Sc Emmeloord/ Mar Seafood 1 – sc Leovardia 1

Woensdag 4 december 2013

Woensdag werd de topper tussen Emmeloord en de koploper Leovardia afgewerkt in de Bosbadhal.
Beide ploegen doen nog volop mee om de 1e periode die recht geeft op promotiewedstrijden naar de Topklasse. Beide ploegen hebben 16 pnt. Waarbij Leovardia 1 wedstrijd minder heeft gespeeld. Winst voor Emmeloord is dus noodzakelijk!

Het sfeervak met de trouwe supporters was weer in getale aanwezig. Onder luid gejuich en geroffel op Marokkaanse trommels werd de ploeg gesteund.

Met het net pas 18 jarige talent Nouafal Bellari trapten de Emmeloorders af. Leovardia liet duidelijk weten dat zij ook titelkandidaat zijn en zette goed druk op de Emmeloorders. Tot echte grote kansen leidde dit niet.

Na 10 minuten met een 0-0 score en elkaar afgetast te hebben begon de zoveelste aanval door de zeer sterk spelende Bram Boundati. Leovardia had duidelijk moeite met het werfelende spel van Bram. Met constant twee man dekking kreeg Daniël daardoor meer ruimte. Na een goede steekpass van Bram maakte Daniël het vakkundig af. 1-0

Leovardia bleek niet erg onder de indruk te zijn en bleef voetballen en druk zetten op Emmeloord. Bij een kort genomen corner voor Leovardia scoorde zij direct door een dekkingsfout achterin. 1-1
Emmeloord liet zich niet van de wijs brengen en zocht via Bram de opening in de verdediging van Leovardia. Twee keer een bal net voorlangs en een bal op de paal bleek niet voor Emmeloord gegund te zijn. Toch kwam Emmeloord weer op voor sprong na een scherpe counter waarbij Adil hard en dwars door het midden scoorde en de leovardiaanse keeper kansloos liet 2-1

Leovardia bleek eens te meer een zeer sterke tegenstander te zijn die vaak ver op de helft van Emmeloord druk zette wat ook tot kansen leidde die door de sterk spelende keeper keer op keer werd geparreerd. Op een harde  vrije trap die hard langs de muur werd geschoten had de keeper even geen antwoord op. 2-2!

Het 18 jarige talent Nouafal Bellari speelde in zijn debuutwedstrijd erg sterk en speelde alsof hij al jaren een vaste waarde is in het team. Bram en Nouafal konden elkaar ook vrij makkelijk vinden waardoor Nouafal de score weer op 3-2 zette na een mooie aanval via Bram en Nabil. Dit was tevens ook de ruststand

Rust

Direct na rust begon Leovardia met agressief aanvallen en druk zetten op de Emmeloorders wat leidde tot enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Emmeloord. Een paar schoten voorlangs, een vrije trap net over zorgde ervoor dat Emmeloord wankelde. Verdiend kwam Leovardia toch weer terug op 3-3. De wedstrijd ging gelijk op waarbij gezecht moet worden dat Leovardia het betere van het spel had in de 2e helft t.o.v. Emmeloord.

Met Martin Holtmaat bleek Emmeloord ook een uitstekende voetballer te hebben die de nodige rust bracht in het team. Door duidelijk te coachen, balbezit te houden en het spel te verdelen zette hij samen met Bram de zoveelste aanval op wat een kans opleverde voor Nouafal. Hij wist er wel raad mee 4-3. Lang kon Emmeloord er niet profiteren, door een gele kaart en een man minder zorgde een snelle counter van Leovardia middels een fortuinlijke goal de 4-4.

Met een gelijkstand van 4-4 met nog 8 minuten te spelen bracht Emmeloord de net van een blessure herstelde Appie Boundati in. Zonder vol de duels aan te gaan maar wel door intelligent spel wist hij samen met Bram voor veel gevaar te zorgen. Keer op keer werd de verdediging van Leovardia uiteen getrokken. Appie zorgde hoogst persoonlijk voor de voorsprong van 5-4
Leovardia was het niet eens met de scheids en ging steeds vaker verhaal halen over spelsituaties. De inspiratie van de ploeg uit Leeuwarden vloeide uit de ploeg en kwam niet meer tot écht gevaarlijke kansen.

De klok stond al op 1 minuut en de scheids besloot nog twee minuten door te spelen. Slim balbezit houden door Bram, Martin en Daniël gaf Appie nog een laatste mogelijkheid tot scoren. Een meter buiten de cirkel speelt hij zich vrij en haalt verwoestend uit! 6-4 Kort daarop floot de prima fluitende scheids af.

Emmeloord staat nu 1e met 19 punten en een wedstrijd meer gespeeld. Leovardia 2e met 16 pnt. Over twee weken word duidelijk wie de 1e periode pakt in de Hoofdklasse H.