De Herauten 1 - sc Emmeloord/ Mar Seafood 1 5-6

Maandagavond 9 december stond de 9e wedstrijd in de periode van 10 wedstrijden tegen de Herauten op het programma.

Emmeloord begon met 5 wissels op de bank voortvarend en stond al vrij snel met 3-0 voor door doelpunten van Daniël, Gökhan en Nabil. De 2e fase was erg rommelig wat resulteerde in een 4-3 achterstand. Emmeloord wat matig speelde in deze fase herpakte zich toch door doelpunten van Bram en wederom Gökhan. 4-5. Appie zorgde kort erna voor de 4-6. De Herauten vond de aansluitingstreffer door de 5-6 te scoren. De laatste 5 minuten van de wedstrijd kenmerkte zich door hard spel van Herauten. Bram en Appie werden meerdere malen hardhandig aangepakt wat niet altijd door de scheids goed werd gezien. Een harde elleboogstoot in het gezicht van Bram met een hevige bloedneus tot gevolg was het dieptepunt van de tot dan toe sportief verlopen wedstrijd. De scheids heeft het voorval niet kunnen waarnemen, de heftige bloedneus wél. In de laatste minuut werd Bram met rood weggestuurd na de zoveelste overtreding op hem. Een impulsieve actie waarbij hij de tegenstander pootje lichtte, nadat hij het idee had dat de tegenstander hem bewust in zn maag stompte zorgde ervoor dat hij met rood kon vertrekken. 10 seconden na het wegzenden floot de scheids af.

Ik wil wel benadrukken dat de hele wedstrijd tot aan de laatste 2 minuten sportief, fair en spannend was waarbij aan beide kanten soms net tegen het randje aan gevoetbald werd. Het is zonde dat een avondje voetbal in de laatste 2 minuten zo een einde krijgt. Ik wens de Herauten ondanks alles heel veel succes verder in de competitie en hoop dat beide teams hiervan leren en begrijpen dat dit niet nodig was geweest.