignaal en de jongens van SCE C1 hebben het geflikt een 5-0 overwinning, en gewoon 9 punten los van de nr 2. Volgende week de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen CVVO, en waarschijnlijk daarna nog een bekerwedstrijd. Fantastisch gedaan, een pluim voor iedereen.